דיטה בורנשטיין, המסעדנית מאחורי "דיטה" המיתולוגית, מתה בגיל 68

השפית והמסעדנית שהמציאה את הקבבונים, מתה בביתה. סיבת המוות עדיין לא ידועה

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דיטה בורנשטיין
"אני מקווה שאצליח לשמח גם את האכלנים המתוחכמים ביותר". דיטה בורנשטייןצילום: דביר בר
הארץ

דיטה בורנשטיין, השפית והמסעדנית שבלטה בעולם המסעדנות התל אביבי של שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיין, מתה בגיל 68. היא נמצאה בביתה על ידי חבר קרוב, אחרי שלא ענתה לטלפון במשך מספר ימים. סיבת המוות עדיין לא ידועה. בשנים האחרונות ניסתה בורנשטיין לפלס לעצמה דרך חזרה לעולם האוכל, בדרכה שלה.

בטרם שנות הזוהר של דיטה בשדרות רוטשילד, שהקנו לה את תהילת העולמים של הקבבונים, החלה בורנשטיין את דרכה בעולם האוכל הישראלי בסוף שנות השמונים. אז היא פתחה את "ביבר", מקום מפגש של בליינות ואוכל – מה שיהפוך לסימן היכר שלה. ב-1997 היא פתחה את "דיטה", שם הגיעה לפסגת ההצלחה שלה. בשנים הבאות היא חלתה בסרטן, ממנו החלימה לאחר מאבק לא קצר, פתחה מסעדה נוספת (דיטושקה) ואף ניסתה את מזלה בתחום המעדניות התל אביביות עם 'Deli Dita  שנסגרה כעבור מספר חודשים.

בראיון שקיימה עם הארץ אשתקד היא סיפרה על הדחף הבלתי נפסק לחזור ולבשל עבור ההמונים. "אחרי מנוחה הרגשתי שהבישול שוב רוצה לצאת לקהל, ואף פעם לא הפסקתי לבשל - אבל בבית". אז היא הבטיחה לחזור ו"לבשל את כל האוכל הישן והטוב שלי – האוכל השמח. כל הרטבים לסלטים, הסלטים וכמובן האוכל הביתי המבושל", אך גם הבינה כי מדובר בעולם אוכל אחר לגמרי משהכירה. "אנשים נהיו מבינים יותר באוכל, וכתוצאה מכך הם גם דורשים יותר. אני מקווה שאצליח לשמח גם את האכלנים המבינים והמתוחכמים ביותר".

דיטה לא הותירה אחריה ילדים, אך נדמה שהעיר תל אביב כולה מוקירה אותה על תרומתה הקולינרית לעולם האוכל העירוני של ימינו. 
.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ