איך קרה שהסושי המפורסם בעולם נשאר מחוץ למדריך מישלן?

ג'ירו אונו, השף היפני שנגע בכוכבים איבד את מקומו במדריך היוקרתי. הסיבה? הפיכתה לאקסקלוסיבית מדי

יוליה ניקנקין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מגש עם מיני סושי
סושי של הדף משה בדישיצילום: דודו בכר
יוליה ניקנקין

הפעילות של מדריך מישלן במזרח אסיה שוקקת בימים האחרונים - אחרי שעשו היסטוריה בתאילנד וחילקו כוכבים למסעדה בדרום קוריאה בניגוד לרצונו של השף, הם עוברים ליפן. מ-2007 ועד השנה האחרונה, השף ג'ירו אונו, שהתפרסם ברחבי העולם בעקבות הסרט הדוקומנטרי "ג'ירו חולם על סושי" מ-2011, זכה באופן קבוע בשלושה כוכבים, אך מעתה השף בן ה-94 רק יחלום עליהם, בעקבות הוצאתה של המסעדה מחוץ למדריך של שנת 2020.

הסיבה שסוקיאבאשי ג'ירו איבדה את מקומה דווקא לא קשורה לירידה באיכות או לעזיבתו של השף המוכר, כפי שניתן אולי היה לשער. לאכזבתם של תיירים רבים המסעדה לא תקבל יותר הזמנות בעקבות החלטה שהתקבלה על ידי ג'ירו אונו ובנו יושיקזו, שמנהל את המקום לצידו.

ברק אובמה ושינזו אבה במסעדת סוקיאבאשי ג'ירו
הסושי האהוב על הנשיא האמריקאי לשעבר. ברק אובמה סועד עם שינזו אבהצילום: AFP

המקום האקסקלוסיבי מארח רק עשרה סועדים בכל הושבה, כשמחיר ארוחה מתחיל מ-40,000 ין (כ-330 יורו), כך שעוד לפני הבחירה לסגור אותה לקהל הרחב, לאדם מן השורה לא היו הרבה סיכויים לטעום ממנות הדג המפורסמות. גם עלייתה לכותרות אחרי שהנשיא ברק אובמה סעד בה עם ראש הממשלה היפני שינזו אבה לא תרמה לקיצור רשימת ההמתנה.

"אנחנו מכירים בכך שסוקיאבאשי ג'ירו לא מקבלת יותר הזמנות מהציבור הכללי, מה שמוציא אותה מתחום העיסוק שלנו", נמסר מדוברות השלוחה היפנית של מישלן לסוכנות הידיעות AFP. "המדיניות של מישלן היא להציג מסעדות שבהן כולם יכולים לאכול". היום, כדי לטעום צלופח טרי או לנסות את הסושי האהוב על הנשיא האמריקאי לשעבר תיאלצו להיות סועדים קבועים, בעלי קשרים מיוחדים או לקבל הפניה ממלון יוקרתי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ