השף יונתן רושפלד חוזר למסעדות ומצטרף לביסטרו "גרינברג"

לאט לאט השף המפורסם חוזר אל הסצינה הקולינרית, עם תפריט נוסף שנושא את חותמתו. האם מדובר גם במגמה חדשה בגזרת המסעדות בתל אביב?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רושפלד מבשל בגרינברג ביסטרו
צילום: אורי עשת
יוליה ניקנקין

בעשור החולף, המושג "ביסטרונומיה" כבש את עולם המסעדות בפריז, ובעקבותיו את שאר העולם. על קצה המזלג - מדובר בתופעה שבה שפים מחליטים לנטוש את תחום מסעדות היוקרה והולכים על מסעדות פשוטות בהרבה - מעין ביסטרו או בראסרי, רק בחתימת השף. בלי צלחותים מפוארים, בלי כוכבי מישלן, פשוט אוכל נגיש וטעים. למרות ניסיונות להתכתב עם המגמות חובקות התבל, הפרשנות השפית העממית למסעדות היוקרה לא נקלטה בצורה רחבה בישראל, כשבצד ניסיונות מתמשכים להקים את "הבשורה" הגדולה הבאה, ראינו בעיקר פתיחה של מזללות, פיצריות ושאר מזנוני אוכל רחוב. אבל יכול להיות שהשנה החדשה תביא איתה רוח חדשה?

בינתיים חיבור שנראה כמו מתכתב עם תופעת הביסטרונומיה, הוא הצטרפותו של השף יונתן רושפלד אל מסעדת "גרינברג". אחרי מספר שנים סוערות שבהן בעיקר פתח וסגר מסעדות בשרשרת ואחר כך הגיעה תקופה לא קצרה של פעילות מתחת לרדאר, מסתמנת חזרתו של השף אל עולם המסעדנות. בניגוד לרעש שאפיין את הפתיחה (והסגירה) של שש מסעדותיו בתל אביב ובירושלים, בסיבוב הנוכחי נדמה שהשף שומר על פרופיל נמוך יותר. אז החדשות הטובות הן שרושפלד חוזר, אך עדיין לא למסעדה משלו. על הנייר החיבור נע בין מסקרן לתמוה, אך החל מחודש דצמבר, יוביל רושפלד את צוות המטבח של ביסטרו "גרינברג" באזורי חן, ויפתח את הקו הקולינרי של המקום.

עוף של רושפלד בביסטרו גרינברג
תפריט חורף ביסטרונומי. עוף צלוי בביסטרו גרינברגצילום: אורי עשת

אחרי שפתח את קפטן קארי והצטרף לקפטריה שבחזית קניון TLV, הגיע תורה של המסעדה בצפון תל אביב. החיבור עם הבעלים, המסעדן צביקי עשת, החל משיחה ספונטנית במהלך ארוחה והפך לשיתוף פעולה שבמסגרתו יצר השף תפריט ביסטרונומי ים-תיכוני. לדבריו, ניתן למצוא בו מגוון מנות פשוטות ונגישות שיתאימו לחוויה יומיומית וגם לאירועים מיוחדים. במלים אחרות, "ביסטרונומיק א-לה רושפלד".

אז מה אוכלים?

קינוחים של רושפלד בגרינברג ביסטרו
הסגנון המזוהה עם רושפלד. קינוחים בביסטרו גרינברגצילום: אורי עשת

התפריט החדש משלב בין מנות הדגל של "גרינברג", שחוגג שבע שנים לפתיחתו, לבין הסגנון המזוהה עם רושפלד. המנות מבוססות על נתחים מיושנים מרמת הגולן, ירקות העונה וגבינות משק מקומיות. בין הראשונות אפשר למצוא בוראטה טרייה של משק יעקובס עם פסטו שקדים לבנים ורוקט (72 שקלים); סלט פורל מעושן בענפי מרווה עם סלט קישואים ושומר צלויים (74 שקלים); וקרפצ'ו עגל מרמת הגולן עם פרמזן (74 שקלים). לצד מרק הבויאבז של רושפלד (76 שקלים) מוגשים במקום רביולי תפוחי אדמה עם מרווה וריקוטה (86 שקלים); דג לבן מאודה ב"מים משוגעים" עם עגבניות וזיתים ירוקים (118 שקלים); עוף צלוי במדורה עם תבלינים (94 שקלים) ובורגר ברוטב יין אדום, בצלים וביצת עין (96 שקלים).

בסופי השבוע מוגשות מנות גדולות, שמתאימות לזוג, בהן מחבת פירות ים טריים עם אורז זעפרן (180 שקלים) וביף וולינגטון – פילה בקר עטוף בבצק עלים, עם פטריות ורוטב מציר בקר חם ויין אדום (280 שקלים). רושפלד פיתח גם את תפריט הקינוחים, עם מתוקים שמזוהים עימו מהמסעדות "ארוחת ערב לונץ" ו"ארוחת ערב בקבלייר", כמו טארט שיבולת שועל עם שזיפים בארמניאק וגלידת הל, עוגת גבינה ופיסטוק וסברינה עם סירופ צ'אי.

ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. ראשון עד שבת, 8:00-24:00

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ