מסימני הקורונה: מסעדת האנוי נסגרת

אחרי שמונה שנות פעילות, המסעדה הווייטנאמית-מלזית - האנוי, נסגרת. בעליה: "משבר הקורונה הכריע אותנו"

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דודו בכרצילום: דודו בכר

קחו נשימה ארוכה, בקרוב נקרא לא מעט ידיעות כאלה. אחרי שדווקא בזמן שהיינו בסגר, כמעט ולא נשמעו מסעדנים ושפים שהודיעו על סגירה סופית - דווקא עם החזרה לשגרה נשמעים בשטח יותר ויותר קולות שמסמנים מי ישרוד ומי לא. הבוקר, יומיים לפני חזרת המסעדות לפעילות - הודיעו בעלי מסעדת האנוי בלילנבלום תל אביב - על סגירתה הסופית והפתיעו רבים מחובביהם.

מסעדת האנוי נפתחה בחורף 2012 בעיצומו של גל פתיחות של מסעדות אסייתיות, ועם זאת נדמה שכבר אז, הקדימה את זמנה. הייתה זו מסעדונת קטנטונת, צבעונית, חמת מזג ויצרית, שהוגש בה אוכל אסייתי, בדגש על וייטנאמי, נאמן למקור מן ההתחלה ועד הסוף. האנוי תפסה אז את החלל הצנוע בו פעלה לפניה מסעדת אסיף של שפית עינב ברמן ומבחינה אנרגטית לפחות, היא המשיכה באותו קו נעים וצנוע, מחירים מהודקים ומן הנוחים בעיר עד יומה האחרון.

היום הודיעו בעלי המסעדה בעמוד הפייסבוק של האנוי, על סגירתה. "בעקבות משבר הקורונה אנחנו נאלצים לסגור את האנוי. תודה גדולה לכל הצוות שעבד איתנו לאורך 8 השנים האחרונות. המשפחה, החברות והאהבה שנוצרה בהאנוי תמשיך איתנו הלאה לכל מקום אליו נלך. תודה רבה ללקוחות הנעימים והמקסימים שהתארחו אצלנו, חברים שבאו לחגוג, דייטים נונשלנטים, הכלבים החמודים, משפחות בשבתות, ילדים שראינו גדלים וכל מי שהזדמן לו לבוא. תמיד שמחנו לחלוק איתכם ביחד את האנוי ולראות אתכם נהנים איתנו. הרבה מכם הפכו להיות חברים של ממש ונשמח שזה ימשיך כך עוד שנים רבות. אוהבים ומקווים להיפגש בקרוב", כך לשון הפוסט.

מאחורי המסעדה עמדו מתחילת דרכה דיה רז, השף איתי חיימוביץ' וקרן שרון שהכירו לראשונה כשעבדו יחד במסעדת יועזר בר יין. השלושה פרשו ממנה כשנה לפני פתיחת המסעדה לטובת הקמת מקום משלהם. בראיונות בעבר סיפר חיימוביץ' כי מאז ומעולם חיבב אוכל אסייתי, החל מהביס הראשון שנתן באגרול בתחנת דלק אי שם באייטיז, אבל בעיקר לאחר שחי שנים רבות באוסטרליה, שם היה נשוי לאישה ממוצא מלזי. באותו הזמן הוא תפקד כשף של מסעדה איטלקית, אבל הודות לכך שהוריה של אשתו לשעבר היו בעלי מסעדות, נחשף למנעמי המטבח האסייתי, בדגש על המטבח המלזי והווייטנאמי והתאהב קשות. כשחזר ארצה התשוקה הזאת עוד קיננה בו אבל הוא שמר אותה לעצמו, התחיל לעבוד ביועזר ושם הכיר את השתיים שעתידות להיות השותפות שלו. "התחלתי לבשל בבית עד לרמה מדויקת כמו של הסיני מהרחוב שלי ולדיוק של הפו של חמותי", סיפר חיימוביץ' בראיון הפתיחה בהאר. "כשהגעתי לתוצאות האלה, הבנתי שחייבים לעשות עם זה משהו ומאז התחלנו לפנטז על מקום משלנו". החלום של חיימוביץ' היה משהו שקצת קשה לראות בישראל - מסעדה עממית ביתית ואסייתית שלא תגרום לקרע עמוק בכיס.

מרק פו של מסעדת "האנוי"צילום: אורן זיו

זה מה שחשב שגיא כהן על מסעדת האנוי

נדמה שכבר מראשית דרכה חדרה האנוי ללבבות הקהל והמבקרים ובשבועות הראשונים היה בלתי אפשרי להשיג בה  מקום. נדירות בעיר הפנינים הקטנות, הנחבאות מן העין ומשאון הבאזז בהן ניתן לא רק לאכול בזול מנות נהדרות, מפתיעות, מרחיבות אופקים ובוערות חיך, אלא גם לשתות בזול. את זאת האנוי לא הזניחה והיא הקפידה תמיד על תפריט קוקטיילים קטן ומהודק, סאקה פשוט וטוב בזול ולאחרונה אף הכניסה לתפריט את יינות 'עסיס' המיובאים ארצה מגיאורגיה על ידי נטלי שפריר, וגם הללו הלמו את המנות בה עד למאוד.

צילום: דודו בכרצילום: דודו בכר

זה מה שחשב עומר שוברט על ארוחת הצהריים בהאנוי

ברמה האישית, אני כואבת את סגירתה שכן נהגתי לפקוד אותה לפחות פעם בשבוע והיא הייתה אחת הנעימות בעיניי בלב תל אביב, ודאי בגזרה האסייתית. מי יתננו ובעליה יקימו לנו במהרה בימינו שכונתית צבעונית ונעימה, נאמנה למקור וחברתית ממש במחיריה.

מתכון למרק פו המפורסם של האנוי

כצפוי, נדמה שהקורונה האכזרית מתחילה לתת אותותיה בנעימות שבמסעדות העיר ומה עצוב שדווקא הקטנות והחלשות, הזולות והצנועות, הן הראשונות להיעלם מן המפה. לפני האנוי הודיעו המסעדות זכאים ואיגרא רמה על הסגירה ולפני כן - מסעדת L28. בהמשך להודעת האנוי, גם בעלי מסעדת החומוס "מבסוטה" בשוק לוינסקי הודיעו היום על סגירת המקום.

לרשימת המסעדות שייפתחו השבוע

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ