הנשים שמשמרות מאכלים של חבל ארץ מבודד בתימן

בחבאן, חבל ארץ מבודד בדרום תימן, התפתח מטבח ייחודי לתנאי השטח הקשים. אנשי הקהילה היהודית, שעלו לישראל בשנות החמישים, התיישבו יחד במושב במרכז הארץ ומשמרים בו את המטבח המסורתי

רונית ורד
צילומים: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילומים: דן פרץ

"חיים אחרי מוות, ככה אני קוראת למנה הזו. אחרי שצולים את העזים, או את הבקר, לא זורקים את העצמות ואת שרידי הבשר. מבשלים אותם, עושים מזה מרק שמתבשל כמה שעות טובות. קוראים לזה מוראד, ובפרט שיש בזה את הטלפיים של העיזה. מנקים אותם, זה מרק מיוחד וזה בריא". טובה הלל

נטע מעטוף מתבוננת נרגשת בסבתה, טובה הלל, בשעה שזו מכינה את החוזגה, לחם חבאני הנאפה באפר וברמץ מדורה. מעטוף בת השלושים נולדה וגדלה בברקת, מושב סמוך לנמל התעופה בן גוריון שהוקם בשנות החמישים על ידי יהודים יוצאי העיר חבאן שבדרום-מזרח תימן. אבל אפילו היא, שמכירה היטב את המטבח החבאני הייחודי, שהתפתח בחבל ארץ מבודד ומנותק משאר חלקי תימן, לא ראתה עד היום את סבתה מכינה את הלחם המסורתי עתיק היומין.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ