כוכב בשמי וינה: המסעדה של אייל שני היא המסעדה החדשה הטובה באוסטריה

SEVEN NORTH גרמה לאוסטרים לחגוג שגם להם יש "מסעדת אייל שני אמיתית", והבהירה שמלבד האווירה השמחה וההגשה הלא-שגרתית, אורה של הכרובית א-לה שני בוהק למרחקים

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אייל שני
גם הכרובית קיבלה כבוד ראוי. אייל שניצילום: דניאל זירי
איתן לשם

מסעדתו הווינאית של אייל שני, SEVEN NORTH, זכתה בתואר "הפתיחה הגדולה של השנה", ובעצם כך הפכה למסעדה החדשה הכי טובה באוסטריה על פי המגזין האוסטרי "Falstaff". גם לווינה יש "מסעדת אייל שני אמיתית, בנוסף ל'מזנון' שלו בעיר", נכתב, וכל הפרחים מוגשים לכרובית - סימן ההיכר של שני בשנים האחרונות - שכבשה עוד מדינה בדרך למיצובה כ"טרנד הקולינרי הגדול של התקופה", לפי המגזין הבוחר.

"אם אתם מתעקשים על תרבות שולחן קלאסית, לא תמצאו אותה כאן", מבהיר המאמר ומיד פותח בדברי שבח על האווירה הייחודית של המקום. "הרמקולים מפריחים מצב רוח טוב בקרב האורחים, במטבח הפתוח מספר גדול של שפים מבשלים ומכינים מעדנים פיקנטיים נפלאים". גם את צורת ההגשה ה"אייל שנית" המפורסמת הכותבים מעלים על נס - "לעיתים קרובות האוכל מגיע לאורחים בצורה מאוד לא שגרתית על צלחות קרטון, לבנים או פשוט על גבי נייר אפייה".

האוכל, כמובן, מקבל כאן תשומת לב מיוחדת, כשבנוסף לפרח הכרובית המגזין טוען כי "לא תמצאו אוכל לבנטיני טוב יותר בווינה, וגם לא את מצב הרוח הטוב והמדבק הזה". את צמרת המסעדות הטובות ביותר בעיר איישו עד כה המסעדות  Steirereck, Landhaus Bacher ו-Obauers, כולן נמצאות גם בצמרות רשימות "המסעדות הטבות בעולם" השונות.

אשתקד, התייחס השף לכרובית המפורסמת בעקבות בחירת המנה ל"טובה ביותר ב-2018" על ידי המגזין "Food and Wine". "הייחודיות של המנה הזו נעוצה בעובדה שמדובר בחתיכה אחת, 'פיס' שמונח על הצלחת בדיוק כפי שהוא גדל בטבע", אמר שני. "הרעיון למנה נולד אחרי שהבנתי שפרח הכרובית הוא למעשה הכרובית כולה. במשך עשרות שנים פירקנו אותה לחלקים קטנים. אם היית לוקח פרח וחותך אותו, הנפש שלך הייתה מתייסרת מאחר והיית פוגע במשהו שלם ויפה, כך החלטתי להרגיש גם לגבי הכרובית, ולכן החלטתי להגיש את פרח הכרובית בשלמותו. מדובר בגאונות, לא של היוצר אלא של הטבע".

2019 הייתה שנה פעילה מאוד עבור אייל שני במפעליו הבינלאומיים, כשבנוסף על SEVEN NORTH ופתיחת סניפים חדשים של המזנון בנו יורק (אחת מ-12 מסעדת אוכל הרחוב הטובות בעיר, על פי בלומברג), הוא חנך את מסעדת העילית הניו יורקית שלו "הסלון". היא דווקא קיבלה גל צונן של ביקורות בקרב מבקרי האוכל של העיר, בעיקר בשל המחיר המופרז – לטענתם – שהמקום גובה על המנות שהוא מגיש.

סטיב קוזו, מבקר האוכל של הניו יורק פוסט שביקר ב"הסלון", הביע את תדהמתו מכך שעגבנייה בודדת ("וגם לא כל כך גדולה") עלתה לו במסעדה של "השף-סלבריטאי הישראלי" לא פחות מ-24 דולר. "העגבנייה הייתה מחולקת לשמונה, כל חלק שלושה דולר, מקולפת ועם שמן זית ומלח ים. היא הייתה טעימה, אבל לא הטעימה ביותר שאכלתי בחיי. ההופעה של מנה כזו בתפריט, פגעה בארנק שלי".

למרות הביקורות על יוקר המנות של שני, בכל רחבי הגלובוס – מניו יורק, דרך פריז ועד וינה – העולם הקולינרי נופל לרגליו ומחבק אותן. הוא עושה זאת בשל אותם הדברים שגרמו גם לקהל הישראלי לעשות זאת - גישה שונה, שהיא גם בסיסית מאוד אך גם מיוחדת במינה, לאוכל; שילוב של אווירה שמחה (לעיתים מדי) עם חומרי גלם טובים; ומעל הכל – גאונות כמעט פשוטה, שמבצבצת מכל פיתה ומכל פרח כרובית שמפיל אחריו עוד ועוד מעריצים. עכשיו גם באוסטריה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ