סוגרים, פותחים: יובל בן נריה סוגר את מסעדת יא-פאן ופותח את a

לפעמים סגירה של מסעדה היא רק יריית הפתיחה של אחת אחרת. אחרי המעבר של מיאזאקי לשרונה מרקט, השף של טאיזו מתפנה לפרויקט ענק בבניין הסמוך ועל הדרך סוגר את מסעדת יא פאן

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יא-פאן
פתיחת השנה לשעבר: יא-פאןצילום: עמית גירון
יוליה ניקנקין

ימים ספורים בלבד אחרי שהכריז על פרידת מסעדתו "מיאזאקי" משוק צפון ועל פתיחתה מחדש בשרונה מרקט, השף יובל בן נריה הודיע הערב במפתיע על סגירתה של מסעדת "יא פאן". אבל לפני שתיאנחו בעצב על מצבן הקשה של מסעדות בתל אביב, תזכרו שכשנסגרת דלת, נפתח חלון – וזה של בן נריה עומד להיות גדול במיוחד. מלבד התוכניות לפתוח את מיאזאקי מחדש כמסעדה גדולה וחדישה טכנולוגית בשרונה מרקט, והשאיפות להרחיב אותה לרשת, השף של "טאיזו" פותח בקרוב מסעדה אסיאתית חדשה.

נדמה שבדיעבד, פתיחתה של יא פאן לפני שלוש שנים נועדה להכשיר את הקרקע לפרויקט חדש בקנה מידה גדול במיוחד. ביוני הקרוב צפויה להיפתח מסעדת a במגדל עזריאלי שרונה על שטח של 650 מטר. בפרויקט שנחתם לפני שש שנים, עוד לפני שהמגדל עצמו הוקם, השקיע השף מחשבה מעמיקה: "שלוש השנים האחרונות ביא פאן היו מאוד משמעותיות", אומר בן נריה. "המסעדה נתנה לנו את הכלים להבין את הסועד הישראלי בקשר של המטבח היפני, לדעת מה ואיך צריך לתווך, איזה טעמים כדאי לעדן או לחזק ואיך להגיש את המינימליזם שמאפיין את המטבח היפני".

סושי טמארי במסעדת יא-פאן
החדש והלוהט, סושי טמארי במסעדת יא-פאןצילום: יפית שמחה

במסעדת a החדשה יהיה קשר לא מבוטל ליא פאן מבחינת עולם התוכן, כשאלמנטים מסוימים מהמסעדה הקטנה ברחוב נחמני יבואו גם בה לידי ביטוי. מצד שני, את הכיוונים הספציפיים בן נריה מסרב להסגיר בשלב זה: "אני לא רוצה להגדיר לחלוטין כרגע את המטבח של a", הוא אומר. "יש לזה תשתית יפנית, יהיו גם הרבה חומרי גלם יפניים וטעמי אוממי, אבל זו לא מסעדה יפנית".

לשם פתיחת מסעדת a החדשה, הוחלט בקבוצת המסעדות של בן נריה לא לחדש את החוזה על מסעדת השף - יא פאן, שתיסגר בסוף מרץ. החוזה אמנם אפשר למסעדה להישאר פתוחה חודשיים נוספים, אולם תכניות הבנייה במקום והריסת הבניין לא אפשרו זאת. "אנחנו אוהבים חוזים ארוכים, אבל המקום מיועד להריסה ולא קיבלנו אופציות בכלל להישאר", הוא אומר. "חוץ מזה, אנחנו עובדים על פרויקט גדול פי חמישה וחשוב לנו לצאת לפני תום החוזה כדי להתפנות לגמרי לעשיה החדשה. זו החלטה מאוד מושכלת ומדויקת לטעמנו, כדי שנוכל לתת את כל תשומת הלב למקום החדש".

סשימי של מסעדת יא פאן
גם הם במצטיינים. סשימי של מסעדת יא פאןצילום: יפית שמחה

ובכל זאת, אולי מוקדם מדי להתאבל גם על לכתה של המסעדה היפנית הקטנה. "ייתכן שבעתיד נפתח יא פאן שוב, כי זה היה פרויקט מוצלח ואהוב", משתף בן נריה. "לא רצינו להגיע למצב שאנחנו מתעסקים עם עניינים לוגיסטיים כאלה כשאנחנו עמוק בפתיחה של מסעדה חדשה, אבל אני מאוד אשמח לפתוח את יא פאן מחדש כשהפתיחה של a תהיה מאחורינו".

וזה מה שחשב מבקר המסעדות שגיא כהן על ארוחתו במסעדת יא פאן

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ