האיש שמביא לכם את האוכל בצלחת מיניאטורית

שי אהרון מספק את תאוותיהם הקולינריות של אספני מיניאטורות אוכל בעולם. חומוס ושיפודים פופולריים לא פחות מפיצות וממקרונים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שי אהרון מקמח את ידיו באבקת קורנפלור ופונה להכנת בצק הפיצה. "אני קצת כמו אופה", הוא אומר בחיוך רחב, אלא שהבצק שהוא לש עשוי חומר פולימרי (פימו בשמו העממי); קוטרה של הפיצה הזעירה אינו עולה על 2.5 ס"מ; והכנתה מתרחשת על שולחן הניצב בדירת חדר דחוסה במרכז תל-אביב. מכונת פסטה משמשת לרידוד הבצק, ופניו של עיגול הבצק – בדומה לבצק פיצה הנאפה על קמח גס – מקבלים מרקם מחוספס בעזרת פניה של אבן בזלת קטנה ("מצאתי אותה בטיול עם חבר ואמרתי לעצמי – 'וואו, אפשר ליצור בעזרתה טקסטורה מושלמת לעוגיות שוקולד צ'יפס'. בסוף יצא שהיא נהדרת גם ליצירת הטקסטורה לשולי קראסט הפיצה").

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ