חודש אחרי מותו הטרגי במעלית, החלום של דין שושני מתגשם בלעדיו

"מנצ'וק", המסעדה אותה פתח דין שושני, נפתחת מחדש. "זו ההנצחה הטובה ביותר עבורו", מסביר הבעלים הנותרים את ההחלטה להמשיך איתו, אבל גם בלעדיו

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דין שושני וטדי רוזנבאום
דין שושני (מימין) וטדי רוזנבאום ב"מנצ'וק"צילום: דביר בסינו
איתן לשם

לפני קצת יותר מחודש, דין שושני היה עמוק בתוך תקופת ההרצה של המסעדה החדשה שלו "מנצ'וק". יחד עם שני שותפיו הוא רקם את המקום סביב מנה שהמציא בעצמו, מעין ממרח מבושל וחם שעליו ירקות צרובים וביצה עלומה, וההתרגשות מההתחלה מלאת ההזדמנויות הייתה בשיאה. אחר כך הגיעה גם ביקורת של מבקר אוכל הרחוב שלנו ערן לאור, שאהב להתאהב במנה, והמקום קיבל תהודה רבה – למרות ניסיונות לשייט מתחת לראדר בתקופת ההרצה. ואז ימים ספורים אחר כך, קרתה הטרגדיה. דין שושני ובת זוגו, סתיו הררי, ירדו במעלית לקומת החניון בבניין המגורים החדש בשכונת התקווה, נלכדו בה ומתו יחד כשהם ממתינים לכוחות ההצלה.

המוות היכה בעוצמה רבה ברבים, שהזדהו במהרה עם הסיפור שלא נותן מנוח. "זה נוגע בפחד ובעצב החשוף של כולנו", מנסה טדי רוזנבאום, שותפו של דין במנצ'וק להסביר את הסיבה. "מדובר בזוג צעיר שבסך הכל ירד במעלית. לא על איזה סיפור רחוק, אלא על פעולה הכי רגילה שיכולה לקרות לכולם". רוזנבאום מספר על תמיכה גדולה וחיזוקים רבים, שהגיעו מצד שכנים קרובים וזרים רחוקים, שכעבור כמה ימים של הלם הובילו את השותפים למסקנה אחת: ממשיכים עם החלום של דין, גם בלעדיו.

"מנצ'וק". מסעדה באזור יד אליהו
"מנצ'וק". המקום אותו הגה דין שושניצילום: ערן לאור

"אנחנו חברים מהצופים והמנצ'וק זה החלום שלנו כבר שנים", רוזנבאום מספר בקור רוח כמו מנסה שלא לתת לרגש להפיל אותו. "המנות במקום היו המצאה של דין, ההגשמה שלו, כשבאיזשהו מקום הרגשנו שאנחנו חייבים לפתוח מחדש כי זאת ההנצחה הכי טובה שיכולה להיות עבורו. כרגע, כל התפריט הוא פרי ההמצאה של דין, אני מניח שעם הזמן יתווספו מנות שיהפכו את המקום לקצת פחות הוא. וזה יהיה קשה", הוא מבהיר.

השיחה בינינו מתקיימת ביום בו המשפחה והחברים עלו לבית הקברות לחשיפת המצבה, כשכמו בסיפור של שושני כך גם כעת – העצב מהול בשמחה והמסעדה נפתחה יום לאחר מכן (שני). רוזנבאום משחזר כיצד בימיה הראשונים של המסעדה, דין והוא החליטו לפתוח "פתיחה שקטה" כדי לתת למנצ'וק לרוץ קצת לפני שהם מתחילים להפיץ את בשורתה, אך כעת הם הפכו לפומביים בצורה שקשה היה לדמיין אותה. "הייתי מוותר על כל החשיפה הזו בלי לחשוב שנייה", רוזנבאום מבהיר את המובן מאליו, "רק לחזור להתחלה של הגשמת החלום שלנו. ביחד". התחלה שהיתה לפני רק קצת יותר מחודש.

מנת חמאת קולרבי-עגבניות ב"מנצ'וק"
מנת חמאת קולרבי-עגבניות ב"מנצ'וק"צילום: ערן לאור

בבסיס התפריט של מנצ'וק חמש מנות, כולן כאמור פרי המצאתו של שושני וכולן מורכבות מתבשיל חם שמזכיר במבט ראשון חומוס עליו ומונחות התוספות המשתנות. דלעת וטחינה (עם זוקיני, כרובית, בצל וצ'ילי), חצילים ויוגורט (עם מנגולד, עגבניות שרי, ארוגולה ובצל סגול), בצלים ופטה (עם כרוב, עגבניות שרי ופטריות), חמאת קולרבי ועגבניות (עם שעועית ירוקה, שום, זוקיני ופטריות), וכרובית וקרם קוקוס (עם גזר מקורמל, שעועית ירוקה ובצל שרוף); לצד כל צלחת מקבלים גם חלה אישית (מקמח לבן או מלא) ושלושה מטבלים – טפנד זיתים, מרק עגבניות קר וסחוג ירוק.

כעת, אחרי שביום שישי האחרון פתחו את המקום בעבור החברים והמשפחה, הם מרגישים פחות או יותר מוכנים להמשיך את הדרך של דין איתו אבל גם בלעדיו. "התחושה היא קשה מאוד, איומה אפילו", רוזנבאום מנסה לשים את האצבע הרגשות העוצמתיים שעוברים עליו, "אבל בתוך כל זה יש גם תמיכה ואהבה עצומה שאנחנו מקבלים מכל עבר. זה באמת מחמם את הלב". המסעדה תהיה פתוחה בשבוע הקרוב בשעות 12:00-16:00, כשפרטים נוספים על הפתיחה המחודשת יתפרסמו בדף הפייסבוק של המקום.

"מנצ'וק" – שדרות ההשכלה 1, תל אביב

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ