שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בועה שעוד שנייה היא תתנפץ: כל הארץ פופ אפים קולינריים

לאן שלא תפנו מבטכם תראו איזה פופ אפ קולינרי. יש לכם זמן פנוי עד סוף אוגוסט? זה הזמן לבחור בין אירוע גלידות או פיצות יווניות, חפלה פקיסטנית או מאפים פולניים. המדריך השלם לכל אירועי הקיץ הקולינריים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פופ אפ עוגילידות בבליקמח
פופ אפ עוגילידות בבליקמחצילום: שרון שחר
ליבי שפרלינג

לא ברור אם זו עונת הקיץ שמלהיטה את היצרים וגורמת למיטב המוחות שמאחורי המסעדות לייצר עוד ועוד אירועים, ספיישלים ומנות מוגזמות שוברות שגרה, כאלו שיהא בידם להביס את החום הגדול או שמא מדובר בתמונת מצב מדאיגה של ענף המסעדנות הקורס שגורם לכולם ליצור פסטיבלים ושיתופי פעולה (ברובם מסחריים) משונים ללא הפסק, רק כדי לייצר עוד הזדמנות כדי להגדיל את תזרים המזומנים בעסק. כך או אחרת, בשבועות האחרונים אנחנו עדים לאינפלציה חסרת תקדים של יוזמות חדשות ושלל אירועי פופ אפ שצצים להם, לזמן מוגבל בהחלט, רובם עד לסוף אוגוסט, וכמו החופש הגדול – ברגע אחד הם יתפוגגו להם. מדריך אירועי הפופ אפ הבוערים של העונה:

גלידת שוקולד פופ אפ – השוקולטיירית איקה כהן, מי שזוכה בשנים האחרונות לכבוד בינלאומי ושלל פרסים, חברה ליבואני המזון ריסטרו, לפופ אפ שכולו מחווה לשוקולד הצרפתי 'וייס'. כהן יצרה ליין גלידות ייחודי במהדורה מוגבלת לחודש אוגוסט והיא מגישה בחנות השוקולד שלה עד סוף אוגוסט שישה טעמים בכדורים או בפיינט לקנות הביתה ובהם: ליצ'ו (שוקולד מריר ויאטנמי 64%) עם חליטת בזיליקום, שוקולד קרמל 38%, אקריגואה (שוקולד 70%), אוריולה (שוקולד לבן 30% עם אגוזי לוז) ואפילו סורבה תפוז, גזר וג'ינג'ר שהוא מחווה לגלידרייה הצרפתית Une Glace a Paris. הלהיט כאן הוא גלידה אפורה עשויה משומשום שחור מקורמל ושווה גם להתמקד בפרלינים המקוריים שכהן יוצרת דרך קבע. כתובת: יד חרוצים 11, תל אביב. 03-6880440.

שוקולד פופ אפ
שוקולד פופ אפצילום: ליאור גרינהוט
שוקולד פופ אפ
שוקולד פופ אפצילום: ליאור גרינהוט

גלוטריה – שף ערן זינו משיק בפעם השביעית את מסעדת הפופ-אפ "גלוטריה", הפרויקט ללא גלוטן המזוהה עמו. הפעם מתמקם זינו בפארק הירקון בתל אביב, במתחם ריברסייד ומציע שלל חידושים. כך למשל, תוצב במקום מעשנה שמתוכה יוגשו נתחים של עוף, בריסקט, פסטרמה הום-מייד, ספייריבס ועוד. בשל הקרבה לפארק יוצעו גם סלי פיקניק עם לחמים ללא גלוטן, שלל ממרחים טבעיים, פירות וירקות, שתייה קלה וכריכים מוכנים לצד מתוקים וקינוחים (אף הם ידידותיים לנמנעים מן החיטה). במקום יעביר זינו בעצמו סדנאות בישול לילדים בהן שיטות להכנת מנות ללא גלוטן במטבח הביתי ובהן פנקייק, פיצות, קאפקייקס, פוקאצ'ות ועוד. בתפריט המסעדה מנות כמו סנדוויץ' פסטרמה (42 שקלים), שניצל ופירה (64 שקלים), בריסקט מעושן עם ברביקיו גלייז ופנקייק בטטה (72 שקלים), פיצה תאנים וריקוטה עם דבש ופלפל שחור (72 שקלים), פרנץ' טוסט אפרסקים צלויים ומייפל עם דובדבנים וגלידה (36 שקלים), קובלר פירות אדומים עם גלידת שמנת דובדבנים (36 שקלים), סנדיי שוקולד עם בראוניז, טופי ורוטב שוקולד (36 שקלים) ועוד שלל קינוחים מעולים ללא גלוטן. לצד כל אלו יוגשו להורים התשושים יין וקוקטיילים של קיץ. כתובת: שדרות רוקח 2, ריברסייד, מתחם החתירה דניאל, תל אביב. הגלוטריה תפעל עד ליום 13.8.2019 בין השעות 12-21. 054-4460303.

גלוטריה
גלוטריהצילום: יעל זינו

פופ אפ פולניה –  בשנים האחרונות, זוכה המטבח הפולני לעדנה מחודשת, הרבה בזכותה של ורשה, שהפכה יעד רותח למטיילים, שנחשפים לעושרה התרבותי והקולינארי, שם גל חדש של שפים מעניק פרשנות רעננה למטבח המסורתי. עד סוף אוגוסט יציעו באורבן בייקרי תפריט פופ-אפ של מאפים וקונדיטוריה פולנית קיצית לצד קוקטיילים מרעננים מבוססי וודקה "בלוודר" מפולין שיוכנו במקום. כך למשל יוגשו פה כריכים פתוחים של לחם שיפון כהה עם פטה ובצל ירוק או דג מלוח (19 שקלים), כיסוני פירוג'י מאודים במילוי תפוחי אדמה ובצל (32 שקלים), לביבות של תפוחי אדמה עם מטבל שמנת בצד (32 שקלים), בצק עלים במילוי כרוב ופטריות (19 שקלים). בתחום המתוקים חפשו בצק עלים פריך בנוי שכבות של קרם פאטיסייר, מסקרפונה וקצפת (28 שקלים), כיסוני בצק ממולאים בשמנת מסקרפונה עם ריבת פירות יער חמצמצה הנרקחת במקום (32 שקלים) ועוד. כתובת: נחמה 9, יפו.

פופ אפ פולניה
פופ אפ פולניהצילום: גיל אבירם
פופ אפ פולניה
פופ אפ פולניהצילום: גיל אבירם

פופ אפ עוגילידות בבליקמח – "בליקמח", הפטיסרי ללא גלוטן שממוקם ברמת החייל והפך בן לילה מרכז עלייה לרגל לחובבי מתוקים ומאפים הנמנעים מן העניין, משיק לכבוד הקיץ פופ אפ של עוגיות קוקילידה ביתיות במילוי גלידת וניל-בורבון משובחת, עליהן אפשר לזלף שלל רטבים ולקשט בתוספות מתוספות שונות. בעוגיות עוגיית בלונדי עם אגוזי לוז ושוקולד לבן, עוגיית קרמל מלוח עם שוקולד חלב ומלח ים ועוגיית שוקולד מריר עם קקאו הולנדי. בתוספות וניל מרשמלו, קוביות בראוניז, פירות יער, קרמל מלוח ועוד לצד רטבים שוקולדיים, רוטב קרמל ואחרים. מחיר כל עוגילידה 29 שקלים ומחיר כל רוטבאו תוספת אקסטרה בסך 3 שקלים. עד סוף ספטמבר. כתובת: הברזל 32, תל אביב. 03-7448666.

פופ אפ עוגילידות בבליקמח
פופ אפ עוגילידות בבליקמחצילום: שרון שחר

פופ אפ על החוף בגזוז - בימים אלו, משיקה מסעדת החוף התל אביבית "גזוז" תפריט טאפאס חדש המושפע מחצי האי האיברי ומצהד השני - ממטבחי הבלקן. את הטאפאס שבתפריט החדש, שמוצע במהלך חודשים אוגוסט עד אוקטובר בלבד, בנתה השפית אביבית פריאל-אביחי, ממסעדת האוזריה בשוק לוינסקי, שמתארחת לצד התפריט הקבוע של המקום. תפריט הטאפאס מציע כתריסר מנות קטנות שיחד ירכיבו פתיחת שולחן צבעונית ויהלמו משקאות של קיץ, בהן ירקות צלויים עם אנשובי אורטיז, פלפל אדום, פלפל צהוב, קולורבי, שומר, בצל סגול שום ושמן זית (32 שקלים), חציל בסלסת נענע וטולום (32 שקלים), סלט דייגים של תפוחי אדמה שבורים, סרדינים אורטיז, צלפים, בצל סגול וצ'ילי (32 שקלים), טאקו עם סביצ'ה מוסר, קרם אבוקדו ובצל סגול (48 שקלים), סשימי דג ים וענבים במרק שקדים קר עם צ'ילי טרי ורוקט (48 שקלים), קבב דגים על קונפי עגבניות שרי ושמן אריסה (42 שקלים), מאפה בשר טלה עם טחינה גולמית, ועגבניות  לצד סלט רשאד חמצמץ (48 שקלים). כתובת: הרברט סמואל 51, חוף ירושלים, תל אביב.

פופ אפ על החוף בגזוז
פופ אפ על החוף בגזוזצילום: אפיק גבאי

פופ אפ פיצה יוונית בגרקו – אם לא תטוסו ליוון, לפחות תוכלו לאכול משהו ברוח יוונית. במסעדת גרקו משיקים פופ אפ יווני, במהלכו יוצעו במקום פיצות שטוחות עם תוספות שאופייניות למטבח היווני. הפיצה מבוססת על מתכון מקורי והיא מותקנת בתבנית משומנת בשמן זית ונאפית בתנור אבן, אז ישדכו לה תוספות ברוח יוון. כל אלו יוגשו אך ורק במשלוחים עד הבית ולמשך חודש אוגוסט בלבד. בתפריט מנות כמו פיצה סקורדליה עם קרם שקדים ושום, שקדים קלויים ודבש יווני טהור (66 שקלים), פיצה גירוס עם עגבניות צלויות בגריל, עגל וכבש, בצל, פטרוזיליה וציזיקי (78 שקלים), פיצה ספנקופיטה עם עלי תרד, מנגולד, שמיר ובשמל פטה (74 שקלים), פיצה סובלקי עם פרגיות, בצל מקורמל, פטרוזיליה ותבלין גרקו (76 שקלים), פיצה קאיימאקי עם קרם יוגורט, פירות יער ושקדים מקורמלים (76 שקלים). כל הפיצות נשלחות עם תוספת של צזיקי יווני וניתן לצרף להן אוזו יווני או בירת מיטוס. עד סוף חודש אוגוסט. טלפון להזמנת משלוחים 03-7444022.

פופ אפ פיצה יוונית בגרקו
פופ אפ פיצה יוונית בגרקוצילום: אנטולי מיכאלו

לולי פופ אפ במתחם יקב תשבי – בשיא הקיץ משיקה גלידריית "ולרונה" ביקב תשבי בזכרון יעקב, פופ אפ שמפגיש בין חומרי הגלם של חברת "SOSA" לבין השוקולדים והגלידות של מותג השוקולד הצרפתי. בפופ אפ יצרו קולקציה של סוכריות גלידה בעלות שלל מרקמים, אפקטים וטעמים: סוכריות קופצות, אבקת שמן זית, קריספי פטל, אבקת אוכמניות, פניני קראנץ', אבקת זהב ועוד. אלו יוגשו בדיוק כמו סוכריה מעובה על מקל. בין הסוכריות והגלידות תמצאו כאן (קחו נשימה, כי מדובר בשבירת שיניים שקשה אולי להבין אותה, פשוט צריך לטעום אותה): גלידת תות ובננה עם סירופ תות עטוף בשוקולד אינספריישן ולרונה בטעמי תות, פסיפלורה ושוקולד לבן עם סוכריות קופצות; גלידת שקדים מרציפן ולרונה ומחית שקדים; גלידת ג'יווארה תפוז עם תפוז קרוזיל, עטוף באינספריישן שקדים ושברי מקרונים; גלידת בלנד שוקולדים מרירים וגלידת וניל קרמל מלוח עטופה בשוקולד ואבקת זהב; גלידת פטל סיגליות וגלידת וניל שוקולד לבן עטופה בגלייז ורוד ופטל סיגליות קריספי; גלידת קוקוס עם פקאן סיני בשמן זית ופסיפלורה ועוד. מחיר כל סוכרייה 45 שקלים והיא מכילה כמות של 225 גרם גלידה. הפופ אפ יפעל עד סוף חודש אוגוסט, במרכז המבקרים של יקב תשבי ובמסעדת תשבי הממוקמת במדרחוב של זכרון יעקב. כתובת: מתחם יקב תשבי, כביש 652, בין זכרון לבנימינה ובמסעדת תשבי בזכרון, רחוב המייסדים 33, זכרון יעקב. 04-6288195.

לולי פופ-אפ במתחם יקב תשבי
לולי פופ-אפ במתחם יקב תשביצילום: דני גולן
לולי פופ-אפ במתחם יקב תשבי
לולי פופ-אפ במתחם יקב תשביצילום: דני גולן

מגנום פופ אפ בר – בר הארטיקים של מגנום חוזר השנה זו הפעם העשירית לנמל תל אביב וכמיטב המסורת, הוא יציע שלגונים מבוססי שמנת בציפוי שוקולד ושלל תוספות. השנה מעלים פה את הרף מעט ומציעים תוספות מתוחכמות שמכוונות לקרוץ גם לקהל של פודיס ממש ולא רק ילדים ואמהות שנקלעו לנמל ממילא. כבכל שנה, גם הפעם מציעים תשעה שלגונים קבועים שמבוססים על שלגוני מגנום ומגנום דאבל (בטבילת שוקולד כפולה) בטעמים וניל, קרמל, שוקולד ופיסטוק, אלא שהתוספות זכו לטוויסט בעלילה, ביניהן גרידת ליים, טחינה גולמית, תערובת פיצוחים פיקנטית, שערות קדאיף, קרם לימון, שברי בראוניז, קרם נוצ'ולה ועוד. כתובת: רחבת הדק הצפוני של נמל תל אביב, הבר יפעל עד 29 באוגוסט. א-ה: 17-23 ומוצ"ש 21:30-24:00.

מגנום פופ אפ בר
מגנום פופ אפ ברצילום: אפיק גבאי

פופ אפ גלידה במסעדת תל יצחק – ובכן, אם הגעתם עד כה ודאי שמתם לב למוטיב הקיצי גלידתי החוזר וגם במסעדת תל יצחק יפעל פופ אפ למשך שבועיים בלבד, במסגרתו תציע השף קונדיטורית טולי יקותיאל (אקס יפו תל-אביב, כתית וטוטו) גלידות בעבודת יד שהיא רוקחת מדי יום והן מכילות אחוזים נמוכים של שומן ומבוססות על חומרים טבעיים ועונתיים. בעגלת גלידה בחצר המסעדה תציע יקותיאל גלידות אישיות, בהן טעמים כמו יוגורט מלון עם מלון טרי הנטחן במקום, גלידת חמאת בוטנים עם בוטנים מלוחים קלויים, מלבי פיסטוק עם פיסטוק טרי, וניל ושברי עוגיות טריות, מסקרפונה עם סירופ רימונים וגלידת קורנפלקס בחלב. 18 שקלים לגביע קטן (שני טעמים) 23 שקלים לגביע בינוני (שלושה טעמים). עוד יימכרו במקום קופסאות במשקל 700 גרם לקחת הביתה (75 שקלים) ובהן גלידת ברולה וניל עם אננס טרי, פיסטוק מלוח, סורבה פטל-ליצ'י וסורבה פינה קולדה עם רום. הפופ אפ יימשך שבועיים, בין התאריכים 13-27 באוגוסט. כתובת: בכניסה לקיבוץ תל יצחק.

פופ אפ גלידה במסעדת תל יצחק
פופ אפ גלידה במסעדת תל יצחקצילום: אנטולי מיכאלו

חפלה פקיסטנית בטאיזו – בטאיזו מציגים פופ אפ מקורי שייערך בין התאריכים 18-21 באוגוסט (שימו לב שאז לא יתקיים ערב ראשון ההודי במסעדה). הפופ אפ הוא למעשה חפלה פקיסטנית בשם ABU TAIZU – שבמרכזה הארוחה בנויה על עקרון החלוקה והמנות כולן מוגשות למרכז שולחן. שני סבבים של מנות יבקשו להציג לסועדים את קשת הטעמים והניחוחות הפקיסטניים בחריפות עדינה, כאשר לסיום יוגש מגש ממתקים מפקיסטן. עוד שמחנו לגלות כי לכבוד האירוע יוצע תפריט קוקטיילים מיוחד שיחליף את הקוקטיילים הרגילים. המחיר: 315 שקלים לאדם לא כולל שתייה. כתובת: מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005.

חפלה פקיסטנית בטאיזו
חפלה פקיסטנית בטאיזוצילום: יפית שמחה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ