KFC חוזרת לישראל ונוחתת בנצרת עם סניף לא כשר

אחרי שמועות והכחשות הבוקר נפתח בנצרת הסניף הראשון והלא כשר של מזללת העופות קנטקי פרייד צ'יקן (KFC). הבעלים מבטיח: "לא תהיה סטייה של מילימטר מהטעם שאנשים זוכרים מהביקור האחרון בחו"ל"

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שלט של קיי אפ סי
בגלגול החדש הרשת לא תהיה כשרה. לא תהיה סטייה של מילימטר מהטעם שאנשים זוכרים מהביקור האחרון בחו"לצילום: Mike Mozart

הבוקר (שני) נפתח בנצרת הסניף הראשון של קנטקי פרייד צ'יקן בישראל לאחר היעדרות של שנים. הידיעות על כניסתה מחדש של הרשת הבינלאומית לישראל, החלו לטפטף כבר לפני למעלה משנה ועוררו התלהבות והתרגשות בקרב קהל הזללנים הישראלי, חובבי העוף המטוגן. רגע לפני הפתיחה תפסנו לשיחה את מנכ"ל הרשת בישראל, עומר זיידנר.

עד לאחרונה שמרו על עמימות יחסית באשר לזהות הזכיין המקומי. מי עומד מאחורי הבאת הרשת לישראל?

"מי שמוביל את המהלך בישראל זו הרשת העולמית. הרשת בישראל תהיה כפופה למעשה למטה החברה ברוסיה אבל מי שלקחה את ההובלה פה זה החברה העולמית. המהלך בישראל החל כבר לפני זמן רב וכן, יש גם קבוצה של משקיעים מקומיים מאחורי הסניפים אבל כרגע הם מעדיפים להשאר שקטים".

KFC בנצרת ברגע הפתיחה
המתכון המקורי נשמר. KFC בנצרת ברגע הפתיחהצילום: ערן קליגר
המבורגר צ'יפס וקולה
צריך להבין שהכשרות פה היא נגזרת מהשאיפה להביא את הטעם המדוייק שאנשים מכירים ולא נובעת מאיזו שהיא אידיאולוגיה. זו הדרך היחידה להביא את הטעם האמיתיצילום: whologwhy

בפעם האחרונה שהרשת נכשלה בישראל, היו מי שתלו את הכשלון בכשרות שלא אפשרה לספק מתכון מקורי, כמו שהוא בגרסתו מעבר לים. מה צפוי בסיבוב הזה?

"בגלגול החדש הרשת לא תהיה כשרה. הייתה לנו את הפריביליגיה לעשות למידה ארוכה ואחת התובנות הייתה שאם רוצים להצליח ולתקוע יתד משך שנים, אז צריך להביא את המוצר שאנשים מכירים מחו"ל. הישראלים מאד אוהבים את העוף המטוגן שלנו והם נהנים לאכול אותו במסעותיהם בחו"ל. אחד הדברים שרפורמת שמיים פתוחים הביאה איתה היא את החשיפה האדירה של הצעירים למותג שלנו, בעיקר באירופה. אני רואה צעירים מעלים תמונות ברשתות החברתיות ויש התלהבות מהמותג. אנחנו מביאים כעת את המוצר המקורי ואני יכול להבטיח שלא תהיה סטייה של מילימטר מהטעם שאנשים זוכרים מהביקור האחרון בחו"ל. זה עוף טרי שמוכן במקום, ממש ברגע ההזמנה הכי טרי שאפשר. צריך להבין שהוויתור על כשרות נגזר מהשאיפה להביא את הטעם המדויק שאנשים מכירים ולא נובע מאיזו שהיא אידיאולוגיה. זו הדרך היחידה להביא את הטעם האמיתי".

אריזה של kfc
ארוחות מלאות ומשביעות של המבורגרים יעלו בין 40-50 שקלים ואחרות גם פחות. באקטים משפחתיים שמספיקים להרבה יותר מבן אדם אחד ימכרו במחיר נמוך ממאה שקליםצילום: Marufish

לצערנו, הישראלים למודים נסיון מר שכאשר רשתות זרות מגיעות הנה. ההיצע לרוב דל בהרבה ממה שאנחנו מכירים מחו"ל ופעמים רבות מאכזב ממש. מה אתם מכינים?

"התפריט שלנו כאן רחב ודומה למדי לתפריטים שמתנוססים בסניפים בחו"ל. אפשר למצוא פה מגוון רחב של ארוחות עוף עם עצם ובלי עצם, כנפיים חריפות ושלל המבורגרים, גם בציפויים חריפים וגם קלאסיים. כמובן שנציע גם את הבאקטים האיקוניים ומעבר לזה יש סדרה של בורגרים וסדרה של ראפים וטוויסטרים מאד מגוונת. כמובן, נציע גם ארוחות משתלמות והכנסו לתפריט אפילו סלט עוף וסלט קיסר".

מה לגבי המחיר? גם הוא פעמים רבות גבוה בישראל הרבה יותר מאשר בחו"ל.

"בחרנו להיות תחרותיים ולהציע מחיר שוק תחרותי. כך למשל, ארוחות מלאות ומשביעות של המבורגרים יעלו בין 40-50 שקלים ואחרות גם פחות. באקטים משפחתיים שמספיקים להרבה יותר מבן אדם אחד יימכרו במחיר נמוך ממאה שקלים ועשינו כל מאמץ כדי שלא יעברו את רף ה-95 שקלים. נלחמנו על זה, כי המחיר הוא גם פונקציה ואנחנו שואפים לשמור על מחירים תחרותיים כמה שרק אפשר".

המבורגר צ'יפס וקולה
נציע גם את הבאקטים האיקוניים ומעבר לזה יש סדרה של בורגרים וסדרה של ראפים וטוויסטרים שמאד מגוונתצילום: Ricardo Bernardo

למה בחרתם לפתוח את הסניף הראשון בנצרת?

"נצרת מתאימה מאוד למותג שלנו. זו עיר תיירותית במלוא מובן המילה, יש בה שילוב שאנחנו מאד אוהבים בין ישן לחדש והיא תמיד תמיד מלאה תיירים. מבחינה לוגיסטית, כידוע, מה שמוכן ראשון יוצא וזה היה הסניף הראשון שהיה מוכן. אנחנו גאים בו כמו שנהיה גאים גם בפתיחות המתוכננות הקרובות הבאות בתל אביב ובבאר שבע. התכנית היא לפתוח בישראל עשרות סניפים בשנים הקרובות ולייצר כאן מסה קריטית".

כמו שאתה בטח יודע שירותי המשלוחים פורחים בישראל, תציעו גם שירותי משלוחים כמו וולט או דומיו?

"אני מניח שבעתיד בהחלט נצטרף גם אנחנו לטרנד המשלוחים ונציע שירות כזה בסניפים אבל עוד מוקדם לדבר על זה. השאיפה הראשונית היא לבסס את המותג, לייצר יציבות ורק אז לחשוב הלאה. משלוחים הם דבר מורכב לוגיסטית וזה דורש היערכות ואין ספק שאתה צריך להגיע לזה מוכן. כרגע אנחנו מתמקדים בביסוס הקיים. לא התפשרנו על שום דבר בפתיחת הסניף החדש ויש כאן צוות מאנגליה שמלווה את ההקמה בשבועות האחרונים, כך שהכל בסטנדרטים הגבוהים ביותר. נדרשו תהליכים ארוכים כדי להטמיע את האיכות שלנו כאן, להדריך את הספקים ולמצוא את חומרי הגלם הטובים ביותר".

מנות חלקי עוף מצופות
תוכלי למצוא פה מגוון רחב של ארוחות עוף עם עצם ובלי עצם, כנפיים חריפות ושלל המבורגרים, גם בציפויים חריפים וגם קלאסייםצילום: Marufish

אגב ספקים, העופות הם מקומיים או מיובאים?

"מקומיים. אנחנו עובדים עם עופות מקומיים טריים וכל מה שאפשר שיהיה טרי ומקומי. קחי למשל, את תפריט הקינוחים שלנו. הכל מקומי ובאיכות מעולה. תמצאי פה סופלה שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס שלא טעמת כמותן, ופל בלגי עם גלידה וגם גלידות ושייקים. פתחנו במיקום הכי טוב בנצרת, סופר מרכזי, ליד המעיין וליד הכנאפה הכי טובה בעיר".  

KFC בישראל - לכל הפרטים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ