עם כל הכבוד למישלן: מושיק רוט סוגר את מסעדתו באמסטרדם

השפים מסביב לעולם התריעו בפני קריסה מתמשכת של ענף המסעדנות, וכעת אנו מתחילים לראות את ההשפעות ההרסניות בישראל ובאירופה, למשל המסעדה המכוכבת של מושיק רוט באמסטרדם

יוליה ניקנקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מושיק רוט
השף מושיק רוט, מצליח לשמור בעקביות על כוכביוצילום: אוהד רומנו

הבידוד הכפוי, שיתוק הפעילות הכלכלית והצעדים הדרסטיים שננקטו ברחבי העולם נגד התפשטות הקורונה גבו מחיר קשה מבעלי עסקים בענף המסעדנות. את השלכותיו של הסגר צפו מראש שפים בישראל, אך התריעו עליהן גם שפים ישראלים שפועלים בניו יורק, וכן שמות מוכרים בתעשייה העולמית, כמו השף דיוויד צ'אנג, שהביעו חשש מכך שללא סיוע ממשלתי, הענף לא ישוב לעמוד על רגליו.

אט אט, כשעסקים שונים חוזרים לפעול, אפשר להתחיל לראות את השברים. בגזרה המקומית, אחרי שמסעדת זכאים הטבעונית בתל אביב הודיע על סגירה אחרי פסח, ורשת וניליה הגישה אמש בקשה להקפאת הליכים, הודיע היום השף מושיק רוט על כך שיסגור את מסעדתו באמסטרדם.

למרות שבתחילת המשבר הודיע רוט שיסגור את מסעדתו, & Moshik המחזיקה בשני כוכבי מישלן, רק עד ה-6 באפריל, המקום לא נפתח מחדש. בעקבות היעדר הלקוחות וההכנסות, היום פרסם השף בחשבון האינסטגרם הפרטי שהמסעדה תסגור את דלתותיה לצמיתות. "היום המסעדה הגיפה את הווילון בפעם האחרונה", ציטט השף מתוך שירו של פרנק סינטרה. "זהו כנראה אחד הימים העצובים בחיי כי 'האושר' שלי בחיים הוא היכולת להגשים מדי יום את הייעוד שלי - בישול. לגסטרונומיה יש משהו מיוחד - היא מחברת בין אנשים, תרבויות ורעיונות, ועם הייחוד הזה אני התחברתי עם הצוות שלי (שאותו הערצתי), עם האורחים מכל רחבי העולם, ולבסוף עם עצמי. גסטרונומיה מעניקה לנו את הכוח לבטא את עצמנו, והאמינו לי שעם הפריבילגיה הזאת מגיעה מחויבות גדולה יותר. אני מאוהב ב'מוסד' הזה".

את ההודעה חתם השף עם תודות לצוותו ולאנשים שעבדו עמו במסעדה, כמו גם למדריך מישלן, לצד הבטחה לחזור עם מקום חדש בעתיד: "תודה לכל הצוות שהלך עם החזון שלי כל יום, אתם באמת הטובים ביותר. תודה לכל הספקים שחיפשו עבורי את הטוב ביותר. תודה למדריך מישלן שסמך עלי מהרגע הראשון ושמר על הגחלת. תודה לכם, אורחי, על שנתתם לי לחלוק עמכם את חלומותי. עוד אשוב!".

מושיק רוט מודיע על סגירת מסעדתו באמסטרדםקרדיט: מושיק רוט

מסעדת Moshik & שנקראה בגלגולה הקודם Samhoud Places& זכתה בתחילת השנה בשני כוכבי מישלן. מסעדתו של רוט נפתחה ב-2012 בהשקעה של כשני מיליון יורו ושברה שיא, כשזכתה בכוכבים הראשונים אחרי שלושה חודשי פעילות בלבד. במסעדה שילב רוט בין בישול אירופאי מסורתי לטכניקות מולקולריות. בנימוקי השופטים מטעם מדריך מישלן נכתב כי "רוט מזמין את הסועד להרפתקה" וכשהוא "לוקח למסע תוך כדי  תנועה מהפתעה נעימה אחת לאחרת. הוא יודע איך לשלב בין המצאות קולינריות לטעם פנטסטי ומחלץ את הטוב ביותר מחומרי הגלם".

רוט הוא המסעדן והשף הישראלי הראשון שזכה בכוכב מישלן בשנת 2005 על המסעדה "t' Brouwerskolkje" באוברבין. ב-2009 זכה בכוכב מישלן נוסף והצליח לשמור על שניהם עד לרגע הסגירה באפריל 2012, לטובת פתיחת מסעדה חדשה. באוקטובר 2018 הוא הפך לישראלי הראשון שנכנס לרשימת השפים הטובים בעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ