השף הירושלמי שרוצה להאכיל את שומרי הכשרות בבייקון וצ'יזבורגר (כשרים כמובן)

אחרי שלימד את הקהל הדתי בירושלים לאכול בשרים מהמעשנה, השף והמסעדן חיים (הרווי) סנדלר מקים את "הרווי'ס בורגר שאק" ומביא לעיר הבירה את הסמאש בורגר

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שלושה  בורגר שאק
ליבי שפרלינג

טרנד הסמאש בורגר כבש את עולם הדיינרים בארצות הברית כבר לפני כמה שנים, משם עשה דרכו גם לאירופה ועכשיו, באיחור אופנתי כרגיל, הוא משמיע קולות של נחיתה באזורנו. "סמאש בורגר" הוא למעשה המבורגר מבשר בקר טרי שמניחים אותו כמעין כדור בשר על הפלאנצ'ה הרוחשת ורק אז מהדקים אותו ויוצרים את הקציצה המוכרת לנו. המעיכה הקלה הזאת כנגד הפלאנצ'ה מוציאה מהבשר שפע של טעמים. "מיצי הבשר שמתערבבים במסה עצמה יוצרים המבורגר עסיסי מאוד, כמעט מקורמל ובעל טעם עשיר שיש מי שיגידו שהוא אפילו בשרני יותר", מספר שף חיים (הרווי) סנדלר על ההמבורגר החדש שהוא מביא כעת ארצה, וליתר דיוק - לירושלים.

בעיני עצמו, סנדלר הוא מעין חלוץ בעולם הקולינרי הכשר. הוא גאה בהבאת טרנדים, בעיקר בתחום הבשר, מרחבי העולם לירושלים. לדבריו, יש לו יכולת להעניק לכל שחיתות גרגרנית באשר היא פרשנות אישית כשרה, אתגר לא קטן, כאשר המקור מתגאה בהררי בייקון וצ'דר לצד תוספות שמנמנות אחרות.

 בורגר שאק עם צ'יפס
לישראלים יש קרייב תמידי לבשר וכשמצליחים להציע חוויה שהיא גם קולינרית ואיכותית, נאמנה מאד למקור האמריקאי אבל גם כשרהצילום: דניאל לילה

המסעדה החדשה שפתח לפני כשבועיים מציעה תפריט רחב של סמאש בורגרים דקיקים ופריכים, שנעשים מבשר טחון טרי שמונח על הפלנצ'ה הרותחת ונמעך על ידי שפכטל לכדי קציצה דקיקה ומדויקת. כמיטב המסורת, גם כאן אפשר לשדך תוספות, לבנות המבורגר בכמה גדלים, כולל משולש או אפילו מרובע ולהגזים עם טבעות בצל.

לפני כשנתיים פתח סנדלר את הרווי'ס סמוק האוס, מסעדת בשרים מעושנים שלהפתעתו עבדה מהרגע הראשון, ודרכה הבין כמה אנשים אוהבים בשר. "לישראלים יש קרייב תמידי לבשר וכשמצליחים להציע חוויה נאמנה למקור האמריקאי אבל גם כשרה, השמחה בכלל רבה, בטח בירושלים", צחוקו רועם. "בעבודה על תפריט ההמבורגרים המחשבה היתה לאפשר בחירה חופשית של תוספות כמו שישראלים אוהבים להעמיס על ההמבורגר שלהם. בניתי גם תפריט קטן ומהודק של כמה המבורגרים מובנים מראש, למי שלא אוהב לקבל החלטות קשות מדי, אנחנו בוחרים בשבילו". בתוספות מתכוון סנדלר לחזה אווז, ביצי עין, בצל מטוגן, פטריות פורטובלו צלויות, וכמובן - בייקון טלה

בוריטו בקר מטוגן עם רוטב סלסה, גוואקאמולי ומיונז צ'יפוטלה
בוריטו בקר מטוגן עם רוטב סלסה, גוואקאמולי ומיונז צ'יפוטלהצילום: דניאל לילה

אם כבר ללכת עם ולהרגיש בלי, או הפוך - סנדלר ממהר לענות על השאלה שעוד לא נשאל. "יש פה תוספות של גבינות טבעוניות מעולות שמאפשרות לאנשים לאכול צ'יזבורגר כשר בלי להרגיש בהבדל בכלל והקהל השומר כשרות אוהב אותן מאוד". 

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה?

תבשיל שעועית צ'ילי בקר וחלפיניו כבוש
תבשיל שעועית צ'ילי בקר וחלפיניו כבושצילום: דניאל לילה

בגזרת המנות הראשונות תמצאו מנות כמו טקס מקס צ'יפס - תבשיל שעועית צ'ילי בקר וחלפיניו כבוש (26 שקלים), בוריטו בקר מטוגן עם רוטב סלסה, גוואקאמולי ומיונז צ'יפוטלה (28 שקלים), נקניקיות צ'וריסו בעישון עץ מוגשות עם פלפלים צלויים, בצל מקורמל ורוטב ברביקיו חרדל (22 שקלים), סלט הארווי שבמרכזו בשר טחון מתובל על ירקות וגוואקמולי ברוטב טחינה פיקנטי (32 שקלים).

בגזרת ההמבורגרים: כל קציצה שוקלת 125 גרם וכך, המבורגר יחיד עולה 36 שקלים, כפול 48 שקלים, משולש 58 שקלים וכן הלאה, עד אינסוף. בין התוספות שניתן להעמיס - תבשיל שעועית בקר וצ'ילי, טבעות בצל ביתיות, גבינת צ'דר או מוצרלה טבעונית, בייקון אסאדו בקר בעישון עץ תפוח, בשר צלעות מפורק בעישון עץ היקורי, פסטרמה בקר ואחרות (6-22 שקלים).

בין ההמבורגרים המיוחדים שבנה סנדלר נמצא המבורגר רובן עם תוספת פסטרמה בקר, כרוב כבוש, מוצרלה טבעונית, חמוצים ורוטב הבית (64 שקלים), המבורגר וויסקי ג'ק עם רוטב ברביקיו ג'ק דניאלס, אסאדו, צ'דר, בצל מקורמל, חמוצים ורוטב הבית (58 שקלים) וכדאי לדעת שמוגשת פה גם קציצת ביונד מיט טבעונית לחלוטין. בקוקטיילים שימו לב לקוקטייל טקילה חריפה, ליקר פסואה ולימון או חצי קינוח של קלואה, אבסולוט, אספרסו וכדור גלידת וניל.

הרווי'ס בורגר שאק, שלומציון המלכה 1, ירושלים. שעות פתיחה: ימים ראשון עד חמישי: 12:00-00:00 מוצ"ש- משעה אחרי צאת שבת עד חצות. כשר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ