האוכל הישראלי כובש את העולם, אבל אין לו זכר בתפריט של "פורום השואה"

בזמן שמסעדות ישראליות כובשות את העולם, מנהיגי ישראל עדיין לא אזרו אומץ להציג את מלוא תפארת המטבח המקומי בפני מנהיגים זרים. ההזדמנות הזו פוספסה, אך עבור הפעמים הבאות - כך נראה תפריט ישראלי גאה, מעניין וטעים

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הנשיא מקרון עם הנשיא ריבלין
ואולי הבורדולז היה עבורו? הנשיא מקרון עם הנשיא ריבליןצילום: אוהד צויגנברג
איתן לשם

כל כך הרבה מילים נשמעו על כינוס פורום השואה הבינלאומי ביד ושם. אלה ניסו לשוות לאירוע נופך יח"צני לראשי המדינה, אלה ביקרו את החגיגיות המוגזמת, אבל גם אלו וגם אלו לא התייחסו לנקודה כואבת במיוחד – התפריט בארוחה החגיגית למנהיגי העולם. גם אם מדובר באירוע זיכרון, הארוחות שסובבות אותו יכולות וראויות להיות מעין חלון ראווה של התוצרת המקומית. אם לא המקומית אז היהודית, אם לא יהודית אז ירושלמית, אם לא ירושלמית אז הערבית, אם לא הערבית אז הגשר והקשר ואם לא זה... המשיכו בעצמכם.

מספיק מבט חטוף בתפריט שהוגש ל-41 המנהיגים שהתאספו בירושלים, כדי להבין את גודל הפספוס. השף שלום קדוש היה אמון על התפריט שהציב במרכזו פילה בקר ברוטב בורדולז. מה הקשר לישראל אתם שואלים? אין כזה, אנחנו עונים. גם מרקיז שוקולד לקינוח או "פרחי מלפפונים" (הו האימה) הם לא בדיוק מעוררי תאווה. והרי המטבח הישראלי מבעיר את העולם, כשעוד ועוד מדינות נופלות שדודות לרגליו. אז מדוע, אם כן, אין לכך זכר בסעודות של מלכינו? ולא, ארוחה של השף שגב משה (אם או בלי נעל) לא ממש נחשבת.

מאחר ואופטימיות ורצון לשנות הם הנר שמתווה את דרכנו, ביקשנו ממספר שפים מובילים לתת את הזווית שלהם לארוחה הזו. חלקם הציע לנו תפריט חלופי, מקורי הרבה יותר מהמקורי, וחלקם פשוט ניצלו את הבמה לשטוח את טענותיהם ותקוותם ליישור קו של המנהיגים עם העם. כי יש לנו אוכל נהדר, הגיע הזמן שגם למעלה יבינו את זה.

תפריט ארוחת הערב של פורום השואה
תפריט ארוחת הערב של פורום השואה

השף, אוראל קמחי ממסעדת פופינה הודה ש"אמנם בהרגשה האישית שלי פורום השואה ואוכל פחות מתחברים אבל זוהי הזדמנות להציג את האוכל הישראלי, ולכן בניתי תפריט מכובד אך סולידי שכולל הרבה מאוד טעמים וניחוחות מקומיים על מנת להעביר למנהיגים את ארץ ישראל גם דרך הצלחת."

 התפריט של קמחי: 

"סביח 2.0" למנה ראשונה ובו קרם חציל שרוף, ביצה רכה, תפוח אדמה, איולי עמבה וראשד. ממשיכים עם טרטר טונה, ויניגרט הדרים, סלסת קליפות הדרים מסוכרות וסלרי, קינואה פריכה. לעיקרית - פילה מוסר ים, ריזוטו חיטה, גבינת גרגרנית יוונית של משק ברקנית, רוקט קצוץ ואבקת עלי גפן פריכים. לקינוח: גלידת מלבי, מרנג ופירות אדומים מושרים במרווה ורוזמרין.

השף רן שמואלי ממסעדת "קלארו" סיפר כי לצערו "הארוחה לא מחוברת לא למטבח הים תיכוני שאנחנו כל כך גאים בו, ולא לעונות השנה. הייתי מגיש לחם תבלינים ארומטיים וחובזה עם מטבל סחוג ומטבוחה".

התפריט שהוא מציע כולל:

מנה ראשונה של מרק שומר עם עלי שומר ופיתה קריספית מעל. 
מנה עיקרית "סיפור של טלה" - צלע, נקניקיית מרגז ושוק טלה צלוי בתנור, מוגשים עם קרם לפת ותבשיל עדשים ירוקות וירקות חורף.
מנה אחרונה - קרם לימון, פלחי פירות הדר וסורבה תפוזי דם עם טימין.

לארז קומורובסקי יש כמה הצעות למנהיגים, או לאנשים שמפיקים את האירועים עבורם. "העם בישראל אוכל הרבה יותר טוב, מדויק ועכשווי במסעדות ברחבי הארץ", הוא מבהיר. "אכן עצוב שככה נראה התפריט שהם אכלו. אני לא יודע מי השף וזה באמת לא חשוב. זו לא אשמתו. ייטיבו לעשות קברניטי חצר הנשיא ויתעדכנו במה שקרוי "המטבח הישראלי החדש". אולי שיצאו קצת למחניודה. או שירדו למסעדות בנטף ואבו גוש. הם גם יכולים ללכת לסטודיו ארקדיה. ועדיף שישאירו את הבורדלז בבוידעם. די עם הפרובינציאליות הזו. יש לנו מטבח מהמם ועכשיו בחורף עם כל החוביזה והעולש, הארטישוק והכרובית - אנחנו יכולים להרים תפריט שיפיל לכל הגווארדיות את התחתונים. וכל זאת אני אומר בהסתייגות אחת ענקית, לא טעמתי את האוכל וייתכן שהוא היה טעים טעים". 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ