זהו סוף המקרון: "פושון" הודיעה כי תסגור את החנויות שלה בפריז

רשת המתוקים הצרפתית נכנעת למשבר הקורונה ומחסלת את עסקיה בפריז. חנות הדגל של פושון, בכיכר מדלן, פעלה במשך 134 שנים והפכה למקור משיכה מרכזי עבור תיירים

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הסניף הסגור של פושון במדלן
איתן לשם

רשת הקינוחים הצרפתית והמיתולוגית "פושון" הודיעה כי תסגור את שני סניפיה הפריזאיים, אחד מהם בן 134 שנים. ההודעה הגיעה אחרי משבר כלכלי שחוו החנויות בבירה הצרפתית, זאת אחרי חצי שנה של מגפת הקורונה שמנעה מתיירים להגיע לעיר ולבקר באחת מחנויות המתוקים המפורסמות בעולם. המשבר ב"פושון" החל קודם לכן, הרבה לפני משבר הקורונה. בחברה מצביעים גם על מחאות "האפודים הצהובים", שהחלו בפריז כנגד עליית מחירי הדלק ונמשכו כשנה וחצי. השילוב של מחאה ומגפה שבסופן כמעט שנתיים ממועטות בתיירים, הוביל את הרשת להודיע על סגירת הסניפים האייקוניים.

ברשת הודיעו כי ניסו בשבועות האחרונים, לאור הירידה המתמשכת במכירות, להגיע להסכם על הפחתת דמי השכירות בשני המיקומים שלה בפריז, אך לא הצליחו להוריד את התשלום שעומד על שלושה מיליון אירו לשנה. "זו לא תקופה קלה, אבל עלינו להתקדם", אמר נשיא פושון לסוכנות הידיעות הצרפתית. "העולם ממשיך הלאה ועלינו לשנות את דרכינו". הוא הוסיף כי בעתיד הרשת תיפתח חנויות קטנות יותר וקרובות יותר לבתי הצרכנים המקומיים שלה, זאת במקום אתרים יוקרתיים אך רחוקים מתושבים מקומיים בבירה הצרפתית.

המקרונים של פושוןצילום: שרון היינריך

למרות סגירת שני הסניפים בפריז, ל-"פושון" יישארו עוד שתי אחיזות בבירה, עם ה- Grand Café ובית התה המפורסם של הרשת. בנוסף יישארו לה עוד 73 סניפים ברחבי העולם, כולל 30 ביפן ו-20 בשאר צרפת. ב-2015 פתחה הרשת סניף בישראל, במתחם שרונה, לקול מצהלות חובבי המתוקים בכלל והמאפים הצרפתיים בפרט. למרות זאת, הסניף בישראל נסגר לאחר כשנתיים בלבד.

הסיפור של הרשת שהפכה לחלון הראווה של עולם המאפים הצרפתי החל ב-1886, אז הציב אוגוסט פליקס פושון עגלת ירקות ופירות טריים, ממיטב התוצרת של מחוז הולדתו. הוא הציב את העגלה שלו בכיכר המדלן, מול מעדניית אדיאר (שקיימת עד היום). איש מלקוחותיו של הירקן הצעיר לא העלה בדעתו שמאה שנים לאחר מכן לא יהיה אדם בעיר שלא יכיר את השם פושון, ושעגלת הירקות והפירות תצמח לאחת מחנויות האוכל המפורסמות בפריז ובעולם. עם חוג לקוחותיה הקבועים נמנו נשיאים, בית המלוכה של מונקו, השאה של איראן (שעליו סופר כי קנה בכל חודש יותר משלוש טונות של מוצרים) ועוד רבים וידועים. 

מעדניית "פושון" שבכיכר המדלן בפריז התפרסמה בזכות מוצריה המשובחים, שאותם ייבאה מרחבי תבל, ואליה עלו לרגל כדי להשיג מעדנים אקזוטיים ממדינות רחוקות, כגון אבוקדו, או קיווי ודובדבנים מצ'ילה שלא היה אפשר למצוא בזמנו בשום מקום אחר בעיר. ב-1895 נפתחה גם הפטיסרי של פושון ומאז ועד היום עבדו בה בכירי השף-פטיסיירים, שקצתם פתחו לאחר מכן מקומות משלהם. פייר ארמה, כריסטוף מישאלאק, סבסטיאן גודאר וכריסטוף אדם הם רק כמה מהשמות שגדלו במטבחים של פושון, וכיום הם חברי כבוד בצמרת השף-פטיסיירים בפריז. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ