בפעם השנייה: כוכב מישלן לשף הישראלי גל בן משה בברלין

על אף שרבות מהמסעדות סגורות, מדריך מישלן חילק את כוכביו בגרמניה ומסעדת "פריזם" של השף גל בן משה שמרה על כוחה, וזכתה בכוכב אחד

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גל בן משה
השף גל בן משה ממסעדת "פריזם"צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

בסוף עוד נתרגל לזה: 2021 בינתיים מאירה פנים לשפים ישראלים שפועלים בעולם. אחרי שאסף גרניט זכה בפריז בכוכב מישלן ראשון בעבור מסעדתו "שבור", כעת הגיע זמנה של ברלין. מדריך מישלן ממשיך בחלוקת הפרסים שלו ברחבי העולם ונוחת הפעם בגרמניה. בטקס שנערך היום (שישי) בשידור חי ביוטיוב ובפייסבוק חולקו הפרסים למסעדות מצטיינות בתחום השירות והשמירה על הסביבה כקולינריה בת קיימא, הדובדבן היה כמובן חלוקת הכוכבים. אז עם כל הכבוד ל-310 הכוכבים שחולקו בגרמניה, אם נקפוץ לשורה התחתונה ולזווית הישראלית המעניינת אותנו - השף הישראלי גל בן משה מכה שנית ושומר על כוחו גם השנה, כשזכה בכוכב אחד בעבור מסעדתו "פריזם", שבברלין.

"פריזם" נפתחה בסוף שנת 2018 על ידי השף גל בן משה וזוגתו, ז'קלין לורנץ, תחת ההגדרה של מסעדת פיין דיינינג עם מטבח לבנטיני. בשנה שעברה עשה השף בן משה היסטוריה בגרמניה, כשהיה הישראלי הראשון שזוכה בכוכב מישלן במדינה. בדבר השופטים, מציין המדריך כי "לאחר שעבר ממסעדת "גלאס" (מסעדתו הראשונה של בן משה בברלין, ר"מ), שף גל בן משה מציע מאכלים מרגשים באווירה מינימליסטית-שיקית המשלבת אלמנטים ממולדתו הישראלית עם סגנון אירופאי מודרני. זה יוצר מנות מעניינות בעלות ניגודיות גבוהה העשויות מחומרי גלם מצוינים". עוד שיבחו במדריך את אוסף היין של המסעדה, הכולל יינות מישראל, לבנון וסוריה וציינו לטובה את השירות המקצועי והידען של לורנץ.

בן משה נולד בראשון לציון והתחיל את דרכו כטבח במסעדות שונות, תוך כדי שירותו בצבא. תחנותיו הקולינריות עוברות דרך שמות, כמו אורקה, מסה, מול ים, הוטל מונטפיורי וסושיאל קלאב. הוא עזב את ישראל בשנת 2007 כדי להתמחות במסעדות בלונדון למשל אצל גורדון רמזי ומשם המשיך לאלינאה בשיקגו. בהמשך חזר לתל אביב אולם ההחלטה לפתוח מסעדה בברלין נפלה כשהגיע למסקנה שהיא העיר האידאלית להגשים את חלומו הקולינרי. בשנת 2012 הוא פתח את מסעדת גלאס אותה סגר ב-2018. זמן קצר אחר כך פתח את פריזם שנכנסה למדריך עם כוכב ראשון בשנה שעברה. כיום ברלין מיישרת קו עם בירות אירופאיות נוספות ומחזיקה במספר הכוכבים הגבוה בגרמניה, כשמתוך 22 המסעדות המכוכבות, מסעדה אחת בעלת שלושה כוכבים ושתי מסעדות בעלות שני כוכבים.

"בשל המגפה, ענף המסעדות חווה תקופה קשה במיוחד. עם זאת, השפים הגרמנים גילו אומץ וכושר המצאה להמשיך להיות שם עבור האורחים שלהם ולשמור על הסטנדרט הקולינרי הגבוה שלהם. הצוותים שלנו התרשמו מהמחויבות העצומה ומהסטנדרטים האיכותיים שניתן היה לראות בכל מקום בגרמניה", אומר גוונדאל פולנק, המנהל הבינלאומי של מדריך מישלן. "ברצוננו להביע את כבודנו למוסדות המופתיים הללו וביתר שאת עם 25 מסעדות חדשות שזכו בשנה הקשה הזאת בכוכב ראשון. אנו רוצים גם לפנות לכל חובבי האוכל לבקר במסעדות בהקדם האפשרי. במיוחד בתקופה זאת, אנו שמחים לראות התשוקה בה רבים מהמסעדנים פועלים ומחויבים במיוחד לקיימות".

המסעדה של השף גל בן משה, מציגה את עצמה כמסעדה לבנטינית שמביאה את טעמי המזרח התיכון לתוך חווית הפיין דיינינגצילום: דודו בכר

גם בגרמניה, כמו במדינות אחרות בהן חולק השנה המדריך, חלון ההזדמנויות של מבקרי מישלן לביקורים במסעדות היה מצומצם, בשל מגפת הקורונה והסגרים. "כמה מהמסעדות הגיבו למשבר בזמני פתיחה קצרים יותר או בתפריט מצומצם יותר", אומר מנהל מדריך מישלן לגרמניה ושוויץ, ראלף פלינקנפלגל. "זה לא היה אמת מידה להערכה, אך קיבלנו את זה". מבחינת האיכות, לעומת זאת, לא נערכו פשרות, אמר. "לכוכב אותה איכות כמו בשנים קודמות".

בשנים האחרונות חלו התפתחויות מעניינות בקולינריה הגרמנית, ובהחלט רואים זאת רק בתוצאות המדריך השנה. לצד החיבה לגסטרונומיה המושפעת מצרפת, יותר מסעדות מגוונות נכנסו למדריך, בהן מסעדות ים תיכוניות, יפניות ואיטלקיות, וכן מסעדות עם תפריטים צמחוניים וטבעוניים - כשרבות דוגלות בשימוש בחומרי גלם אזוריים ועונתיים ושוברות סטיגמה על מטבח גרמני הן בצלחות והן באווירה נינוחה יותר.

כוכבי מישלן הראשונים בגרמניה הוענקו בשנת 1966. בשנה שעברה הוענקו 308 מסעדות, אחת פחות בהשוואה לשנת 2019. במדריך לשנת 2021 הוצהר כי לא הורדו כוכבים, אך בהחלט נשרו ממנו לא מעט מסעדות שנסגרו או שינו קונספט בשנה האחרונה. בסך הכל חולקו 310 כוכבים, כשעשר מסעדות ברחבי המדינה מחזיקות בשלושה כוכבים, בהן קאמבק למסעדה "סלון היער השחור" שנשרפה כליל בינואר 2020 ובעליה פתחו אותה תוך פרק זמן קצר במשכן זמני חדש. שלוש מסעדות עלו כיתה והצטרפו אל מועדון שני הכוכבים ובסך הכל מחזיקה גרמניה בקטגוריה זו 41 מסעדות. כאמור, 25 מסעדות חדשות נכנסו למדריך עם כוכב ראשון ובסך הכל 259 מסעדות מכוכבות, בהן שף ישראלי אחד - גל בן משה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

רותם מימון | חדשות האוכל

כתבות מומלצות

ברופי בבית המשפט. הרעיפה שבחים על בעלה ועל החיים שבנו יחד

היא כתבה את המדריך "איך לרצוח את בעלך". ואז בעלה נרצח

רחוב פינסקר
בתל אביב, גלויה
מ— 1940 לערך.
עיר שדיברה יידיש
ובעיקר ספרה
ביידיש

ספר הזיכרונות שהותיר אחריו חושף כישרון מפתיע של סופר גדול

רינאוי-זועבי

טירללת מדינה שלמה, את צריכה לענות. "צודק, אבל אני מנתקת"

סמי ברדוגו. "אין לי דמיון"

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים. דרעי היה ונשאר המורה הרוחני שלו

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?