מעשנים ביחד: טרנד הבשרים המעושנים הגיע לחולון

"משפחת שכטר" היא מסעדת בשרים שנפתחה בחולון ובמרכזה נתחים מעושנים ומנות עם קריצה לברביקיו האמריקאי וכן ליהודי ברוקלין

משפחת שכטר
שני האחים מבקשים להביא עתה מטבח ברביקיו אמריקאי בהשראת מוסדות העבר המפוארים של ברוקלין ולהגיש על השולחן, זה לצד זה, נתחי בשר מעושנים ותוספות שעושות כבוד למטבח המזרח אירופאיצילום: אפיק גבאי
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

טרנד המעושנים, שהחל עם פתיחתה של מסעדת אלבמה הנתנייתית לפני כמה שנים והמשיך עם ערבי מעושנים משוגעים של חובבים בבתים פרטיים, ארוחות בלתי נגמרות מרובות משתתפים ועוד ועוד מסעדות שבמרכזן מעשנה, מגיע גם לחולון.

בשבוע שעבר נפתחה בפארק פרס בעיר מסעדת המעושנים "משפחת שכטר". על אף השם, מאחורי המסעדה החדשה עומדים המסעדנים והיזמים ניסים ואולי ברכה, שני אחים שאחראים על פתיחתם של כמה וכמה מקומות בילוי בחולון בשנים האחרונות. השניים מבקשים להביא מטבח ברביקיו אמריקאי בהשראת מוסדות העבר המפוארים של ברוקלין ולהגיש על השולחן, זה לצד זה, נתחי בשר מעושנים ותוספות שעושים כבוד למטבח המזרח אירופאי. ומאין השכטר? במהלך העבודה על המסעדה, נתקלו השניים בתיעוד היסטורי של משפחת שכטר, משפחה יהודית שעסקה בבשר והיגרה בתחילת המאה ה-20 לניו יורק, ושמשה השראה למקום.

בין המנות המוגשות לשולחן נציע נתחים כמו בריסקט, שוק טלה, פסטרמי בקר בסגנון ניו יורק, ספייריבס טלה, אסאדו, עופות צלויים, נקניקיות פיקנטיות ועודצילום: אפיק גבאי

"השאיפה שלנו הייתה לפתוח מעין סמוק האוס מודרני, כזה ששם במרכזו נתחי בשר ומעניק להם עישון ארוך בעץ טבעי ולצד זה להציע גם קריצה למטבח היהודי האירופאי, כי יש מי שמתגעגע אליו ובכלל, השילוב של שני המטבחים הללו עובד מצוין", מספר רועי מטרי, מנהל המסעדה.

שולחן מתוקים בהגשה עצמית וחופשית נועל כאן את הארוחהצילום: אפיק גבאי

על המטבח כאן הופקד שף ערן אבני (לשעבר פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס) אשר ביקש ליצור ארוחה שבה מוגשים למרכז השולחן, בסגנון משפחתי, כמה נתחי בשר מעושנים ולצידם תוספות הולמות. הנתחים עוברים עישון ממושך בשיטה מסורתית ובעץ טבעי המיובא עבור המקום במיוחד. מחיר הארוחות פה קבוע וידוע מראש: 150 שקלים לארוחת שלושה נתחים, 190 שקלים לארוחת חמישה נתחים ו-230 שקלים לארוחה הכוללת שבעה נתחים. בנוסף, יציעו פה גם יין ובירה ללא תחתית בתוספת של 28 שקלים לסועד.

הנתחים עוברים עישון ממושך בשיטה מסורתית ובעץ טבעי המיובא עבור המקום במיוחדצילום: אפיק גבאי

בין המנות המוגשות לשולחן מציעים נתחים כמו בריסקט, שוק טלה, פסטרמי בקר בסגנון ניו יורק, ספייריבס טלה, אסאדו, עופות צלויים, נקניקיות פיקנטיות ועוד. "חלק מהנתחים עוברים השריה ארוכה במרינדה ואחר כך עישון ארוך ואיטי, לואו אנד סלואו מה שנקרא, אחרי העישון הם נמשחים שוב בגלייז מיוחד ועולים לצלייה סופית על הגריל, כך שמתקבלים טעמי חריכה ומרקם נגיס מבחוץ לצד שמירה של המיצים ועסיסיות הבשר מבפנים", אומר מטרי. התוספות הן סלט תפוחי אדמה עם חזרת לבנה, סלט קולסלואו קלאסי, חלה עם ממרח סלק חריף וחמאת שום שמיר, שעועית אפויה במעשנה ופשטידת אטריות מפולפלת ומעושנת. שולחן מתוקים בהגשה עצמית וחופשית נועל כאן את הארוחה.

חלק מהנתחים עוברים השריה ארוכה במרינדה ורק אז עישון ארוך ואיטי, לואו אנד סלואו מה שנקרא, אחרי העישון הם נמשכים שוב בגלייז מיוחד ועולים לצלייה סופית על הגרילצילום: אפיק גבאי

משפחת שכטר, פארק פרס, חולון. פתוח בימים שני – שבת בין השעות 18:30-24:00. בימי ראשון סגור. 050-3070222.

ליבי שפרלינג | חדשות האוכל

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

כתבות מומלצות

דיוקנאות של כתבת אל-ג'זירה שירין אבו אקלה בתערוכה לזכרה בעיר ג'נין, לפני כשבוע

חדשות היום, 25.5

קורס העריכה הדיגיטלית של הארץ

"הארץ" מוציא לדרך את המחזור השלישי של קורס העריכה הדיגיטלית

התאונה בכביש 6, הבוקר

חדשות היום, 24.5

רגב בוועדת הכנסת, בחודש שעבר

חדשות היום, 23 במאי

מתחם בדיקות קורונה בתל אביב, בינואר

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"