יין חם ושעת תה: שמונה המלצות חמות לסוף 2018 - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין חם ושעת תה: שמונה המלצות חמות לסוף 2018

לכתבה
חגיגה מפוארת אל תוך הלילה, מלון אמריקן קולוני בירושלים שרה אייכלר

משוק חג המולד השנתי בבית אוכל צרפתי בתל אביב ועד שעת התה המסורתית של אנגליה במלון אמריקן קולוני בירושלים והרבה שמפניה - כל מה שחם וטעים לשבוע האחרון של השנה

5תגובות

בבירות העולם שמעבר לים, השבוע האחרון של דצמבר מגיע לשיאו בשלל אירועי פופ אפ ושווקי חג מולד ענקיים שכמובן נמתחים כבר תקופה ארוכה, ארוחות חגיגיות ומעדניות שלובשות חג. השנה, במקרה או שלא, יוצא שדווקא בעונה זו פורחים גם פה אירועי קולינריה ואלכוהול - מסעדות וברים מציעים את מרכולתם באירועים יצירתיים, שופעי מזון ומשקאות. מבין השלל - הנה כמה אירועים ששווה לשים אליהם לב, כי גם אנחנו רוצים להסתובב עם כוס יין חם מתובל, שקית עם ערמונים לוהטים וקונוס ענק של תותים וקצפת ולחלום על פריז.

כריסמס מרקט בבר א וין

לובסטר, בר א וין
נמרוד סונדרס

מה: שנה שעברה חגגו בבית האוכל הצרפתי את הגרסה המקומית המושחתת לשוק חג המולד וראו כי טוב, אז הבטיחו גם כי ינסו להפוך אותה למסורת. השנה מחממים כאן מנועים עם מנות אפילו יותר מושחתות, בערב שכולו דוכנים-דוכנים של אוכל מנחם לימים קרים, שמצליח להיות סקסי, לצד מבעבעים בכוסות ותפריט יינות חורף מהסרטים. בין המנות: חזירונים שלמים בתנור, שוקרוט עם נקניקיות בקר וחזיר שמכינים במקום, טרינים של כבד ברווז, כבד אווז וחזיר, מולים מרינייר, ראקלט על ברוסקטה עם קונפיטורה, מתוקים כמו קרפ סוזט עם גלידת וניל, ערמונים חמים, תותים עם רוטב שוקולד חם וגלידת פיסטוק, ועוד. 

איפה: בר א וין, רוטשילד 7, תל אביב
מתי: יום שלישי, 25.12.2018, החל מהשעה 19:00. אין הזמנות, פשוט להגיע
כמה: 25-100 שקלים

פסטיבל הוויסקי השנתי בדרך היין סניף השלום

דרך היין
דודו בכר

מה: כמדי שנה בעונה זו, גם הפעם יתקיים פסטיבל שהוא שיר הלל לאוהבי המשקה החורפי הזה שאומנם נעים ללגום תמיד, אבל בחורף אפילו יותר. באירוע ייפתחו למעלה מ-25 סוגי ויסקי מאלט מאירלנד, סקוטלנד והאיים לצד מדינות ויסקי פחות מובהקות. בין המותגים המשתתפים: אראן, גלנפארקלס, אברלור, סינגלטון, טליסקר, קרדו, טומאטין, סקאפה, קומפקס בוקס ועוד. עוד מבטיחים פה השקה מיוחדת וראשונה לוויסקי ממזקקת גלנדלוק.

איפה: דרך היין, דרך השלום 9, תל אביב
מתי: יום חמישי, 27.12.2018, החל מהשעה 19:00
כמה: 100 שקלים

כריסמס במייק'ס פלייס בטיילת

בשר, נקניקיה, שעועית ירוקה ומחית תפוחי אדמה בתפריט הכריסמס המיוחד של המייק'ס פלייס
לרה ברודסקי

מה: בסניף הראשון של הפאב האמריקאי המיתולוגי, יחגגו את ערב חג המולד עם ארוחה משפחתית שתוגש על שולחנות ערוכים ומקושטים, לצד עץ אשוח ענק וסנטה קלאוס שיפציע במהלך הערב ויחלק מתנות והפתעות לגדולים ולקטנים. הארוחה תכלול עוף ממולא אפוי ליד ירקות טריים וצלויים, נקניקיית בייקון, נתח בשר לבן לצד רוטב מסורתי של חמוציות, מרק עגבניות לפתיחת התיאבון וקינוחים מסורתיים כמו פודינג כריסמס מיוחד עם רוטב ברנדי או עוגת תפוחים וגלידת וניל לצד ליקר ביצים ביתי שמכינים במקום. 

איפה: מייק'ס פלייס, הרברט סמואל 90, תל אביב
מתי: יום שלישי, 25.12.2018 החל מ-19:00
כמה: 150 שקלים

דיקסי חוגגת 25 שנים

אוסובוקו טלה על פולנטה וציר טלה עם שזיפים בדיקסי
ירון ברנר

מה: המוסד הוותיק חוגג 25 שנים, כמעט חיי נצח במונחים מקומיים ועד סוף החודש (29.12) יחגגו פה עם תפריטי ערב ולילה משודרגים שיוסיפו לתפריט הרגיל קלאסיקות אמריקאיות וגם אוכל קלאסי ממטבחו של השף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב במחירים מיוחדים. בין המנות: טורטליני זנב שור של חיים כהן עם קרם תפוח אדמה מעושן, בצל מקורמל וציר בקר (49 שקלים), סינטה צלויה עם קרם ארטישוק ירושלמי, תרד ופטריות (52 שקלים), ניוקי שרימפס, זוקיני וביסק סרטנים (89 שקלים), אוסובוקו טלה על פולנטה וציר טלה עם שזיפים (129 שקלים), רוסטביף בנדיקט עם ביצים עלומות (72 שקלים), קורנביף על פוקצ'ה טרייה עם סלט קולסלואו (69 שקלים) ועוד.

איפה: דיקסי, יגאל אלון 120, תל אביב.
מתי: עד ה-29.12.18
כמה: מחיר משתנה לפי מנות

חודש שמפניה במלון דריסקו

כוסות שמפניה במלון דריסקו
סיון אסקיו

מה: במלון הבוטיק היפואי דריסקו יחגגו בשבוע האחרון של דצמבר ובתחילת ינואר את חג המולד והשנה החדשה עם תפריט שמפניה פתוחה לכוסות במחירים מוזלים בבר דה דריסקו, בר במבנה אבן יפה עם לאונג' ויציאה לגינה. חסכנים יוכלו להסתפק בקרמו ד'אלזס בלאן דה בלאן (30 שקלים) אבל המשקיעים יטעמו שמפניה קווה גרנד רזרב ברוט מבית אלכסנדר בונה במחיר מצחיק (40 שקלים), שמפניה מאז'ור רוזה מבית איילה (45 שקלים), בולינג'ר ספיישל קווה (57 שקלים) ועוד.

איפה: מלון דריסקו, אוארבך 6, יפו. 
מתי: במהלך דצמבר וינואר
כמה: מחיר משתנה לפי מנות

מתוקים חגיגיים לחג המולד בג'לטריה

קינוחי כריסמס בג'לטריה - עוגת טורון או שטולן
אנטולי מיכאלו

מה: בסניפי הג'לטריה שבתל אביב והרצליה יחגגו את עונת החגים הנוצריים עם קולקציית עוגות ועוגיות האופיינית לתקופה זו בקונדיטוריה האיטלקית. הכנת דברי המתיקה לחג המולד מתחילה שבועות ארוכים לפני עם עוגות כמו טורון או שטולן. כאן יציעו טורון שהיא עוגת נוגט קפואה ממולאת בפירות יבשים, קונפי תפוז ולימון, אגוזי לוז ושקדים, עוגת פנטונה ממולאת בקרם וניל אמיתי, גלידת זביון עם מרסלה בעבודת יד, מוס שוקולד 80% עם ליקר אמרטו ועוד טעמים מתחלפים משובצים קליפות הדרים ואשכוליות מסוכרות, אגוזים, שקדים ושאר מאפייני החג.

איפה: ג'לטריה, אורי צבי גרינברג 25, תל אביב; שדרות אבא אבן 9, הרצליה.
מחיר: משתנה לפי מנות

ערב חג המולד במלון אמריקן קולוני ירושלים

כריסמס אמריקן קולוני
מיקלה בורסטו

מה: ביום שלישי הקרוב (25.12) יחגגו כאן את ערב חג המולד כמו בחו"ל. המלון יקושט באווירת חג ותפאורה שכוללת נורות בגווני אדום, לבן וירוק ועץ אשוח. ארוחת ערב החג החגיגית תכלול 6 מנות, לצד מקהלה מסורתית שתשיר שירי חג וסנטה קלאוס שיחלק מתנות לאורחים. בתפריט הארוחה: טונה אדומה מעושנת במרווה ולימון על מצע של סלרי ופירה קולורבי, צדפות חמות, יונה צלויה על קרוטונים ברוטב פסטו, שרימפס צלוי על כרובית בטחינה, ברווז בבישול איטי ולקינוח, עוגת בוש דה נואל מסורתית וכוס שמפניה.

איפה: מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים.
מתי: יום שלישי, 25.12.2018
כמה: 400 שקלים לאדם. יקר לכם? עברו לאייטם הבא.

שעת תה במלון אמריקן קולוני ירושלים

רותם מימון

מה: בהתאם למסורת האנגלית שמאפשרת לקחת פסק זמן ולהירגע לצד קנקן תה מהביל, כשממול הגשם ניתך בחלון ומגש קומות עתיר מלוחים ומתוקים מקשה על הבחירה, יזמו גם כאן מעין שעת תה מסורתית. כל יום בין השעות 15:00-18:00, גם אורחים מן החוץ מוזמנים להתרווח ליד האח הבוערת בלובי המלון או ביום שמש יפה, בגינה בחוץ וליהנות מתה מנחה. המנה כוללת: קנקן תה לצד מגש שלוש קומות שעליו סנדוויצ'ונים של סלמון וגבינת שמנת, חמאה ומלפפון טרי, האם וחרדל, סקונס עם חמאה או בתיבול קינמון לצד ריבה, שמנת, פירות טריים וקצפת.

איפה: מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים
מתי: כל יום בין השעות 15:00-18:00
כמה: 78 שקלים

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות