כשהסו-שפים של יוסי שטרית פותחים גסטרו-בר: "בזאר 32"

עם הרכב חזק של שפים וקבוצת מסעדנים מצליחים שעומדים מאחוריו וגרסאות משודרגות לאוכל ישראלי, "בזאר 32" - מקום הבילוי החדש עומד להעיר את האזור המנומנם של הצפון הישן

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בזאר 32
צילום: שני בריל
יוליה ניקנקין

בשורות טובות לתושבי הצפון הישן של תל אביב: אחרי תקופה ארוכה של תרדמה קולינרית, מצטרף לרחוב ירמיהו שחקן חיזוק. לא רחוק מהרום סרוויס, נפתח בימים האחרונים, אחרי הרצה קצרה, בר האוכל "בזאר 32". 

המקום נפתח על ידי סופר-גרופ של אנשי קולינריה מקומית: "הקבוצה שנוצרה כאן היא מאוד מקצועית. למרות שרק פתחנו אפשר כבר להרגיש את זה", מספר שלומי בונפיל, מנהל המקום שהיה אמון גם על הקמת הברים הונולולו וספייסהאוס. השותפים הם קבוצת פו, שבבעלותם פו סושי, שנמצא לא רחוק מהבר החדש, והמסעדות האסיאתיות "ני-שי" הנתנייתית, נוצ' ברמת השרון ו"קיסו" הפופולרית בקריית אונו. את מרכז העניין מושכים השפים שאמונים על האוכל זיו מנשה ואמרי בריל.

בזאר 32
מטבח ישראלי עם השפעות מהעולם. בזאר 32צילום: שני בריל

השניים הכירו כשעבדו יחד תחת השף יוסי שטרית בקיטשן מרקט, אליה הגיעו כל אחד בנפרד מלימודים במוסדות קולינריים נחשבים בניו יורק ובלונדון. בזמן שמנשה מונה לעמוד בראש הצוות של קיטשן מרקט, בריל עבר לעבוד כשף התפעולי של מסעדת משייה. לפני קצת יותר משנתיים פרשו השניים מהמסעדות והקימו את "חמש" - לא עוד מסעדה או אולם אירועים, אלא בית קולינרי במושב רמות השבים שבשרון, בו הפגינו את כישוריהם בארוחות פרטיות. מדוע החליטו לעזוב? תוכלו לקרוא כאן

בזאר 32
שמים את הדגש על האוכל. בזאר 32צילום: שני בריל

אחרי בר 51, "הקאנטרי קלאב" ואפילו המצטרף האחרון - פאפאסן בגבעתיים - נדמה שכיום יותר מסעדנים ושפים אינם ממהרים לפתוח מסעדות שף, אלא גסטרוברים - בהם הדגש הכללי הוא יותר על אווירה ולא רק האוכל, נדמה ש"באזר 32" מבקש להתהלך בין הטיפות. בריל ומנשה יצרו תפריט שמתאים לארוחת ערב באווירה קלילה, עם מתן תשומת לב למטבח המקומי.

אמרי בריל וזיו ומנשה במתחם חמש
חוזרים למסעדות, אמרי בריל וזיו מנשהצילום: שני בריל

היות שהדגש כאן הוא יותר על מקום בילוי ופחות כמסעדה, המנות מחולקות לארבע קטגוריות: חיטה, ירקות, דגים ובשר, ביניהן אפשר למצוא גרסאות מסקרנות לאוכל מוכר כמו שניצל פרגית עם סלט עגבניות חריף ואיולי לימון, לחוח מקמח כוסמין עם שוק טלה, טחינה וירקות כבושים או סמבוסק שרימפס עם חומוס ועדשים, לצד מנות כמו בטטה צלויה עם חמאת לימון וגרניום; בריוש שמן זית עם חמאת דואה ומחאמרה פלפלים; ופטריות מלך היער עם תירס גילי, קייל חרוך וגאודה מיושנת. לצד האוכל מושג תפריט קוקטיילים מגוון ויצירתי ומבחר יינות מיקבים ישראליים. בהמשך המקום צפוי להיפתח גם בשעות מוקדמות, עם אותו תפריט ומנות נוספות שמתאימות יותר לארוחת הצהריים.

בזאר 32 - ירמיהו 32, תל אביב. ראשון-שבת, 18:00-24:00

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ