היסטוריה בגרמניה: כוכב מישלן למסעדת "פריזם" של השף גל בן משה

מושיק רוט כבר לא לבד: השף הישראלי גל בן משה זכה בכוכב מישלן היסטורי בעבור מסעדתו הים תיכונית "פריזם" בברלין

איתי נוביק
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גל בן משה
השף גל בן משה ממסעדת "פריזם"צילום: דודו בכר
איתי נוביק

הישג היסטורי היום בגרמניה, לפחות במונחים ישראליים, בזמן חלוקת פרסי מישלן. השף גל בן משה נכנס לליגת העל של המסעדות עם כוכב מישלן אחד והיה לישראלי הראשון בגרמניה שזוכה לכבוד. בן משה מגיע אל הרגע הזה אחרי שקטף שלל ביקורות ופרסים רבים מאז פתיחתה של המסעדה השנייה שלו, "פריזם" (PRISM) בברלין ועדיין תקוותו להיכנס אל מדריך מישלן לגרמניה היתה יעד גלוי. מעבר לזכייתו בכוכב, הישגו הגדול של בן משה הוא בכך שזוהי גם שנת הפעילות הראשונה של המסעדה. 

פריזם נפתחה בסוף שנת 2018 על ידי השף גל בן משה ובת זוגו, ז'קלין לורנץ יחד עם משקיעים מקומיים והגדירה את עצמה כמסעדת פיין דיינינג עם מטבח לבנטיני. מעבר לאוכל שצבוע בצבעים מזרח תיכוניים עזים, גם תפריט היין של המסעדה מציג היום מבחר רחב וייחודי של יינות מזרח תיכוניים מישראל, מסוריה ומלבנון. המדריך החדש מגדיר זאת כך, מטבח מינימליסטי מרגש, שמשלב את מוצאו הישראלי של בן משה עם סגנון אירופאי מודרני. גם תפריט היינות מוזכר לטובה: "כל זאת מלווה בהרמוניה בהמלצות יין מצוינות של המארחת והסומלייה ז'קלין לורנץ". לורנץ מספרת שהבחירה לפתוח את המסעדה עם תפריט יין מזרח תיכוני, היתה הימור. בדיעבד, הימור שהשתלם.

פריזם כיוונה גבוה מיומה הראשון וקשה לומר שהורמו גבות בברלין לאור הצטרפותה לצמרת המסעדות בגרמניה, זמן קצר יחסית לאחר פתיחתה. כשהמקום כשנפתח, התראיין בן משה ל"הארץ" ואמר אז - "את חלוקת הכוכבים של מדריך מישלן לשנת 2019, פריזם כנראה תחמיץ. הטקס רב החשיבות התקיים בשנים האחרונות בנובמבר, אך השנה אנשי המדריך דחו אותו עמוק אל תוך 2019". בן משה לא הסתיר אז את שאיפתו להיכנס למדריך הנחשב וכבר בסוף השבוע הראשון לפתיחת המסעדה, ביקרו במקום שני מבקרי אוכל חשובים בגרמניה. זה לקח מעט יותר ממספר חודשים, אך זו בעצם השנה הראשונה שבה המסעדה נסקרת, מאחר וגיבוש המדריך של שנת 2019, נעשה בסוף 2018.

לא רק במישלן, אלא גם גם בקרב מבקרי האוכל הגרמנים שורר קונצנזוס לגבי פריזם והמסעדה מוכרת היטב לקהל הגרמני. כעת מקווה בן משה שכניסה למדריך הבינלאומי תגלה את המקום לקהלים רחבים יותר. כעת, גל בן משה הוא השף הישראלי השני אחרי מושיק רוט, שמחזיק בכוכבי מישלן על מסעדה השייכת לו.

גל בן משה
גל בן משה: הכי מפריע לי זה חוסר היצירתיות בארץ. "למה במשייה למשל, מסעדה שאני מאד מעריך, שף יוסי שטרית מחזיק מנות כמו ניוקי פטריות ורביולי דלעת". זאת מסעדת שףצילום: דודו בכר

מעבר לזכייה ההיסטורית, הטקס כלל עוד כמה הפתעות. בברלין מסעדת Rutz  של השף מרקו מילר, עשתה היסטוריה, והפכה למסעדה הראשונה בעיר שמחזיקה בשלושה כוכבי מישלן. לפי המדריך החדש, ברלין לא רק מחזיקה במספר הגדול ביותר של מסעדות מכוכבות בגרמניה (24 בכל רחבי העיר), אלא גם מנפצת את הטענה שרווחה עד היום הייתה, לפיה אף אחת מהן לא מתעלה לדרגה הגבוהה ביותר. Rutz מצטרפת למועדון שלושת הכוכבים היוקרתי שחברות בו עד כה רק עשר מסעדות בגרמניה.

עוד בברלין, מסעדת Coda של רנה פרנק עולה ומקבלת את הכוכב השני שלה. המסעדה שזו לה השנה השנייה במדריך מוגדרת בכלל כבר קינוחים, אך מציעה ארוחה מלאה, גם אם לא סטנדרטית. המדריך החדש כולל 43 מסעדות שני כוכבים, המספר הגבוה ביותר בגרמניה עד היום.

בגרמניה השנה חולקו 29 כוכבים חדשים (מסעדות שזו כניסתן הראשונה למדריך), שבע מסעדות קיבלו כוכב שני ואחת ויחידה כאמור שקיבלה את הכוכב השלישי שלה. בסך הכל כרגע בכל רחבי גרמניה 308 מסעדות מכוכבות ושף ישראלי אחד שעשה את זה ובגדול.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ