מה גרם לג'ייק ג'ילנהול להודות שהוא מאוהב במחמצת שלו?

שיחה לילית בין השחקן לסטיבן קולבר הפכה למכתב אהבה לבצק בתפיחה איטית. לחם המחמצת הפך לכוכב הגדול של תקופת ההסגר, בה כל אחד נהיה אופה עם הרבה זמן לבזבז

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'ייק ג'ילנהול מציג את בצק המחמצת שלו
ג'ייק ג'ילנהול מציג את בצק המחמצת שלוצילום: צילום מסך

איך לחם נולד? השאלה הזו קיבלה תשובות רבות ומגוונות בימי הקורנה, בהם כל אחד נהיה אופה (או משורר). אך לצד מתכונים פוטוגניים לפיצות מושלמות או עוגות קלילות (מי אמר עוגת ביסקוויטים א-לה שרה נתניהו?), בלט לחם אחד – לחם המחמצת. השימוש בשיטת המחמצת להתפחת הלחם הלכה ונעלמה מחיינו ככל שהמאה ה-20, על השמרים המהירים שלה, החלה להתפתח. אבל הזמנים המשתנים. וכך לחם המחמצת, או בצק השאור (מלשון סאוור, חמוץ), צף ועלה לאחרונה כפסגת הכנת הלחם. ימי הקורונה הפכו את הזמן וההשקעה הרבים שעומדים בבסיס הבצק הייחודי הזה, לאפשריים בהחלט אפילו עבור האופה המתחיל.

לצד האופים האלמוניים, יש גם כמה מפורסמים בהחלט. ג'ייק ג'ילנהול, למשל. השחקן ההוליוודי (שכיב בין היתר בהר ברוקבק ובאסירים) עלה לשידור בתכנית הלילה של סטיבן קולבר. התכנית מצולמת בשבועות האחרונים במתכונת שונה, היישר מסלון ביתו של המנחה, אלא שתחילת השיחה עם ג'ילנהול הדהימה אפילו את קולבר הנינוח. "תהיה בשקט" הזהיר השחקן את המארח שלו, ולפני שקולבר הספיק לשאול האם תינוק אלמוני ישן באחד החדרים, ג'ילנהול שיתף אותו בעובדה שיש לו "לחם מחמצת שנח עכשיו, הוא צריך שקט".

שאור ארוך טווח, המחמצתצילום: boerescul / iStockphoto via Gett

מכאן השיחה הפכה לסוגה עילית עבור מכורי הלחם באשר הם שם. ג'ילנהול הסביר כיצד הגיע לאהבת השאור שלו (חבר אופה הכיר לו את הטכניקה), אופן הטיפול שלו בבצק ללחם (שתי מנוחות ארוכות של 12-24 שעות בין התפחה להתפחה) וזהר משמחה כשקולבר הציג מחמצת משלו – אותה קיבל מבתו, אך הודה כי אין לו מושג מה לעשות איתה כעת. השיחה הזו, מיותר לציין, כבר הפכה למבחר ממים וגיפים אודות בצק המחמצת שכבר סחף את האינטרנט בשבועות הסגר האחרונים.

מאוחר יותר הודה ג'ילנהול כי הוא חבר ב"כת המחמצת" ושהוא – מעשה שטן – התאהב אנושות בבצק מחמצת שהכין. הוא, כמו רבים אחרים, כנראה התאהב בטעמים העמוקים והמגוונים של בצק המחמצת, ששונים משמעותית מלחם שתפח בדרך מהירה יותר. "לחם השאור" מצליח להשיג זאת בזכות הבצק המקדים - ביגה או מחמצת, שנעזר בבקטריות שנמצאות בשמרים וה=ניזונות מהקמח ויוצרות חומצה לקטית שמתפיחה באופן איטי את הבצק כולו.

גילה בקיאות יוצאת דופן בהלכות המחמצת. ג'ייק ג'ילנהול

גם בישראל, לא מפתיע, לחם השאור הפך ללהיט אינטרנטי אמיתי שהותיר אחריו שובל של "לוחשים ללחמים" שמתעדים תחת כל עמוד אינסטגרם או פייסבוק את הצלחותיהם בגזרת המחמצת. אם גם אתם מעוניינים למצוא בצק חדש להתאהב בו, או שסתם אתם מעוניינים למחוק מהראש את הדימוי של עוגת הביסקוויטים ההיא, תוכלו למצוא כאן מגוון מתכונים ללחם מחמצת. אז נוכל להיות דומים, לפחות במשהו, לאחד השחקנים הגדולים בהוליווד שהתגלה כאופה טוטאלי בדיוק כפי שהוא משחק.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ