השף מאסימו בוטורה פותח מסעדה ראשונה בארצות הברית

גל שיתופי הפעולה בין בתי אופנה יוקרתיים לבין שפים ממשיך, כשמאסימו בוטורה מוביל את הרשימה. איזה מנות יצר השף עם שלושה כוכבי מישלן לכוכבים של הוליווד? (רמז, לא מה שהייתם מצפים)

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאסימו בוטורה
מאסימו בוטורה
יוליה ניקנקין

עולם האופנה נגוע בהרבה רעות חולות, רובן נוגעות לסטנדרטים גופניים לא הגיוניים שהוא מציב. אחורי הקלעים מלאים ביחסי אהבה שנאה לאוכל שבאים לידי ביטוי בהפרעות אכילה ודימויי גוף בעייתים. אבל נדמה שבכל מה שנוגע ללקוחות חובבי אופנה שמגיעים מחוץ לענף, בתי האופנה היוקרתיים פחות מוטרדים מאכילה. שיתופי פעולה בין מעצבים גדולים לבין שפים הולכים ונהיים פופולריים: לראלף לורן יש מסעדה בניו יורק, לדולצ'ה וגבאנה במילאנו, לשאנל מקום בטוקיו ולאחרונה גם לואי ויטון פתחו את המסעדה הראשונה שלהם בסניף הדגל של המותג באוסקה. אבל מי שמובילים את התחום הם ללא ספק בית גוצ'י ומי שמסתמן כשף הבית שלהם - מאסימו בוטורה. 

בשבוע שעבר נפתחה המסעדה החדשה של השף האיטלקי האוחז בשלושה כוכבי מישלן בעבור מסעדתו שבמודנה - אוסטריה פרנצ'סקנה שגם עוטרה בעבר כמסעדה הטובה בעולם, בפעם הראשונה מחוץ לגבולות ארצו - דווקא בבית גוצ'י בברלי הילס. על המקום החדש הודיע בוטורה בדרכו הקלילה בחשבון האינסטגרם, עם בדיחת knock knock. לואי ויטון אמנם רק נכנסים לסצינה, אבל עבור בוטורה זהו שיתוף הפעולה השני עם בית האופנה היוקרתי, כשלפני שנתיים, בינואר 2018 פתח את אוסטריה גוצ'י בפירנצה.

השף מאסימו בוטורה בפתח המסעדה החדשה

המקום החדש נמצא על גג חנות גוצ'י בבברלי הילס, מונה 50 מקומות וצופה על גבעות הוליווד ורודיאו דרייב. אלמנטים רבים בעיצוב הפנים לקוחים מהאחות הפלורנטינית, בהם כיסאות קש ושולחנות משיש אדום, אבל יש גם חידושים כמו רצפות שיש עם פסיפסים. 

בדומה למסעדה בפירנצה בה מבשל השף קארים לופז, גם כאן בוטורה לא יבשל בעצמו, אלא מינה תחתיו את השפית מאטיה אגאצי לעמוד בראש המטבח. התפריט הפעם לא יהיה איטלקי מסורתי האופייני למודנה, אזור מוצאו של בוטורה, אלא יכלול לא מעט השפעות מהמטבח המקומי בקליפורניה, וטעמים אהובים על היפים והנכונים של הוליווד. ניתן יהיה למצוא בו מנות איקוניות של בוטורה כמו טורטליני עם קרם פרמיג'אנו רג'יאנו, אבל גם מנות כמו "ריזוטו מסווה כפיצה" עם עגבניות, בזיליקום ומוצרלה, או "ספגטו בויאבז". 

במהלך שנת 2019 נבחר בוטורה לרשימה היוקרתית של "מאה המשפיעים" של המגזין טיים, בין היתר בעקבות פרויקט הדגל שלו - "אוכל לנשמה", עליו הוא עובד כבר משנת 2015 יחד עם אשתו, במטרה לצמצם את בזבוז המזון בעולם וחלוקתו השווה במטבחים קהילתיים. במסגרת הפרויקט אמון בוטורה על פתיחת בתי תמחוי באזורים עניים בעולם, בהם אחד בריו דה ז'יינרו ואחד בפרו, כשהוא רותם אחריו עוד ועוד שפים. מעבר לכך, מסעדתו אוסטריה פרנצ'סקנה נבחרה פעמיים כמסעדה הטובה בעולם, ברשימה היוקרתית של סן פלגרינו ובוטורה עצמו נבחר בשנת 2017 כשף הטוב בעולם.

זו לא המסעדה הראשונה של בוטורה מחוץ לאיטליה. לשף שפתח רק לפני חודשים ספורים את מסעדת Casa Maria Luigia באחוזה כפרית באזור מודנה, היתה מסעדה הנושאת את שמו באיסטנבול שהספיקה להיסגר. לפני שנה השתתף גם בבניית המסעדה האיטלקית היוקרתית Torno Subito (אשוב בקרוב) בדובאי. נדמה שכעת, עם מסעדה חדשה בחוף המערבי בארצות הברית, הוא יתקשה לשוב לשם במהרה. 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ