לא מחכים למתווה: מספר מסעדות הודיעו כי יחזרו לפעילות כבר השבוע

"פורום התו הירוק" מקדים את הממשלה ומודיע כי יעניק שירות למתחסנים, בחללים פתוחים. כמה מסעדות כבר הודיעו על פתיחה, למרות היעדר המתווה והשפים מבהירים "לא קוראים למרד אלא מעודדים להתחסן"

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסעדה בתל אביב סגורה, בימי הסגר השני
איתן לשם

עוד ועוד מסעדות, בכל רחבי הארץ, הודיעו כי הן מתכננות לפתוח שעריהן כבר מחר (חמישי), וזאת בלי להמתין למתווה להפעלת המסעדות שיצא מהממשלה. למעשה, עבור עסקי אוכל רבים מדובר בהמשך הקו ששלט ברחובות במהלך הסגר האחרון, כשלמרות המגבלות שאסרו טייק אוויי ניתן היה להבחין בתורים ארוכים מול מסעדות רבות שפתחו את שעריהן – כולל להזמנה במקום. בין המסעדות שיפתחו כבר מחר – לא מעט מסעדות ובתי קפה בצפון הארץ, כמו למשל מרתה החיפאית של השף אליאס מטר, סנטה קתרינה התל אביבית שבמתחם בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי ועוד.

ההודעות הללו על פתיחת המסעדות ללא המתנה למתווה, מגיעות אחרי מסיבת עיתונאים של "פורום מאמצי התו הירוק" שנערכה אתמול בזום. במסיבת העיתונאים השתתפו נציגים של ענף התיירות, המסחר, התרבות וגם עולם האוכל – שיוצג על ידי השפים חיים כהן ואסף גרניט. המשתתפים הציגו תכנית לחזרת העסקים לפעילות עוד בטרם הסכמה ממשלתית על מתווה. 

עיקרי תכנית החזרה לפעולה מתבססת על "הדרכון הירוק" שמדברים עליו רבות – מעין אישור תנועה חופשית למתחסנים. על פי המתווה שהציגו ראשי המסחר הם יחזרו להעניק שירותים – כרגע בשטח חיצוני בלבד, עבור לקוחות שיציגו אישור חיסון. לקוחות מעל גיל 60 יצטרכו להציג אישור על חיסון שני ואילו לקוחות מתחת לגיל 60 יהיו רשאים להציג אישור על חיסון ראשון בלבד כדי לקבל שירות. כאמור, ראשי המסחר הבהירו כי יישום התכנית ייצא לדרך כבר ביום חמישי הקרוב, כשאת סנוניות חזרת המסעדות ניתן כבר לראות ברחבי הערים השונות.

מרתה, המעדניה של אליאס מטר תיפתח כבר מחר (חמישי)צילום: אפיק גבאי

"אנחנו במצב של בת יענה", אמר אסף גרניט – המעוטר הטרי בכוכב מישלן על מסעדתו הפריזאית "שבור". "לטמון את הראש בחול ולחשוב שהסגר הלא יעיל הזה יעזור לנו, זה שקר. אנחנו רוצים לקחת אחריות ולנהל את חזרת המסחר בצורה בריאה ונכונה", הוסיף. השף חיים כהן ציין את מספר המסעדות שכבר נסגרו והוסיף – "עוד אלפיים מסעדות עומדות לקרוס, יש פה תוהו ובוהו. מה שנעשה עד כה פשוט לא עובד ויש פה אינטרס כללי, גם של המדינה, להמיר את מתווה החל"ת למתווה חזרה לעבודה".

למרות אווירת סוף קורס ששרתה על מסיבת העיתונאים הזו, כל הדוברים שבו והבהירו כי "אינם קוראים למרד" וכי למעשה תכניתם נועדה "לשמש בין היתר גם תמריץ ציבורי להתחסן". השף אליאס מטר, שפתח רק לאחרונה את מסעדתו החיפאית מרתה, אמר "אני רוצה להגיש אוכל ללקוחות ולראות אותם מבלים אצלי. אנו יכולים לעשות זאת תחת הקפדה על כללי בריאות עוד יותר מוקפדים מאלו של רשת מלונות פתאל או קניוני עופר שהודיעו היום על פתיחה מיידית. אם לענקים מותר אז גם לי ולחברי בעלי העסקים הקטנים מותר לחזור ולשרת לקוחות", הוסיף השף.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ