מטבח מקומי-הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.



ארץ ישראל קטנה בשטחה אבל מגוונת מספיק, מבחינה גיאוגרפית ואקלימית, כדי שייווצרו בה אזורי אוכל שונים. אלא שכאן נכנסת לתמונה היסטוריה חברתית ופוליטית מורכבת שמקשה על ניסוח הגדרות חד־משמעיות. האם יש מטבחים אזוריים בישראל? איך בעצם מגדירים מטבח מקומי? מתי נחשבים חומרי גלם מהגרים שהגיעו מחבלי ארץ רחוקים למוצרים מקומיים? והאם יש מקום לדבר על מטבחים אזוריים, דתיים או לאומיים בעולם גלובלי ומודרני? הרבה שאלות טובות שאין להן תשובות מובהקות, אבל מעניין לדבר עליהן. זו תמצית הגיליון הזה, שעוסק בבית הגידול הארץ ישראלי. רונית ורד

מגדל גבינות

מדינת ישראל נגד יצרני המזון הקטנים

מה יש למדינת ישראל נגד יצרני המזון הקטנים ומי הם האנשים שמצליחים בכל זאת לייצר כאן גבינות איכותיות, נקניקים חלומיים ושמן זית נהדר? ולמה, בעצם, כל כך יקר לקנות כאן מאכלים שאינם תעשייתיים?

טובה הלל ונכדתה נטע מעטוף במטבח שבחצר הבית מבשלות יחד

הנשים שמשמרות מאכלים של חבל ארץ מבודד בתימן

בחבאן, חבל ארץ מבודד בדרום תימן, התפתח מטבח ייחודי לתנאי השטח הקשים. אנשי הקהילה היהודית, שעלו לישראל בשנות החמישים, התיישבו יחד במושב במרכז הארץ ומשמרים בו את המטבח המסורתי

חקלאים עובדים בשדה אורז בדרום מזרח סין

גם צמחים הם מהגרים: איך השפיעה נדידת צמחי המאכל על התפריט שלנו

מה משותף לתפוזים "תוצרת הארץ", לשדות תירס איקוניים בארצות הברית ולשדות תפוחי אדמה באירופה? כולם מזוהים עם אזורים רחוקים ממקום הולדתם. מחקר חדש מראה שמרבית אוכלוסיית העולם ניזונה מצמחי 
מאכל מהגרים

רמאנייה (כדורי בשר במיץ רימונים)

ספר בישול מהמאה ה-13 מספק הצצה לעבר של המטבח המקומי

"אוצר המעלות של מיני המאכלות" – הוא מקור נדיר ללימוד התרבות הקולינרית הערבית של ימי הביניים. התאמת המתכונים לימינו יכולה לגלות את העתיד של המטבח הנשכח

מבחר זני שזיפים בביתו של ארז קומורובסקי במתת

מתיקות אין קץ: מתכוני פירות קיץ של ארז קומרובסקי

ארז קומורובסקי מתגעגע לשזיפים הקטנים והמתוקים של ילדותו. המתכונים הבאים עשויים לעורר גם בכם נוסטלגיה לימים שבהם פירות קיץ באו באינסוף גדלים, טעמים ודרגות הבשלה. גזרו ושמרו כדי להכין בשנה הבאה את מה שלא הספקתם השנה