אחרי 11 שנים מסעדת קיטשן מרקט בשוק הנמל בתל אביב נסגרת

המסעדה אמנם לא נפתחה מאז מרץ האחרון, למרות שמסעדות אחרות של קבוצת "בארכה האוס" כבר חזרו לפעילות. "בחרנו להתמקד במותגים אחרים", הסביר אסף ליס מבעלי המסעדה

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסעדת קיטשן מרקט
איתן לשם

זה היה באוויר אבל זה לא מקהה את המכה עבור שוק נמל תל אביב ובעיקר עבור חובבי האוכל – מסעדת קיטשן מרקט בתצורתה הנוכחית נסגרת. המסעדה, שנחשבה לאחת הטובות בתל אביב נמצאת בבעלות קבוצת המסעדות "בארכה האוס", שמחזיקה במסעדת היוקרה "משייה" המרוקאית-עילית במלון מנדלי, "אונזה" הטורקית בשוק הפשפשים ו"מגרב", המסעדה-מעדנייה החדשה.

קיטשן מרקט נפתחה במתחם שוק הנמל בשנת 2010 והפכה למסעדה מצליחה כשבראשה עמד שף יוסי שטרית (משחקי השף). תחת פיקודו של שטרית זכתה המסעדה בשבחים רבים והתמקמה בצרת מהמסעדות הטובות בתל אביב. באוקטובר 2019 נפרדה הקבוצה מהשף שטרית והשף ניר מסיקה (ממסעדת תמנע) נכנס לנעליו. כמה חודשים אחר כך נסגרה בשל מגפת הקורונה. למעשה, המסעדה לא חזרה לפעול מאז הסגר הראשון, ב-14 במארס.

וזה מה שחשב מבקר האוכל שגיא כהן על קיטשן מרקט

אסף ליס. פסימי ואופטימיצילום: Meirco

העובדה שקיטשן מרקט נותרה סגורה גם בימי ההקלות ואף לא נפתחה מחדש כששאר מסעדות הקבוצה כבר נפתחו, עוררה חשש שמסעדת הדגל היוקרתית של אסף ליס ואלון פרידמן כבר לא תחזור לפעילות. ההודעה על סגירת המסעדה, בצד הבטחה לפתיחה מחדש במקום אחר ו"הופעה בתפריטי המסעדות האחרות של הקבוצה, הופיעה בדף הפייסבוק של המסעדה היום (חמישי). "תודה לכל משפחת קיטשן מרקט לדורותיה, לשוק הנמל וכמובן לכל האורחים שלנו", סיכם ליס את הפוסט שהגדיר בעצמו "מרגש".

בשיחה עמו ליס טוען שההחלטה על הסגירה הייתה טבעית. "עברנו שנה מטורפת ובחרנו לגדול בה, בנינו על שני מותגים אחרים שלנו והתחלנו להתבסס עליהם יותר ויותר", הוא מסביר. "כשהיינו צריכים להחליט - המתמטיקה הייתה פשוטה, קיטשן נבחרה להמתין רגע בצד כי היא בכל זאת הכי קטנה וללא אזור הושבה בחוץ. אנחנו רגילים לפתוח כל שנה מסעדה, עכשיו פתחנו ארבע בשנה אחת", הוא לוקח אותנו אל הסערה שהתחוללה בעולם המסעדנות מאחורי השקט של הסגר. "זו הייתה שנה של עבודה מרובה מאחורי הקלעים, כי זה היה או לשבת בבית ולחכות שזה יעבור או לעשות". למרות זאת, חשוב לו להבהיר כי הכוונה שלו ושל שותפיו היא למצוא לקיטשן מרקט משכן חדש ולפתוח אותה, אולי בשנה הבאה.

בינתיים, ליס נשמע עסוק מתמיד. הוא מספר כיצד מסעדת מגרב מלאה בצהריים, הופכת לאבו ג'מיל בערב – ומתמלאת בעצמה, כשמסעדת משייה תיפתח מחדש רק ביום חמישי הבא וכבר מלאה לחודשיים קדימה. "כמו כולם, גם אנחנו במצוקת כח אדם", הוא מסיים בהשלמה עם פיאסקו החל"ת שהותיר כמות גדולה של עובדי מסעדות ללא מוטיבציה לחזור לעבודה. "בדיוק חודש לפני הקורונה שיפצנו את כל המסעדה, זה עצוב וקצת משעשע", סיפר ליס בראיון ל"הארץ" רק באוגוסט האחרון. כעת מתברר שזה קצת יותר עצוב ממשעשע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ