איך הפסקנו לפחד ולמדנו לאהוב קפה איכותי
איך הפך הקפה ממשקה ששותים בכוס חד פעמית בשקל תשעים לכזה שנמכר במכירות פומביות ויכול להאמיר ל-50 שקל לספל? כעת, מומחיו מנסים ללמד אותנו שקפה טוב דורש הרבה עבודה והבנה, והוא בכלל לא אמור להיות מר. כתבה ראשונה בסדרה על הגל השלישי של קפה והאנשים שמאחוריו
נועה ברגר ודניאל מונטרסקו
נועה ברגר ודניאל מונטרסקו
נוסטלגיה היא לא מה שהייתה פעם. בשנים האחרונות, תרבות האוכל הישראלית מתקדמת בהליכה לאחור. מסורת, שורשים, הטעמים של הילדות והמתכונים של סבתא נכנסו לנו לצלחת, ללב, ובעיקר הפכו למצרך חובה בסל של כל מתמודד בריאליטי בישול כזה או אחר. עד לאחרונה, ההתרפקות על העבר הייתה גם מנת חלקה של תרבות הקפה הישראלית, בין אם מדובר במסורת מקומית, כמו הזיכרון המר-מתוק של קפה בוץ במילואים, או במסורת ה"מיובאת" של האספרסו האיטלקי המסורתי לצד צמיחת ברי הקפה (שקרויים כמובן אספרסו או קופי בר) שהציפו את הארץ החל משנות ה-90.
כתבות מומלצות
בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם
תגובות
על סדר היום
בשיתוף BEND
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
