בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנשים שמשמרות מאכלים של חבל ארץ מבודד בתימן

בחבאן, חבל ארץ מבודד בדרום תימן, התפתח מטבח ייחודי לתנאי השטח הקשים. אנשי הקהילה היהודית, שעלו לישראל בשנות החמישים, התיישבו יחד במושב במרכז הארץ ומשמרים בו את המטבח המסורתי

31תגובות
טובה הלל ונכדתה נטע מעטוף במטבח שבחצר הבית מבשלות יחד
דן פרץ

"חיים אחרי מוות, ככה אני קוראת למנה הזו. אחרי שצולים את העזים, או את הבקר, לא זורקים את העצמות ואת שרידי הבשר. מבשלים אותם, עושים מזה מרק שמתבשל כמה שעות טובות. קוראים לזה מוראד, ובפרט שיש בזה את הטלפיים של העיזה. מנקים אותם, זה מרק מיוחד וזה בריא". טובה הלל נטע מעטוף מתבוננת נרגשת בסבתה, טובה הלל, בשעה שזו מכינה את החוזגה, לחם חבאני הנאפה באפר וברמץ מדורה. מעטוף בת השלושים נולדה וגדלה בברקת, מושב סמוך לנמל התעופה בן גוריון שהוקם בשנות החמישים על ידי יהודים יוצאי העיר חבאן שבדרום-מזרח תימן....

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו