אחרי ארבע שנים: יובל בן נריה עוזב את שוק צפון

מסעדת מיאזאקי סוגרת את הבסטה בשוק צפון ועוברת למתחם שרונה מרקט. מלבד מנת ראמן חדשה, צפויים שינויים נוספים

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יובל בן נריה
מי יישאר אחריו בשוק צפון? יובל בן נריהצילום: רמי זנגר
יוליה ניקנקין

לרגע אחד באמצע העשור הקודם היה נדמה שצורת קניות חדשה עומדת להחליף את השווקים המוכרים. אחרי שוק נמל תל אביב, גם המתחם בנמל יפו ביקש להפוך ל-Eataly הישראלי עם דוכני מזון, מסעדות וקניות של אוכל ומכשירים למטבח מרוכזים במקום אחד. והוא לא היה לבד – את ממדי התופעה סימנו גם פתיחתם של שרונה מרקט, שוק צפון ושוק אלנבי-רוטשילד – כולם רצו להביא את ''לה בוקריה" אל גבולות תל אביב-יפו. אלא שההבטחה הייתה רחוקה מלהוכיח את עצמה. השוק ביפו וזה בפינת הרחובות אלנבי-רוטשילד נסגרו תוך זמן קצר מרגע פתיחתם, אך גם השווקים האחרים לא הצליחו להתחרות ב"אותנטיות" שמציעים שוק הכרמל ואחיו בשכונת התקווה.

מרק ראמן
מיאזאקי. השוס האמיתי בו הוא בעצם השיפוד בגריל ("רובטה") שמגיע מעליוצילום: איליה מלניקוב

כעת, אחד השמות הבולטים בקולינריה המקומית יהיה חלק ממתיחת הפנים שעובר "שרונה מרקט" לאחר החלפת הבעלות - השף יובל בן נריה סוגר את מסעדת מיאזאקי בשוק צפון כדי לפתוח מקום חדש וגדול יותר בשרונה. המסעדה החדשה תפתח במאי הקרוב בחזית השוק, ותתפרש על פני 70 מ"ר. אבל המהלך לא נועד רק להגדיל את המסעדה, אלא להפוך את השף, שעומד בראש המסעדות טאיזו ויא-פאן, למעצמת אוכל אסיאתי בתל אביב: "המעבר למרכז העיר הוא חלק מתהליך התרחבות, שיהפוך את מיאזקי לרשת", אומר בן נריה.

מיאזקי בשוק צפון. עובר ללוקיישן גדול יותר
"מיאזאקי" בשוק צפון. הוא עדיין כאן, אבל קצת אחרתצילום: מוטי מילרוד

כדי להימנע מטעויות של עסקים אחרים שהתרחבו במסגרת פעילותם בשווקים המקורים, כמו קפטן קארי של השף יונתן רושפלד, שנקלע לקשיים, מתכנן בן נריה להכניס לעסק חידושים שתואמים לאופן שבו צורכים היום אוכל. "מאז שהמקום נפתח בשוק צפון לפני ארבע שנים, משלוחים הפכו לחלק מהותי בכל עסק שמגיש אוכל", הוא אומר. "בשרונה מרקט יוקמו תאים ייעודיים, שמהם השליחים יוכלו לאסוף בנוחות את ההזמנות, במטרה לייעל את התהליך".

מנת שיפודים במסעדת מיאזאקי
מנת שיפודים במסעדת "מיאזאקי"צילום: איליה מלניקוב

מעבר לכך, מיאזאקי בגלגול החדש תעבור תהליך דיגיטציה. לעומת עסקים ותיקים קטנים בשווקים הפתוחים, שלא מקבלים אשראי, במסעדה של בן נריה לא ניתן יהיה לשלם במזומן. "בטוקיו כבר מדובר בתופעת רווחת", אומר בן נריה. "ואנחנו רוצים להביא את הסגנון של הבירה היפנית לשרונה מרקט". גם התפריט צפוי להתעדכן עם המעבר. מלבד המנות המוכרות המוכנות בתנור הרובטה היפני, שיבנה גם בסניף החדש, יוגשו במקום היצע גדול יותר של שיפודים צלויים, מנת ראמן טלה חדשה וגלידה מטוגנת.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ