במקום למכור את הבית, בעלי מעדניית 'המזווה' החליטו לפתוח סניף נוסף
משבר הקורונה דחף את דור כהן ואור דוייב למקסם את רגעי הקושי של התקופה לכדי פתיחה משמחת של מעדניית בוטיק חדשה באזור השרון

את דור כהן, שף ויזם קולינרי מבעלי מעדניית הבוטיק 'המזווה', תפסה ראשיתה של תקופת הקורונה בעיצומו של התקף חרדה סוער. "ישבנו עם כל עם ישראל בשישי בערב", הוא משחזר. "ראינו את ביבי ומנכ"ל שר הבריאות בטלוויזיה מודיעים שהולכים לסגור הכל הרמטית. נתקפתי בהלה של ממש ולא ידעתי מה לעשות. אני זוכר שסוף השבוע הזה היה 24 השעות הכי גרועות שחוויתי מימיי. היה לי התקף חרדה רציני, עלה לי החום, אמרתי לאשתי 'זהו, הכל נגמר, אנחנו הולכים למכור את הבית'".
בשוך התקף החרדה ולמרות הטלטלה הקשה, הוא התעשת במהירות וכבר למחרת נפגש עם אור דוייב, השותף שלו. השניים מפעילים בשמונה השנים האחרונות את 'המזווה', מעדנייה לממכר דליקטסים שבירכתיה מפעל ייצור בוטיקי לנקניקים (שרקוטרי) בעבודת יד, שהפכה מוסד מוכר באזור בנימינה וזכרון ומושכת לקוחות מרחבי הארץ. לאחר מחשבה הבינו, כמיטב הקלישאות, איך לעשות מהלימון לימונדה. "ידענו כבר אז שהמדינה לא הולכת לעזור לנו", מציין כהן. "ושאם יש מישהו שיכול לעזור ולעבור את התקופה הזאת, זה רק אנחנו והלקוחות שלנו. הכל בידינו".
כהן את דוייב, שהיו מורגלים במשלוחים ארוכי טווח לאזור גוש דן וירושלים, הגיעו למסקנה שבאלה טמונה צליחת התקופה הקשה. הם החליטו להתמקד במשלוחים איכותיים של גבינות קשות, נתחים קרים ונקניקים, לצד מוצרי פרימיום אחרים, לחובבי אוכל שמעוניינים להתקין ארוחה כהלכתה גם במטבח הביתי. ללא אתר אונליין, כהן רתם את הפייסבוק - והופתע מכמות הפניות ומההיענות.
"לפני כחודשיים העליתי פוסט, בו כתבתי שאנחנו נגיע עם משלוחים של המזווה לכל נקודה בארץ, מהצפון ועד אילת, איפה שירצו לטעום את המוצרים שלנו - שם נהיה". הוא מספר. "זה יהיה בחינם ואנחנו לא ניקח דמי משלוח. רק ביקשתי שכל מי שעושה הזמנה ישתף את הפוסט ויציע גם לחברים שלו ולשכנים במקום מגוריו להצטרף ולהזמין. ההיענות היתה מדהימה. הלקוחה הראשונה שהתקשרה הייתה מישהי מנהריה, ואחרי שהיא שיתפה את הפוסט קיבלתי עוד ועוד פניות מהאזור שלה. בסופו של דבר היו לנו כ-100-200 הזמנות לכל נקודת חלוקה, ובגוש דן והמרכז - מאות הזמנות. זה היה מטורף. אנשים שיתפו באהבה, ונראה שהם מזמינים יותר ממה שהיו צריכים, כי ביקשו לפרגן לנו".
שני השותפים חרשו את הארץ, ובאמצעות רכבי קירור שהפעילו הגיעו גם לנקודות המרוחקות והנידחות ביותר. הקשר הבלתי האמצעי עם הלקוחות בתקופת הבידוד הקשה, הזרים רוח חמה מתחת למפרשי המזווה ודחף אותם להניע תהליכים ישנים, שהתבשלו זמן רב אבל לא נמצא הרגע הנכון או האומץ כדי להוציאם אל הפועל. כך, למרות כל התחזיות הרעות וכנגד הלך הרוח בשוק, הם החליטו לפתוח סניף נוסף.
- סוף סוף יש אוכל טוב: איפה אוכלים בפרדס חנה, בנימינה וזכרון יעקב?
- שרקוטרי למתחילים: המדריך להכנת נקניקים ביתיים
- לא יוצאים מהבית: מעדניות מומלצות להזמין מהן משלוחים טובים
- בבישול ארוך: נתחים ומתכונים לתבשילי בשר נבחרים
- ללכת עם ולהרגיש בלי: בייקון כשר הוא שקר לבן
"כמות האהבה והפירגון שקיבלנו מהקהל הפילה לנו את האסימון והבנו שהסניף הנוסף, שכבר חודשים ארוכים אנחנו מתכננים לפתוח באזור השרון - צריך להיפתח. מצאנו לוקיישן בהרצליה והתאהבנו. לא נעים לומר, אבל הקורונה ובעקבותיה - המשלוחים, חידדו לנו מה אמור להיות במקום החדש, והחלטנו שהוא ישמש מעין מרכז לוגיסטי, אבל גם סניף שהוא חלון ראווה. חשבנו שזו גם הזדמנות טובה לספק עבודה ופרנסה לאנשים אחרים, כמו הקבלנים שעבדו איתנו".
את המקום החדש והכשר פתחו כהן ודוייב ביום חמישי האחרון ומאז הוא עמוס לקוחות. בתפריט מבחר בשרים מעושנים ונקניקים בעבודת יד, לצד גבינות ארוזות ושקולות (לא ניתן לפרוס או לטעום גבינות במקום). "כל השרקוטרי שלנו עשוי 100% בשר בקר ישראלי, בלי תוספות, בלי חומרים משמרים, הכל בעבודת יד", מציין כהן. "אפשר למצוא פה קורנביף בכבישה של 14 ימים, עישון קר ואז בישול בסו-ויד, בייקון טלה, שכבר מזמן הפך אחד הלהיטים שלנו, סאלומי בהשראה איטלקית מצופה פלפל שחור גרוס, הודו מעושן או הודו מקורמל בסילאן טבעי ואפילו פרשוטו של חזה אווז שעבר ייבוש".
המקום החדש כולל גם לא מעט מקומות ישיבה, וכהן אחוז ציפייה לפתיחת האזור, בהתאם להגבלות על המסעדות. "ברגע שיתאפשר נגיש פה פלטות של בשרים חמים וקרים, כריכים עמוסים בבשרים וגם סלטים, ירוק או קצוץ, עם בשרים טריים במשקל שנעמיס עליהם. המחירים יהיו כמו בפרדס חנה כרכור, לא העלינו אגורה. כריך של 100 גרם בשר יעלה 28 שקלים, וכריך של 200 גרם בשר יעלה 40 שקלים בלבד. רביעיית בירות בוטיק ישראליות, כולל כאלה שאנחנו מייצרים לבד, תעלה 50 שקלים".
המזווה. אריק איינשטיין 3, הרצליה. ראשון עד חמישי 08:00-22:00, שישי 08:00 עד שעה לפני כניסת שבת. שבת סגור. טלפון: 8328*.
ליבי שפרלינג | חדשות האוכל
כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"