קץ ההיסטוריה: הסנדוויץ' של איציק ורותי בשינקין נסגר

"הקורונה הכריעה אותנו" סיפר דודי פליישר, בנם של המייסדים המיתולוגיים. המקום שעלה לגדולה בזכות הפשטות הגאונית של הכריכים שלו, נכנע למצב והותיר מאחוריו רחוב שירד מגדולתו

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דודי ושולי פליישר, הבעלים הנוכחיים. והאחרונים
איתן לשם

אחרי 63 שנות פעילות, "הסנדוויץ' של איציק ורותי" ברחוב שינקין, סוגר את שעריו. הבעלים הנוכחיים, דודי פליישר, בנם של המייסדים, סיפר כי הקורונה הייתה הקש האחרון ששבר את גב הגמל. הסנדוויצ'יה הקטנה ברחוב שינקין 53 נפתחה בשנת 1957, ומאז היא האכילה את המשכימים מוקדם במיוחד בשלל כריכים שכבר הפכו לסמל תל אביבי אמיתי.

על פי רבים היה מדובר בסנדוויץ' הכי טוב בארץ, לא פחות, על אף המרכיבים הפשוטים יחסית שמילאו את לחמניות הסופר-הפשוטות. החל מסלט הביצים המפורסם, דרך סלט הקישואים, ממרח החצילים הנהדר ועד כריך "סלט הגבינות" שכבש את לבבות התל אביביים. הדוכן הקטן היה נפתח בכל בוקר (או לפנות בוקר) החל מהשעה ארבע, כל הדרך עד לצהריי היום – או עד שהסלטים הסתיימו.

הכריך הטוב בתל אביב? סלט ביצים וקישואים אצל איציק ורותיצילום: רותם מימון

בכל בוקר היה משתרך תור של אכלנים מנומנמים, המצטיידים בכריכים בדרכם לעבודה, או שמספיגים את האלכוהול הנותר בדמם אחרי בילוי לילי באחד הסנדוויצ'ים הנשגבים בעיר. לאורך שנות פעילותו, הדוכן שמר על ביקורות טובות וקהל סועדים נאמן, אך הבעלים סיפר שעייפות החומר הכריעה אותם לבסוף. "נגמר הסוס", הוא הבהיר.

עם ההודעה על הסגירה המיידית, הרשת התמלאה בקריאות אבל ממש. "קץ ההיסטוריה", הכריז מגיב דרמטי בפייסבוק. "שמישהו ישחרר מהם את המתכונים ומהר", הפצירה מישהי עם רגליים על הקרקע. סוף עידן, יש לנו פה חורבן אמיתי", סיכם מגיב שכבר מתגעגע.

סגירת "הסנדוויץ' של איציק ורותי" מצטרפת לגל של סגירת מסעדות בעקבות הקורונה – רוזינקה, האנוי, אורבן שמאן, סולטנה, איזאקאיה, איגרא רמא והבראסרי בתל אביב, וזוהי רשימה חלקית בהחלט. לצד העכרת גל הסגירות המדכא ממילא, סגירת המוסד הזה מבשרת את סוף תקופת הזוהר של רחוב שינקין.

הסנדוויץ' של איציק ורותי. הקורונה הכריעהצילום: דן קינן

הרחוב שפעם היה לב ליבה של הבוהמה התל אביבי, הלך ודעך בשנים האחרונות. הוא נכנס לשיפוץ ארוך, התרוקן מכמה מבתי העסק המיתולוגיים שלו (אורנה ואלה וכן קפה תמר, למשל על הצד הקולינרי) והפך לעוד רחוב עמוס ברשתות אופנה. ההיעלמות של אחד ממוסדות אוכל הרחוב המפוארים בארץ, היא בשורה עצובה גם לחובבי הקולינריה "הפשוטה" אך מתוחכמת, וגם למתגעגעים לתל אביב של פעם. היא נעלמה סופית, עם סלט הטונה בלתי נשכח של צמד האמנים שעמדו מאחורי הדלפק הקטן ב-"סנדוויץ' של איציק ורותי". חבל שישראל לא משכילה לשמר את האוצרות הקולינריים שלה, לטובת כולנו.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ