שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מסעדת דז של מנחת תכניות האוכל עדן גרינשפן נסגרה

עם מנות בהשראת המטבח הישראלי ומוניטין רב של בעלותיה ככוכבת טלוויזיונית ומסעדנית מצליחה - מסעדת דז הניו יורקית היתה אמורה להיות הצלחה גדולה. למה זה לא קרה?

חיים הנדוורקר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חומוס ורוד
התפריט בדז הציע בעיקר מנות כמו סלטים ים תיכוניים, שקשוקה ואפילו חומוס ורוד. הכל היה כאן בצבעים ניאונים שהצטלמו היטב לאינסטגרםצילום: חיים הנדוורקר

מסעדת דז שפעלה באזור טרנדי בנוליטה, בניו יורק, וניסתה לרכב על גל ההצלחה של האוכל המזרח-תיכוני ישראלי בקרב הקהל האמריקאי, תוך קריצה ושימוש באינסטגרם, נאלצה לנעול את שעריה. הקהל פשוט לא בא.

מסעדת דז היתה מהפרויקטים המסקרנים בתחום האוכל בשנה האחרונה, אחרי שהמטבח הישראלי צבר פופולריות בניו יורק וניסתה ליצור מקום עכשווי. מאחורי המסעדה שהוגדרה כפאסט פוד קז'ואל עמדו שתיים: עדן גרינשפן שהינחתה בעבר את טופ שף בקנדה, דמות אינסטרגמית מוכרת המתעדת את חייה וחיי בני משפחתה והתפרסמה בזכות תיעוד ההריון שלה. השנייה, סמנת׳ה ווסר שהיתה ממובילי רשת המסעדות By Chloe לאוכל צמחוני שהפכה לאהודה מאוד בשנים האחרונות, בעיקר בקרב נשים צעירות. התפריט בדז הציע בעיקר מנות כמו סלטים ים תיכוניים, שקשוקה ואפילו חומוס ורוד. הכל היה כאן בצבעים ניאונים שהצטלמו היטב לאינסטגרם.

Dez Restaurant

גרינשפן מבקרת בארץ הרבה. היא אמנם ילידת קנדה, בת לאב ישראלי. בעלה אף הוא ישראלי ושמו עידו ניב-רון והשניים מתגוררים בניו יורק. הוא עובד בכיר בחברת היי טק ישראלית בשם Wibbitz בניו יורק. אחותה היא רני גרינשפן שמתגוררת בישראל והפכה למפורסמת בזכות עצמה כדוגמנית וסטנדאפיסטית והופיעה בסדרה הטלוויזיה "הישראליות". גרינשפן מדברת בהתלהבות על האוכל הישראלי ועל ישראל ואף השתתפה במשלחת שפים אמריקאים שביקרו בארץ בתחילת השנה.

מסעדת דז הסגורה
לפני מספר שבועות עברתי שוב ליד דז ובאופן מאוד לא מפתיע החלונות המקום צופו בנייר חום. כן, דז נסגרהצילום: חיים הנדוורקר

גרינשפן חברה לסמנת'ה ווסר ולחברת האירוח ESquared Hospitality, שיצרה את ביי קלואי. פעמים רבות אפשר לצפות בתורים גדולים במסעדה הצמחונית ברחוב בליקר במנהטן. ביי קלואי בנתה את המוניטין שלה תוך שימוש רב בצילומים ברשתות החברתיות. המסעדה פנתה בדיוק אל מי שהאמינו שאוכל צמחוני בריא יותר ויסייע  בדיאטה. באופן אישי, לא הסכמתי עם ההנחה הזאת. לטעמי האוכל בביי קלואי הוא כבד יחסית וקשה היה לא לצאת משם בלי צרבת.

ביי קלואי עלתה לכותרות גם מסיבות אחרות. מייסדת הרשת והשפית שהובילה אותה קלואי קוסקארלי, עזבה את המסעדה הנושאת את שמה, לאחר סכסוך משפטי מתוקשר עם שותפיה העסקיים.

מנות במסעדת Dez

דז נפתחה לפני כשנה ברחוב מלברי הטרנדי במנהטן. באזור יש כמה וכמה מסעדות  מצליחות עם תורים ארוכים המשתרכים מהן. השילוב בין גרינשפן המוחצנת ובעלת רשת הקשרים החברתיים העניפה ו-ווסר בעלת ההוכחות המוצלחות בשטח, היה אמור להביא להצלחה גדולה. בפועל זה לא קרה. בימים הראשונים עוד הייתה תעבורה ערה של אורחים אבל לאט לאט הלקוחות נעלמו. בזמן שהמסעדות הסמוכות היו מלאות, דז עמדה ריקה. חזרתי לדז כמה וכמה פעמים, ושוב ושוב מצאתי אותה עם מעט מאוד סועדים. גם צמד המסעדניות בקושי נראו במקום. אם להוסיף התרשמות אישית, כאשר פגשתי את השתיים לא נראה שהייתה שם יותר מדי כימיה.

eden grinshpan

לפני מספר שבועות עברתי שוב ליד דז ובאופן מאוד לא מפתיע החלונות המקום צופו בנייר חום. כן, דז נסגרה. באמצעי התקשורת כאן נכתב כי הפעילות במסעדה לא עמדה בציפיות. גרינשפן לא השיבה לפניות התקשורת המקומית. כך גם דוברת מטעם המסעדה עימה הייתי בקשר בעבר. מגזין האוכל החשוב "Eater" אף מתח ביקורת בין השורות על גרינשפן וכתב עליה כי ייתכן והיא טובה יותר בכל הקשור להופעות טלוויזיוניות, מאשר בתחום המסעדנות. מצד שני, גרינשפן מעולם לא הגדירה את עצמה כשפית ודז הייתה ההתנסות הראשונה שלה כמסעדנית. בכל זאת, האוכל שלה היה טוב.

בשורה התחתונה, מסתבר שוב שלא כל מה שקשור לאוכל ישראלי בניו יורק מבטיח הצלחה, גם אם אתה סלב ומסעדן עם קבלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ