אלברט אדריה סוגר את כל מסעדותיו בברצלונה

השף והמסעדן בעל קבוצת אל בארי מגיף את התריסים בשש המסעדות שלו ברחבי ברצלונה, ארבע מהן מחזיקות בכוכבי מישלן וברשימות המתנה - לפחות עד תום הקורונה

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קינוח במסעדת טיקטס של אלברט אדריה
רותם מימון
רותם מימון

בכל העולם שפים ומסעדנים לומדים עד כמה הביטוי "לא לעולם חוסן", הוא פריך ומציאותי להחריד. השף והמסעדן הברצלונאי אלברט אדריה, שמחזיק בשש מסעדות מצליחות ברחבי העיר, הרעיש היום את עולם הקולינריה כשהודיע כי הוא סוגר אותן עד תום תקופת הקורונה, כלומר עד להודעה חדשה. הפתיחה, אם בכלל ונכון לעכשיו, איננה עומדת על הפרק.

אלברט אדריה, מי שהיה השף קונדיטור באחת המסעדות החשובות בהיסטוריה - אל בולי, בה עבד גב אל גב עם אחיו השף פורץ הדרך פראן (קצת קשה להזכיר את הראשון בלי לדבר על השני), מחזיק בקבוצת מסעדות בברצלונה. לארבע מתוכן יש כוכבי מישלן: טיקטס, פקטה, אניגמה והוחה סנטה, מה שאומר בפועל -  רשימות המתנה של חודשים ארוכים. גם מסעדותיו האחרות, "העממיות יותר" כמו בודגה 1900 היו עמוסות תדיר והיה קשה להשיג בהן מקום. רק בשבוע שעבר דורג אדריה במקום ה-30 ברשימת מאה השפים הטובים בעולם. כעת, אחרי תקופת סגר ממושכת בספרד וקיץ נטול תיירים - הוא מודיע על סגירתן. 

אחת ממנות הדגל במסעדת טיקטס בברצלונה - הזית של פראן אדריה. הסגירה מהווה מכה קשה לעולם המסעדנות המקומיצילום: רותם מימון

על פי מקורות המקורבים לקבוצת "אל בארי" של אדריה, העובדה כי ברצלונה היתה ריקה מתיירים מאז חודש מרץ היכתה באימפריית המסעדות, שמתבססת בימים כתיקונם יותר על תיירים ותושבי חוץ, מאשר על אזרחי העיר. כעת, בהודעה לעובדיו, מסר אדריה כי נכון לעכשיו התנאים בברצלונה אינם מאפשרים להחזיק את מסעדות הקבוצה פתוחות. עוד מסר אדריה כי הוא מבין את החשש מפני העתיד התעסוקתי המעורפל, אך הבטיח שחלק מהמסעדות ייפתחו בהדרגה, בהתאם לשיפור במצב הבריאותי בספרד. 

בודגה 1900 של השף אלברט אדריה, אף היא סגורה עד להודעה חדשהצילום: רותם מימון

בכירים בתעשיית המסעדנות הספרדית שנרעשו מכך שאחד המסעדנים המצליחים במדינה נאלץ לסגור לעת עתה את מסעדותיו, מצביעים על עומק המשבר שמכה בספרד. על פי אותם גורמים ייקח לספרד בכלל ולברצלונה בפרט יותר מעשור להתאושש מהמשבר, אם בכלל. 

נראה כי משבר הקורונה שמכה בעולם המסעדנות בכל רחבי הגלובוס, אינו הולך יד ביד עם מסעדות יוקרה. רק בשבוע האחרון הודיעו במדריך המסעדות היוקרתי מישלן כי לא יחולקו השנה כוכבים במספר יעדים בעולם, כיוון שרוב הזמן היו המסעדות סגורות. המשמעות היא אחת: אובדן הכנסות הן למדריך והן למסעדות עצמן. עוד מאירועי השבוע: 108, אחת המסעדות פורצות הדרך בקופנהגן שמחזיקה בכוכב מישלן, הגישה את הארוחה האחרונה וסגרה אתמול (שלישי) את שעריה, בגלל וירוס הקורונה. עוד לפני כן שפים ומסעדנים נחשבים כמו דיוויד צ'אנג ודניאל הום, סגרו כמה ממסעדותיהם הגדולות (בהן אילוון מדיסון פארק ונישי בניו יורק) ואיום סגירה מרחף על מוסדות קולינריים רבים.

גם בישראל לא פסח המשבר על מסעדות היוקרה, שחלקן נותרו סגורות עוד מחודש מרץ ולא חזרו לפעילות, גם אחרי "החזרה לשגרה" בתום הסגר הראשון. בין המסעדות הללו ניתן למנות את מסעדת טוטו של השף ירון שלו, מסעדת קיטשן מרקט בנמל תל אביב, המסעדות אלנה ודיינינגס במלון נורמן, הוטל דה וויל ועוד. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ