סופה של "נומה"? המסעדה הטובה בעולם תיפתח כבר המבורגרים ויין

עד יעבור זעם והקהל יחזור לשלם 300 יורו לארוחה, רנה רדזפי השף והבעלים של מסעדת נומה הודיע כי מסעדתו תהפוך לבר המבורגרים ויין. המחיר הפעם: 15 דולר בלבד

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסעדות נומה בקופנהגן
מסעדות נומה בקופנהגןצילום: AP

בכל רחבי העולם מתחילים להרגיש את "היום שאחרי הקורונה" ואם המסעדנים ניסו להתהלך בין הטיפות בתקופת הסגר, סירבו לשחרר הצהרות בנוגע לעתיד מסעדתם - עם החזרה לשגרה הטפטוף הופך למבול וכל כמה שעות - שף נודע כזה או אחר מודיע בצער רב על סגירת בית האוכל שלו. הפעם: מסעדת נומה שבקופנהגן, דנמרק.

ב-14 במרץ סגר השף רנה רדזפי את "נומה", המסעדה המדורגת במקום השני ברשימת המסעדות הטובות בעולם לשנת 2019 והמסעדה הטובה בעולם בין השנים 2009 ועד 2012, המחזיקה בשני כוכבי מישלן. עם הסגירה הכפויה אז אמר רדזפי "אלה יהיו זמנים קשים ... בשם התעשייה שלנו, אני פונה לאורחים שלנו ולאורחים במסעדות בכל רחבי העולם, אם תרצו לעזור, במקום לבטל את הזמנתם אולי כדאי לדחות אותה למועד מאוחר יותר או אפילו לקנות שובר מתנה כדי לתמוך במסעדה האהובה עליכם". אמש (שישי) הודיע רדזפי כי ב-21 במאי תחזור המסעדה היוקרתית לפעילות, אך במתכונת שונה לגמרי. 

"אלו זמנים משוגעים וחסרי ודאות", כתב רדזפי. "קופנהגן עומדת לפתוח מחדש את המסעדות שלה. וכך גם נומה. עם זאת, לפני שאנחנו פותחים מחדש את נומה כפי שאנחנו מכירים אותה. אנו נהפוך לבר יין והמבורגרים, בלי הזמנות, רק לבוא. אנו מרגישים בשלב הראשון של הפתיחה המחודשת שאנחנו רוצים להיות פתוחים לכולם. אנחנו צריכים לרפא ולהבריא, אז בואו נשתה כוס יין ונאכל המבורגר, כולכם מוזמנים".

אם בימים כתיקונם ארוחה במסעדת נומה מתחילה ב-300 יורו, ללא משקאות כמובן, כעת מבין רדזפי שחלו כמה שינויים בעולם הקולינריה. מעבר לזה שחלל המסעדה עשוי להשתנות על פי מתווה כזה או אחר, במסעדות היוקרה נשאלת כיום השאלה: האם הקהל בשל לשלם כעת סכומים כאלה על ארוחה, מרהיבה וגדולה מהחיים ככל שתהיה? בינתיים מציע רדזפי להחליף את המנות הווירטואוזיות שלו בהמבורגרים (כולל המבורגר גבינות) ב-15 דולר בלבד, לאכילה בחצר המסעדה. 

איך היתה הארוחה שלנו בנומה? הנה כל הפרטים

ובינתיים מעבר לים, גם ברחבי ארצות הברית נערכים שפים ומסעדנים ליציאה מהסגר וליום שאחרי הקורונה. ידידו הטוב של רדזפי - השף דיוויד צ'אנג המחזיק בקבוצת מסעדות מומופוקו - הודיע בסוף השבוע הנוכחי כי יסגור לצמיתות שתיים ממסעדות היוקרה שלו - נישי שבניו יורק ו-CCDC בוושינגטון. גם השף דניאל הום מי שעומד מאחורי המסעדה "אילוון מדיסון פארק" הודיע כבר כי אינו יודע אם וכיצד יחזיר להפעיל את מסעדת היוקרה שלו.

המסעדן הניו יורקי דני מאייר שעומד מאחורי רשת מזללות ההמבורגרים "שייק שאק" ומסעדות היוקרה כמו גראמרסי טאברן ויוניון קפה, הודיע אף הוא כי חלק ממסעדות קבוצתו לא תחזורנה לפעילות עד שיימצא החיסון לקורונה. כל אפשרות אחרת מבחינתו אינה כדאית כלכלית. איך אמר פוליקר? "ערב טוב ייאוש ולילה טוב תקווה, מי הבא בתור ומי בתור הבא".

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ