תשעה מקומות חדשים להכיר השבוע

מפיצה רומאית בתל אביב, דרך חומוסייה בחיפה ועד המסעדה האיטלקית המוצלחת שמתרחבת להרצליה או המסעדה החדשה והמבטיחה של השף עומר עילוואן בכפר מנדא

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ספגטי וונגולי ביין לבן וציר דגים ב"שינע"
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

הסתיו מביא עימו פתיחות חדשות ומפתיעות ברחבי הארץ, ואם צריך למצוא לרובן מכנה משותף - אזי התשובה היא אחת: איטליה. כבר דובר פה רבות על כך שבעת המשבר הגדול בעולם המסעדנות הישראלי, נראה כי לא מעט יזמים ושפים הולכים על בטוח ומה שבטוח זה שישראלים אוהבים פסטה ופיצה, ואם אפשר במנות גדולות. כך יצא שמבין המקומות החדשים שנפתחו בשבועות האחרונים, חלק ניכר קורא לעצמו איטלקי. ומה בכותרות? פיצרייה חדשה בסגנון רומאי שתמצאו בה פיצות מלבניות כשברקע פסקול איטלקי, המסעדה האיטלקית מהוד השרון ממשיכה בתהליך ההתפשטות ומגיעה להרצליה והכיבוש האיטלקי נמשך ומגיע עד לכפר מנדא עם מסעדה מפתיעה. מעבר לצד האיטלקי, קרו פה עוד כמה דברים: בר חדש עם אוכל נפתח בשוק הפשפשים, בית קפה בהשראה שוודית-יפנית יצא לדרכו בקרבת שוק הכרמל, חומוס חיפאי טבעוני וחדשני, בר דגים יפהפה ועוד. בקיצור, אל החדשות בהרחבה:

גלירומא – אחרי שלוש שנים בהן פעלה הפיצרייה גלירומא ברמת השרון, העתיק הסניף את מיקומו לתל אביב והשאיפה היא לכבוש את לב הקהל, להתרחב ואף להפוך לרשת. בניגוד לפיצות הנפוליטניות אליהן הורגלנו בחודשים האחרונים, הפיצה הרומאית נשארה מעט מאחור. הפיצה של רומא, בניגוד לזאת של נאפולי, עבה מעט יותר. לאור העובדה כי היא עוברת התפחה בת 72 שעות, הבצק אוורירי וקל לעיכול ובהמשך היא זוכה כאן לתוספות מפנקות כמו פפרוני, חזה אווז, פיצה פטריות עם מחית כמהין וגבינות, אנשובי, זוקיני ומוצרלה, צ'וריסו עגל פיקנטית עם מוצרלה ובצל. תמצאו גם שלל פיצות טבעוניות שופעות ירקות וכריכים דשנים על בסיס בצק הפיצה שמקבל לתוכו שלל מילויים כמו קורנביף, חזה אווז צלוי ורוקט, קרם טונה עם ארטישוק, רוקט ועגבניות.

גלירומא, דיזנגוף 145, תל אביב. ראשון ושני: 17:00-24:00. שלישי: 12:00-24:00. רביעי עד שישי: 12:00-02:00. שבת: 18:00-24:00. 072-3386908.

הפיצה הרומאית של "גלירומא"
פיצה בסגנון רומאי, גלירומאצילום: יעקב בלומנטל

שיינע – אסף גבאי עבד עם השף אייל לביא במסעדת הדגים שלו "רוקח 73" בימי גדולתה ומשזו נסגרה הוא עבר לעבוד במסעדות שונות בצרפת ובגרמניה. הנטייה שלו תמיד הייתה לחומרי גלם מן הים ועכשיו הוא פותח עם זוגתו, נטלי, מסעדת דגים שמציעה בילוי ערב קליל ואינטימי בלי לקבל טלפון מהבנק. את החלל שאיכלס את המרקייה האהובה שנסגרה זה מכבר "זופה", הם הפכו למסעדה קטנה ובה שני מפלסים עם בר פתוח שמוגשים בו קוקטיילים ויינות נהדרים. בתפריט איקרא מצטיינת, הרינג רך, שלל דגים נאים כמו טרטר פלמידה לבנה עם אספרגוס, אננס, כוסברה וצנון שחור, סביצ'ה מוסר ים עם קרפצ'יו מלפפון וכוסברה, פסטייה דגים ורוקט בלאדי ועיקריות כמו קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם חלה וטחינה, פילה מוסר ים עם ראשי קלמרי, אורז אסור עם ביסק סרטנים, סיר של מול מרינייר עם צ'יפס ואיולי שום, סלמון במיסו על אטריות אודון, ספגטי וונגולי ביין לבן וציר דגים (48-128 שקלים). בהמשך צפויים בראנצ'ים בסופי השבוע שמיועדים לחובבי הים.

שיינע, נחלת בנימין 59, תל אביב. פתוח כל ערב החל מהשעה 18:00. 03-5627143.

באקט סרטנים וקלחי תירס ב"שיינע"
באקט סרטנים וקלחי תירס, שיינעצילום: אפיק גבאי

צ'יליטה – במקומו של בית הקפה אדמונד, ששכן במעין חצר פנימית ברחוב אלנבי בתל אביב, נפתח לאחרונה בית הקפה צ'יליטה. מאחורי המקום החדש תמצאו את מומי בהלול, ישראלי חובב הרפתקאות שחי מעבר לים משך עשרות שנים וחזר. בקפה הקטן מגישים לצד הקפה גם מאצ'ה לאטה, צ'אי קר ואחרים וכן תמצאו פה טוסט אבוקדו, טוסט עם סלט ביצים, ביצה בקן, קסו פונדידו וגם ארוחות בוקר צמחוניות וטבעוניות. בהמשך צפויות במקום הופעות קטנות, ג'ם סשנים וקבלות שבת. שווה לעקוב אחר עמוד הפייסבוק של המקום שכן מדי פעם עורכים כאן גם בערב חפלה עם אוכל מסורתי, האחרונה הייתה ערב מרוקאי שבמרכזו קוסקוס, סרדינים מרוקאיים ובשר ראש. אל תוותרו על טעימה מריבת השומר או התאנים ונסו לשדל את מומי למכור לכם צנצנת הביתה.

צ'יליטה, אלנבי 97, תל אביב. ראשון עד שישי: 7:30-19:30. שבת סגור.

View this post on Instagram

May the TOAST be with you

A post shared by צ'יליטה קפה Chillita Café (@chillita_cafe) on

חומוס נחמה – בחיפה לא חסרים מקומות לאכול בהם חומוס משובח, רק בעיר התחתית אפשר להעביר יום שלם בין חומוסייה לחומוסייה. אל הזירה הצפופה הזאת נכנס שחקן חדש בשם חומוס נחמה, שנפתח רק השבוע. עם זאת, מדובר בחומוס מזן חדש. החלל היפה בהיר ומזמין, ותמצאו פה צלחות עמוקות מלאות חומוס במרקם רך וקליל להפליא שמעליהן אפשר לקבל טחינה סמיכה של הר ברכה, פול, גרגירי חומוס קטנטנים ורכים ואפילו מטבוחה חמימה, רוטב לימון כבוש טרי ועוד. זללנים אמיתיים יקבלו ריפיל למנה שלהם ולמעשה, יאיצו בכם לסיים הכל מהצלחת כדי להעמיס עוד. לצד פיתות מקמח מלא, תמצאו פה עמדת חמוצים משודרגת. אל תקומו בלי לשתות קפה שחור עם הל ולקנח במלבי טבעוני נהדר שבסיסו חלב קוקוס ומעליו פיסטוקים ואגוזי מלך מקורמלים, מלוחים-מתוקים.

חומוס נחמה, העצמאות 3, חיפה. פתוח כל יום משעות הבוקר המוקדמות ועד שנגמר (בערך ב-14:00-15:00). שבת סגור.

מסעודה – צמוד לבר היפואי "פארוק בשוק", שבשוק הפשפשים, פתחו לאחרונה בעליו בר נוסף בשם מסעודה. בניגוד לאח הגדול פארוק, נדמה שבמסעודה הם עלו כיתה עם מיקוד מעט יותר קולינרי. השף יוסי צרפתי רוקח פה מנות מרחבי אגן הים התיכון שישמחו את החברים התיירים שלכם. בין המנות: סלט עשבים ירוקים עם טחינה, סילאן ופקאנים מסוכרים; פטוש של ירקות טריים וקובייה של גבינה צפתית על פיתה קראנץ'; עראייס של בקר וכבש עם סלט ירוק, טחינה ומשוויה; מסחאן עוף מפורק עם בצל מטוגן, צנוברים וסומק בפיתה עם טחינה וירקות; שווארמה טבעונית עם עגבניות, טחינה ועשבים על לאפה. במתוקים תמצאו את ותיקי האזור כנאפה ומלבי טבעוני ליד קראק פאי, עוגת ביסקוויטים ופבלובה. מדי יום ראשון כל מילוי חוזר של כוס המשקה שלכם (לא משנה מאיזה סוג) יעלה לכם עשרה שקלים בלבד.

מסעודה, רבי נחמן 4, שוק הפשפשים, יפו. ראשון עד שבת: 10:00-1:00.

צ'נטרו – שוק לוינסקי ממשיך במגמת ההתחדשות ומתיחת הפנים הבלתי נגמרת. כעת נפתח דוכן סנדוויצ'ים מושקעים ששואב השראה ממקומות קטנים ודומים בחו"ל. חומרי גלם מצוינים מרכיבים פה סנדוויצ'ים בנויים מראש במילויים כמו ברזאולה, פקורינו, קרם כמהין, ממרח ארטישוק, עגבניות ורוקט, נקניק עגל, מוצרלה בפאלו, עגבניות ורוקט וגם כריכים צמחוניים וטבעוניים בהם מככבים אנטיפסטי של זוקיני וחציל. עוד תמצאו פה דלפקים קטנים בחוץ, לצידם ניתן להסב עם כוס יין איטלקי. גם את בחירות היין ערכו  ברצינות וכך, שווה לשים לב לאדומים נעימים או רוזה שובר שגרה. לביקורת מורחבת של ערן לאור

צ'נטרו, לוינסקי 30, תל אביב.

כריך "קוואלי" ב"צ'נטרו"
כריך "קוואלי" ב"צ'נטרו"צילום: ערן לאור

נונו הרצליה – בשקט בשקט, כמעט מתחת לרדאר, נפתח לאחרונה סניף נוסף לנונו, המסעדה האיטלקית המוצלחת מהוד השרון. הסניף החדש לא מהסס לתת פייט רציני למסעדות הרווחות בהרצליה פיתוח ואולי יסייע לעורר מעט את המקום שנדמה שנותר הרחק מאחור, לפחות מבחינה קולינרית. תמצאו פה את כל החשודים המידיים מסניף האם ובהם מאפה סטלה במילוי גבינות, שרי תמר, בלסמי ורוקט; נתחי דג נא על סביצ'ה נקטרינה ועשבים חריפים; סלט כריות; פיצות לבנות או אדומות מוצלחות למדי וגם עיקריות רציניות יותר כמו תבשיל טלה עם יין אדום וירקות שורש; פילה דניס בגריל על שעועית לימה וכמובן - שפע של פסטות. בקינוחים קסטה הפוכה, בצק פריך עם קרם ג'אנדויה וגלידת מסקרפונה, מוס שוקולד עם קרמל ושקדים מסוכרים וטירמיסו. תפריט היין מהודק ויש בו יינות נהדרים לליווי ארוחה איטלקית שכזאת.

נונו, אריק איינשטיין 3, הרצליה (ליד מחלף הסירה). פתוח כל יום: 18:00-22:30. 09-8353600.

פיצה נונו
האימפריה מתרחבת להרצליה, נונוצילום: דניאל לילה

HOC –  ברחוב יצחק אלחנן, במעלה הדרך בין הים ושוק הכרמל לנוה צדק, נפתח לאחרונה בית הקפה הזה, שגם הוא מבקש להגיש משקאות מתוחכמים של הגל השלישי בעולמות הקפה. אמיר ושירז רייפר, מייסדיו, חיו שנים מעבר לים והופשעו במיוחד מהונג קונג ושכונות יפן. המשיכה שלהם לקפה היא רבת שנים והפתיחה דווקא באזור זה איננה מקרית. בני הזוג חיפשו במשך תקופה ארוכה לוקיישן לקפה החדש ומצאו ספוט שסביבו אין הרבה אפשרויות בגזרה הקפאינית, לשון המעטה. הם יצרו בלנדים מיוחדים אופייניים למקום שנקלים ונטחנים במיוחד בעבורם ויש להם טעם אדמתי עשיר או מתוק וסוער במיוחד. ליד אספרסו, קורטדו וקפוצ'ינו תמצאו גם משקאות מסוג ארו פרס, כמקס, קולד דריפ ואחרים שאינם מבוססי מכונה אלא מכשירים ידניים איטיים בהרבה. העיצוב הסקנדינבי בהיר ורוגע והוא מזמין לישיבה שלווה במרכזה של המולת העיר. עוד בתפריט תה משובח מבית פלה דה תה הצרפתי, לחמים ומאפים מבית FIKA השוודית, כמה כריכים, מוזלי וסלטים. בנוסף, תמצאו פה יופי של מתנות לחובבי תה וקפה שמעריכים שיק יפני מאופק.

HOC, יצחק אלחנן 13, תל אביב. ראשון עד חמישי: 7:30-19:30, שישי: 7:30-15. שבת סגור. 03-9501313.

איל פורנו – שף עומר עילוואן, מי שזכור בעיקר מהמסעדה המעולה "עלה גפן" עליה השלום, לא מפסיק לפתוח מקומות חדשים. לאחר פתיחתן של כמה מסעדות ברמאללה, הוא ממשיך במרץ גם כאן. האחרונה להיפתח היא מסעדת "איל פורנו" האיטלקית בכפר מנדא. עילוואן בנה בה תפריט עשיר במיוחד שעושה שימוש בטאבון ומוציא שפע של פחמימות. בתפריט מנות כמו פוקאצ'ה ירקות צלויים ובוראטה, תפריט פיצות ענק, קלצונה במילויים שונים, פסטות שופעות תוספות ואפילו ארוחות בוקר שמציעות פתיחת שולחן של ממש. כאן תקבלו פוקאצ'ה חמה, פריטטה עבה גדושה תוספות, צלוחיות קטנות של גבינות ומטבלים, סלט ירקות קצוץ ועוד. במתוקים קרם ברולה ענקי, כנאפה עם כדור גלידה, טירמיסו ועוד.

איל פורנו, כפר מנדא, הגליל התחתון. 050-2649808

פסטה עם פירות ים ב"איל פורנו"
פסטה עם פירות ים, איל פורנוצילום: אנטולי מיכאלו
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ