עדכונים

מסעדת "אל באבור" ביקנעם נסגרת

מסעדת אלבאבור בצומת אום אל פאחם נפתחה לפני למעלה מ-20 שנה ועד מהרה הפכה אבן שואבת למטיילים, תיירים ופודיס חובבי אוכל טוב. היא הייתה מהראשונות להגיש לסועד הישראלי ניצוצות מן המטבח הערבי, שכבר בשנותיה המוקדמות חרגו הרבה מעבר לחומוס-צ'יפס-סלט הסתמי, בו הורגלנו עד אז. האחים חוסאם ונשאת עבאס ראו בחזונם איזו הרחבה של המטבח הביתי עליו גדלו ואכן, ברוח זו, הם הנהיגו את המסעדה שהלכה וקנתה לה קהל אוהדים. בשנת 2009 פתחו את הסניף ביקנעם, שנסגר כעת בגלל הקורונה.

בראשית נשבינו בקסמי הקבב המוצלח, הצלוי על גחלים רוחשות והוא עסיסי ומלא טעם, במיוחד ברוטב עגבניות סמיך, עטוף בבצק. אחריו כבשו אותנו סלטים שופעי ירוקים טריים ובחורף או בסתיו גם תבשילים חמימים של ירקות עונתיים שעוד רגע תסתיים עונתם והם ייעלמו מפה. הלשון פגשה פעם אחר פעם טעמים חדשים לנו, מרגשים, בביצוע שובה לב. אחר כך היה זה צוואר הכבש הממולא כל טוב שחובה להזמינו מראש והוא חגיגי ומרשים.

המסעדה עברה תהפוכות רבות, ניסתה את מזלה גם במיני חידושים והמצאות, כפי שנדמה שרוח התקופה מאלצת וכך, לפני מספר שנים אף ניסו להנהיג בה מעין בראנץ' מקומי כמיטב המסורת התל אביבית, אך גם זה לא עזר למשוך את ההמונים, כך שימלאו את המסעדה הענקית. עוד ניסו להפעיל בה ערבי שף עם שפים מתחלפים שגם הם זכו לביקורות צוננות.

היום, כפי הנראה גם על רקע משבר הקורונה, הודיע חוסאם עבאס שהוא סוגר את המסעדה ביקנעם וכי זו לא תשוב לפעילות. לעומתה, מסעדת האם באום אל פאחם שבה לפעילות סדירה והיא פתוחה במשך כל ימות השבוע, כתמיד.

חוסאם עבאס מרשת "אלבאבור"צילום: דניאל בר און

מזללת אוכל הרחוב דרקסלר נסגרה

"דרקסלר" מזללת השיפודים שנפתחה בקיץ 2019 בשוק הכרמל נסגרה. מאחורי דרקסלר, שנפתחה בשיא גל השיפודיות ששטף את הארץ בקיץ שעבר וסומנה כאחת הטובות בתל אביב, עמד השף בני דרקסלר, מי שעבר בכמה וכמה מסעדות נחשבות בתל אביב. 

מזללת "דרקסלר" נסגרה עם בוא הסגר הראשון, אולם לא חזרה לפעילות בזמן שמסעדות אחרות בשוק שבו לפעילות. להארץ נודע כי במקום תיפתח מזללת אוכל הרחוב החדשה של השף רונן דברת בלוך. במקביל, השף דרקסלר פעול לפתיחת הדוכן במיקום אחר בתל אביב.

גל סגירות גם ברשתות המסעדות והקפה בכל הארץ

רשימת המסעדות הקטנות שלא מצליחות לשרוד את המשבר הולכת ומתארכת, אולם גם הרשתות הגדולות שמפגינות בימות השגרה חוסן וגב כלכלי איתן מגיעה המכה. מסעדת טיטו איטליאנו בגבעתיים ששייכת לרשת המסעדות "בנדיקט", נפתחה בקיץ 2016 במטרה להיות הגרסה הישראלית למסעדות איטלקיות המשפחתיות באמריקה שבלב תפריטן מנות ענק לחלוקה. גם רשת הנודלס "ג'ירף" החליטה לאחרונה לסגור את סניפה בקריות.

צילום: שרית גופן

בתחום הקפה מצטרפים אל גל הסגירות שלושה סניפים של ארומה בתל אביב - ארומה שרונה, ארומה מיקדו סנטר וארומה בבית וואלה. אך ארומה תל אביב איננה הרשת היחידה שסוגרת בימים אלה סניפים לא רווחיים. כך למשל רשת ופל בר שסגרה את סניפה בתל אביב, רשת קפה גרג שסגרה את סניפה בגבעתיים, רשת קפה קפה סגרה את סניפיה ברמת השרון וברמת ישי.

בתחום הברים - הבר אגנס בשוק לוינסקי בתל אביב סגר דלתותיו לצמיתות. הבר האירי דבלין ברחובות נסגר אף הוא, וגם הבר-מסעדה הוותיק פראג הקטנה שפעל ברחוב אלנבי במשך 18 שנה סוגר את סניפו זה.

צילום: אביעד הרמן

בתחום המזללות ואוכל הרחוב - סניפה של רשת ההמבורגרים החיפאית "קניבר", סגרה את סניפה בעיר התחתית.

מחוץ לרשתות, עוד הודיעו על סגירה מסעדות נוספות בהן, המזללה פיש אנד פרייז בירושלים וכן המסעדה הדרוזית "אל חיר" שבמרכז הכרמל בחיפה.

מסעדת רוזינקא בתל אביב נסגרת

המסעדה "רוזינקא" שנפתחה בספטמבר 2014 ברחוב לילנבלום בתל אביב, הודיעה היום על סגירתה. המסעדה שנפתחה על ידי רחל סלם, מי שהיתה הבעלים של מסעדת אוקינוס המיתולוגית יחד עם בן זוגה לשעבר - אייל שני.

רוזינקא תפקדה בעיקר כמסעדת פועלים משודרגת שפעלה בעיקר בשעות הצהריים ונועדה להאכיל את עובדי האזור. בעמוד הפייסבוק של המקום נכתב: "רוזינקאים יקרים, ימי הקורונה תפסו אותנו בעיצומה של עשייה אדירה. רוזינקא שלאורך השנים תמיד נעה קדימה מגלה שיש כוחות חזקים אשר מסיטים אותה מהמסלול ולא מאפשרים את המשך פעילותה. רוזינקאים חברים אהובים היה לי כבוד גדול לארח אותכם".

בית האוכל הבריאותני "אורבן שמאן" נסגר

שנתיים אחרי שנפתחה באמצע רחוב דיזנגוף בתל אביב, הודיעה בסוף חודש מרץ האחרון גם אורבן שמאן על סגירתה. אודי סהר, נטורופת ומטפל במגע פתח את המרכז ההוליסטי אורבן שמאן כשבחזיתו בית קפה שמגיש אוכל טבעוני ונא לצד חליטות חמות, שייקים ומשקאות מזינים אחרים. בגזרת האוכל הגיש סהר קערות בריאות מזינות שופעות פירות טריים, זרעים ואבקות ולצד אלה תפריט אוכל של מרקים מבוססי קטניות, תבשילים וסלטים. הכל היה מוקפד ומהנה גם למי שאיננו טבעוני.

בפוסט שכתב בעמוד הפייסבוק של המקום, רגע לאחר פרוץ משבר הקורונה הוא סיכם תקופה. "אורבן שאמן אף פעם לא היה מקום, הוא תמיד היה רעיון. הוא נולד מרצון עמוק להביא את הכוחות הרפואיים של עולם הצומח אל לב העיר המתועשת, שהחיים בה לעיתים גורמים לנו לשכוח שאנחנו שייכים לטבע. על אף הנסיונות שלנו להישאר פתוחים בשבילכם ולמען העובדים שלנו, המשבר בענף המסעדנות הביא גם אותנו למצב שבו אנחנו נאלצים לסגור את הדלת. המשבר הזה חייב להביא איתו גם דברים חיוביים! מקווה שאחד מהם הוא ההבנה שהבחירות התזונתיות שאנו מבצעים כפרטים וכאנושות משפיעות על המחלות שאנחנו חולים בהן, על איכות האוויר שאנו נושמים ועל המים שאנחנו שותים. אנחנו מאמינים כל השנה ש"יהיו מזונותיך תרופותיך" והתקופה הזאת רק חיזקה את האמונה שלנו. גם עבורנו העתיד מעורפל, לכן בלב כבד אנחנו מבשרים שהחל מיום שלישי 31.3 המסעדה בדיזנגוף תהיה סגורה עד להודעה חדשה . . . תודה עליכם ועל התמיכה שלכם!".

"אורבן שמאן"צילום: תומר אפלבאום

מסעדת הקובייה בשוק התקווה נסגרת

"הקובייה", מסעדה שנפתחה בין סמטאות שוק התקווה לפני קרוב לשנתיים, נסגרת. הבשורה אודות הסגירה היא אולי עצובה יותר, כשהמסעדה סימנה יותר מהכל את הפריחה הקולינרית המחודשת של השוק כמו גם את הפוטנציאל המתחיל להתממש שלו להוות מוקד בילוי לילי שלא היה קודם לכן באזור.

ויש גם עראייסצילום: ג'לאל סאלם

בדף הפייסבוק האישי שלו כתב המסעדן שי אלפסי, הוגה המסעדה ובעליה: "כל סוף הוא התחלה חדשה בחלוף הזמן עברו להם שנתיים מהרגע שפתחתי את הדלתות, גם בחלומות הוורודים שלי לא תארתי לעצמי שזאת תהייה התוצאה. לגרום לכל כך הרבה אנשים לשמוח ולחייך לבוא עד לשוק התקווה בערבים ועלייה לרגל בימי שישי, ביקורות מפרגנות מכל גווני הקשת התקשורתי מודה ומעריך מכל הלב זה לא ברור כלל, אחרי התלבטויות רבות מלוות בפרפרים בבטן ובעיקר בזכות המציאות של חוסר ודאות מוחלט, יום כן יום לא ויום למה לא, קורונה, קנסות וחשש מובן של הלקוחות... מהרגע שהכריזו על שוק התקווה כאזור אדום הבנתי שלא ניתן להמשיך כי אנשים כבר לא באים לשוק אז החלטתי לסגור את הדלתות של הקובייה גם לצאת להפסקה ולתת לאש שבי להמשיך לבעור".

אם בשל הקורונה ואם לאו, כעת - ההבטחה להפיח חיים חדשים באזור, קצת מתרחקת. נזכור את הקובייה בזכות הבשורה האופטימית וההבטחה, שאולי לא האריכה ימים, אבל הייתה בהחלט חשובה, וגם עבור מנת בוריקה אחת בלתי נשכחת.

האם הבוריקה הטובה בעיר תצא משוק התקווה?צילום: רוני קשמין

מסעדת איגרא רמא המוערכת נסגרת

מסעדת הפארם טו טייבל המקומית, איגרא רמא, של ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי, הודיעה על סגירתה בעקבות מגפת הקורונה. המסעדה שנפתחה בספטמבר 2018 מתוך חזון לשלב בה אך ורק חומרי גלם מקומיים ואך ורק בעונתם, הצמיחה בראשית החורף סניף נוסף - מסעדה במשק מלמד בכפר הנגיד שתמשיך עוד לפעול.

מסעדת איגרא רמא. הווירוס הכניע את החיידקצילום: מגד גוזני

בהודעה שפרסמו בדף הפייסבוק שלהם, כתבו השפים: "הווירוס הרג את החיידק. מסעדה היא לא עסק, מסעדה היא חיידק. שמכונן בך ולא נותן לך לישון עד שאתה נותן לו חיים. מסעדה היא לא עסק, היא נשמה.

כשנכסנו לברנר 2 בפעם הראשונה הבנו שאנחנו נכנסים למסע מעניין וארוך. מעניין הוא אכן היה, ארוך קצת פחות. ההחלטה לסגור מקום שהוא בשבילך בית, שהוא בשבילך הגשמה, שהוא בשבילך משפחה, היא לא החלטה פשוטה, אבל היה ברור לנו כבר לפני חודש שאת הדלתות של איגרא רמא לא נפתח עוד.

אבל לכתוב עכשיו שחור על גבי אינסטגרם שאיגרא רמא איננה עוד, יותר קשה מההבנה הזאת. כי זהו, זה ממשי וסופי ואין דרך חזרה.

הדרך לא הייתה פשוטה. אפילו כשזכינו לביקורות מפרגנות והמון אהבה מלקוחות, עדיין המקום לא תמיד היה מלא. היו ערבים שהסתכלנו אחד על השני. ולא הבנו למה.

אבל המשכנו להילחם, להילחם על הדגים מהים שלנו, להילחם על הירקות שנקטפו על ידי החקלאים באותו בוקר, להילחם עד טיפת המלח האחרונה, על הזווית של הסכין, על הלהבה במידה הנכונה, על להיות מקומיים ולתמוך בסביבה הקרובה לנו, על מחירי יין שווים לכל נפש. כל פרט הוא קריטי בעשיה של מסעדה וניסינו שלא לוותר על כלום.

אבל בסופו של דבר לא המאבק היומיומי הכניע אלא הוירוס הזה. מי שחי את עולם המסעדנות יודע שלרוב המסעדות אין מרווח לטעויות כמו זאת שהתגלגלה אלינו מסין.

אבל הערכים האלה שנלחמנו עליהם, של המקומיות, הקיימות, החקלאות מהשדה לצלחת, הביא אותנו חודשים לפני הקורונה לפתוח את איגרא במשק שהתבררה כעוגן. כשאתה גם המגדל, גם החקלאי, גם המייצר, גם המוכר, יש לך זכות קיום גם בזמנים כאלה. ודרך איגרא במשק ובתקווה עוד התפתחותיות שלה, אנחנו עדיין חיים וקיימים.

רוצים לומר תודה ענקית לחקלאים, לדייגים, לגבנים, לייננים ולאמא אדמה וכמובן לכל הצוותים שהיו איתנו לאורך התקופה, ובראשם לבנוני שהייתה הפנים והלב של המקום כמעט מההתחלה. ולכל הלקוחות שהבינו את מה שרצינו להגיד, אפילו אם לפעמים זה היה קצת שונה ומוזר. תודה לכם. אנחנו עדיין כאן, על הדשא במשק בכפר הנגיד, במשלוחים מאשדוד עד תל אביב, ואולי בעוד מקומות בקרוב, עם תוצרת אורגנית מקומית ועם אוכל מוכן שלנו.

כי בעצם החיידק עדיין מקונן".

אחרי 15 שנות פעילות: מסעדת מיט אנד ווין בהרצליה נסגרת

הקורונה ממשיכה להפיל חללים בתחום האוכל וגם מסעדות דגל בולטות במגזרים שונים קורסות. כעת הודיעו בעלי המסעדה "מיט אנד ווין" בהרצליה פיתוח על סגירתה. 

ניו יורק סטייק של מיט אנד וויןצילום: דניאל לילה

מסעדת הבשר היא השלוחה הישראלית הכשרה של רשת מסעדות סטייקהאוס בינלאומית, שנפתחה בארץ לפני 15 שנה בלב אזור ההיי טק של הרצליה, כתשובה לקהל הדתי בין שלל המסעדות הלא כשרות שבמתחם. בשנותיה הראשונות, אכן בלטה המסעדה בקרב שומרי הכשרות שהגיעו אליה במיוחד, אולם אמש הודיעו בעליה בעמוד הפייסבוק שלהם כי בעקבות הקורונה הם נאלצים לסגור.  

באמצע החודש עוד ניסו במסעדה לגייס עובדים (כך לפי ההודעה הקודמת בעמוד הפייסבוק של המקום) לקראת פתיחה מחודשת לאחר הסגר בסוף יוני, אך כאמור לבסוף החליטו הבעלים לסגור אותה לצמיתות. לאחרונה נסגרו גם מסעדותיו הכשרות של השף מאיר אדוני - "בלו סקיי" ו-"לומינה" שפעלו במלון קרלטון בתל אביב.

מוקדם יותר השבוע הודיעה גם המסעדה האיטלקית הוותיקה "בוקצ'יו" על סגירתה. המסעדה שנפתחה בשנת 1991 על ידי ניצה בן שלום, התיימרה אז להביא מטבח איטלקי קלאסי, אך ברבות השנים זוהרה הועם. לאורך השנים ניסתה המסעדה לעבור מתיחות פנים, כאלה ואחרות, אך נתפסה בקרב חובבי אוכל כמסעדת תיירים בשל מיקומה בין מלונות רחוב הירקון. 

במשך כל השנים שובלו במסעדה מעבר למנות איטלקיות קלאסיות, גם יצירות אמנות שונות - בין היתר של בעלת הבית בן שלום שהציבה שם את פסליה, וכן יצריות אמנות מתחלפות.

רשת קפה נמרוד נסגרת

ארוחת בוקר בקפה נמרודצילום: אביעד הרמן

רשת בתי הקפה "קפה נמרוד" הודיעה על סגירת כל הסניפים שלה ועל הפסקת הפעילות שלה באופן מיידי. אוהד שגב, בעלי הרשת, טען כי "אין היתכנות כלכלית לקיום העסק", והודיע ש-150 העובדים יפוטרו. סגירת רשת בתי הפקה מתרחשת בעקבות משבר הקורונה והמצוקה הכלכלית אליה נקלעה. לפני כחודש ניסו בעלי "קפה נמרוד" להתניע קמפיין מימון המונים ברשתות החברתיות, אך ללא הצלחה. ההנהלה שלחה מכתב למשקיעים ובו נכתב כי הרשת "נקלעה למשבר חמור".

צילום: יח"צ

רשת קפה נמרוד הוקמה ב-2007 כמעין מפעל הנצחה לאחיו של הבעלים – נמרוד שגב, חייל צה"ל שנהרג במלחמת לבנון השנייה. הסניף הראשון הוקם בנמל תל אביב, ולאחר קמו סניפים נוספים בראשל"צ, חיפה, חולון, מתחם שרונה ועוד. בסך הכל היו לרשת שמונה סניפים, אך לאחרונה ובעקבות המשבר, הבינו בהנהלה כי זכיינים רבים לא יכולים להחזיר את בתי הקפה שבניהולם לפעילות והגיעו למסקנה כי סגירה היא האפשרות היחידה מבחינה כלכלית עבורם.

מאיר אדוני סוגר את שתי מסעדותיו הכשרות: בלו סקיי ולומינה

מאיר אדוניצילום: תומר אפלבאום

שבע שנים אחרי שנפתחו ובעקבות משבר הקורונה, השף מאיר אדוני סוגר לצמיתות  ובאופן רשמי את המסעדות "בלו סקיי" ו"לומינה" הכשרות והיוקרתיות במלון קרלטון בתל אביב.

שתי המסעדות, החלבית והבשרית בהתאמה, נסגרות אחרי שאדוני זה מכבר סגר בעבר שתי מסעדות מוערכות בתל אביב - מסעדת היוקרה "כתית" וה"מזללה" הצמודה אליה ומגישה גרסת קז'ואל שלה, ברחוב נחלת בנימין בעיר. הסגירה הנוכחית באה בעקבות החלטת הנהלת קרלטון שלא לפתוח את מסעדות השף, על אף חזרת הפעילות והפתיחה המחודשת של המלון. 

השף מאיר אדוני: בדרך לניו יורק סוגרים שלוש מסעדותצילום: תומר אפלבאום

מספר שבועות לפני פרוץ הקורונה בישראל פתח אדוני את המסעדה הכשרה "ים - Yam" בירושלים, אף היא במלון - הפעם קראון פלאזה, אולם המסעדה נסגרה תוך פרק זמן קצר בעקבות הסגר ומאז לא נפתחה. אולם היא צפויה להיפתח עם חזרת פעילות המלון. בנוסף, היה אדוני שותף בעבר גם ברשת המזון המהיר "דוניא" אולם גם משותפות זו יצא. בכך, אדוני למעשה סוגר את כל עסקי האוכל שלו בישראל. 

מסעדת "בלו סקיי" נפתחה בתחילת קיץ 2013 במרומי מלון קלרטון בחוף תל אביב, כתשובה הכשרה של אדוני למסעדת כתית היוקרתית שלו שפעלה באותם ימים ונחשבה לאחת ממסעדות העלית הטובות בישראל. בלו סקיי החלבית התמקדה במנות הדגים המזוהות עם אדוני. תוך זמן קצר אחר כך פתח גם את מסעדת לומינה, שהיתה אמורה להיות התשובה הבשרית והכשרה של מסעדתו של אדוני "מזללה". בשנת 2016 כאמור סגר אדוני את שתי מסעדות היוקרה, כתית ומזללה, והתמקד אז בשתי מסעדותיו הכשרה ובפתיחת מסעדות בחו"ל, כמו גם השתתף בשתי תכניות ריאליטי - העונה הראשונה של "משחקי השף" ושתי העונות של תכנית האפייה "בייק אוף". 

באשר לחו"ל, אדוני עוד מחזיק בפעילות, במסעדות "נור" בניו יורק, "לילה" בברלין וכמו כן את מסעדת "סילאן" בברצלונה.

תגובת יוסי נביא, מנכ"ל מלון קרלטון תל אביב: "לאור משבר הקורונה העולמי הוחלט בשלב זה לא לפתוח את המסעדות שף במלון, ברצוננו להודות לשף מאיר אדוני על שיתוף הפעולה הפורה לאורך השנים של מסעדות שף מובילות בתחומן יחד עם מלון העסקים שזכה בתואר המלון העסקי הטוב בישראל בשבע השנים האחרונות".

קזינו דה פריז בירושלים סוגר דלתות

קזינו דה פריז, הבר הירושלמי שפתחו אלי מזרחי והמוזיקאי שאנן סטריט, פעל במשך כמעט עשור מלב שוק מחנה יהודה וסגר ב-19 ביוני את דלתותיו בפעם האחרונה.

להספד של רונית ורד על המקום

בדף הפייסבוק שלהם כתבו בעלי המקום:

"במשך 10 שנות פעילות המוסד המפואר הזה כל הצוות - מנהלים, עובדים ובעלים, עבדו לילות כימים על מנת לתת לכם הלקוחות שלנו בית חם טוב ואוהב עם איכויות משובחות. כאשר מעולם החישוב הכלכלי לא היווה את העיקר. הכל היה ממקום של לעשות את הדברים הכי טוב שאפשר.

הצלחנו משך כל התקופה לשרוד את המשברים, את העיריה, את הממשלה ועוד כהנה וכהנה צרות. בימים אלה של מגפה מטורפת, וממשלה שאין לדעת איך תתנהג ושלמרות הבטחותיה אין ודאות כלל שהיא מתכוונת אכן לעזור לנו....ומשום חוסר הוודאות לגבי העתיד, הפעם נשברנו ואין לנו יכולת מנטלית וכלכלית להתמודד עם ההמשך. ברגשות לא פשוטים, אנחנו נאלצים לסגור. ובכל זאת, אנחנו רוצים להגיד שלום יפה למקום הנפלא הזה, שהיה בית לרבים, יפים וטובים!"

אחר 16 שנות פעילות: הבר נורמה ג'ין סגר דלתות

הנורמה ג'ין. בית מקדש ישראלי לבירה ולוויסקיצילום: אייל טואג

נורמה ג'ין, בר הוויסקי והבירה הוותיק שנולד בכלל כביסטרו-בר על גבול פלורנטין-נווה צדק-המושבה האמריקאית, בואכה יפו, ממאורות האלכוהול החשובות והבולטות שפעלו בתל אביב, גם אם לפעמים מתחת לרדאר האופנתי - סגר בסוף השבוע האחרון את דלתותיו - אחרי יותר מ-16 שנות פעילות.

הבר, לעתים נדמה כאי בודד אלכוהולי בצד הזה של תל אביב- יפו, התהדר בתצוגה של למעלה מ-100 מותגי וויסקי, חלקם כאלה שאינם מיובאים לארץ בשוטף והוא היה המקום היחידי שהציג אותם, כמו גם ביותר מ-60 סוגי בירה שונים ושימש, בין היתר, כבית ספר לאוהבי השתייה ולשתיינים מתחילים כדי להכיר וללמוד על סוגים שונים של וויסקי ובירות, בשלל מסלולי טעימות.

לא הלך בתלם וגם לא התאים לכולם. נורמה ג'יןצילום: ''

בסוף השבוע האחרון לפעילותו ספדו למקום לא מעט אנשי אלבוכול מקצועיים שפועלים בישראל. "נורמה ג'ין היה הרבה מעבר לבר בירה / גסטרו-פאב שמתמחה בבירה", כתב על המקום - איש הבירה שחר הרץ מחנות האלכוהול "ביר אנד ביונד". "הוא היה גם בית מקדש של וויסקי, היה לו מטבח נהדר, הוא נתן כבוד למזיגה נכונה, כוסות בירה תואמות, חדר קירור לחביות שנבנה בעקשנות רבה למרות המגבלות הפיזיות של המקום, מוזיקה מושלמת ואוירה שלעולם לא התרוממה ולו חצי סנטימטר מעל גובה העיניים. אבל מעל הכל נורמה ג'ין היה מקום אמיץ ואופטימי. מקום שחרט על דגלו איכות חסרת פשרות בכל הנוגע לבירה (גם לוויסקי כמובן, אבל באופן טבעי אתמקד במשקה שיותר קרוב לליבי)".

סולטנה - השווארמה הטבעונית של הראל זכאים נסגרת

סולטנה, בית המנגל והשווארמה הטבעוני בהנהגתו של שף הראל זכאים, יקיר הטבעונים, נסגרת. זכאים פתח את סולטנה לפני כשנתיים, לאחר שהוא ואחיותיו עזבו את מסעדת 'זכאים' הטבעונית שהקימו, בסמטת בית השואבה.

יצרי ויצירתי, שובר מוסכמות ובמובנים רבים איש חזון קולינארי, ודאי בגרסה הטבעונית, זכאים המציא את עצמו מחדש במסעדת סולטנה הקטנטנה שפתח ברחוב אבן גבירול. הוא הציג בה מעין מנגל טבעוני שבליבו שווארמה עשויה פטריות יער, סויה ותבלינים ליד סלטים טריים ומוקפדים עם טוויסט. לצד השווארמה זכאים הגיש פה קציצות קבב טבעוניות מופלאות ואפילו סיגר במילוי "בשר" טחון, כשלצד כל אלה כיכב הצ'יפס הקרוע ביד הזכור לטוב ממסעדת האם.

זה מה שחשב ערן לאור על סולטנה

השף הראל זכאים בעמוד הפייסבוק של סולטנה פוסט פרידה כואב ונחרץ. "כל כך קשה לי לכתוב את זה אבל כוסומו נשברתי ומותר לי להשבר כבר. אני סוגר את סולטנה. המצב הזה שהגעתי אליו לא שווה את נפשי ורווחת משפחתי שלי . . . אני מותיר לעצמי חוב כלכלי לא קטן ומעניק לעצמי את האושר השלווה הנחת הנשימה מעניק לעצמי הראל טוב יותר לאהובים שלי ללביבי שלי שחוגג היום אתמול מחר יומולדת 3 ומגיע לו דוד שמח. אז תודה לאחותי וסליחה לה גם מאוד אבל יותר תודה. אחלה של סלע נמס בי הרגע . . . ממני וסולטנה שלי שמי ולא ידע נקראת על שם סבתא שולטנה שלי שאהבתי אותה הכי בעולם מכולם שלום ביי ותודה תודה לכל העובדים שהיו חלק מסולטנה ומהמשפחה שלי ועמדו לצידי וחיבקו".

שווארמה טבעונית ב"סולטנה"צילום: ערן לאור

רשת הראמן הירו, לשעבר של השף אהרוני, נסגרת

רשת הירו ראמן, שבהקמתה היה שותף גם השף ישראל אהרוני (ופרש ממנה לפני כשנה) לא תשוב לפעילות, כך נודע ל"הארץ". הירו נפתחה בחורף 2015 בשרונה מרקט שיצא אז לדרך. באותה העת תל אביב התפוצצה מרוב חיבה למרק/תבשיל היפני - הראמן. עם ההצלחה וככל שטרנד הראמן גבר, התרחבה המסעדה לשני סניפים נוספים – ברחוב לבונטין וברמת אביב. הסניף ברחוב לבונטין נסגר כבר לפני למעלה משנה, ובמקום כבר החלה לפעול מסעדת "סופר פיצה". שני הסניפים האחרים נסגרו בתחילת משבר הקורונה, והשבוע נודע כי לא ישובו לפעילות.

בעלי הרשת, גילי זליבנסקי, סיפרה כי המסעדה נסגרה בעקבות הקשיים שהעמיסה תקופת הקורונה, והוסיפה כי המעמסה הכלכלית הזו מצטרפת למאבקים נגד הנהלת קניון שרונה בנוגע שינויים מתוכננים במתחם.

"הירו". גיוזה אגדיתצילום: עופר וקנין

זה מה שחשב שגיא כהן על הסניף לבונטין

אחרי שבע שנות פעילות: מסעדת האנוי נסגרת

יומיים לפני חזרת המסעדות לפעילות - הודיעו בעלי מסעדת האנוי בלילנבלום תל אביב - על סגירתה הסופית והפתיעו רבים מחובביהם.

מסעדת האנוי נפתחה בחורף 2012 בעיצומו של גל פתיחות של מסעדות אסייתיות, ועם זאת נדמה שכבר אז, הקדימה את זמנה. הייתה זו מסעדונת קטנטונת, צבעונית, חמת מזג ויצרית, שהוגש בה אוכל אסייתי, בדגש על וייטנאמי, נאמן למקור מן ההתחלה ועד הסוף. האנוי תפסה אז את החלל הצנוע בו פעלה לפניה מסעדת אסיף של שפית עינב ברמן ומבחינה אנרגטית לפחות, היא המשיכה באותו קו נעים וצנוע, מחירים מהודקים ומן הנוחים בעיר עד יומה האחרון.

להמשך הכתבה - כאן

צילום: דודו בכרצילום: דודו בכר

דיסקו טוקיו נסגרת

במקביל לפתיחת הבראסרי, הודיעה קבוצת R2M המחזיקה גם בהוטל מונטפיורי ובקופי בר, על סגירתה של המסעדה האסיאתית דיסקו טוקיו ולמעשה, על היבלעותה, במסעדת הרצל 16 בתוכה היא פעלה, שכן החלל הפיזי שלה ימשיך להתקיים וכמוהו הבר והמטבח. הסגירה הזאת נובעת ככל הנראה מעלייה בעלויות החזקת טבחים המגיעים ממזרח אסיה.

דיסקוט טוקיו הוקמה ביוני 2018 ופעלה כשנתיים כמסעדה נפרדת בשעות הערב בתוך החלל והמתחם של "הרצל 16".

זה מה שחשב שגיא כהן על דיסקו טוקיו

צילום: תומר אפלבאום

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ