בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספר בישול מהמאה ה-13 מספק הצצה לעבר של המטבח המקומי

"אוצר המעלות של מיני המאכלות" – הוא מקור נדיר ללימוד התרבות הקולינרית הערבית של ימי הביניים. התאמת המתכונים לימינו יכולה לגלות את העתיד של המטבח הנשכח

15תגובות
רמאנייה (כדורי בשר במיץ רימונים)
פרץ

כַּנְז אלְפַוַאאִד פִי תַנְוִיע אלמַוַאאִד – "אוצר המעלות של מיני המאכלות" – הוא מקור נדיר ללימוד התרבות הקולינרית הערבית של ימי הביניים. הספר חובר כנראה במצרים הממלוכית בין המאה ה–13 למאה ה–14. זהותו של המחבר לא ידועה, אך ברור כי הוא שואב גם מחיבורים קודמים לו. אף שאין זה ספר הבישול הקדום ביותר שחובר בערבית (קדמו לו, למשל, חיבוריהם של אבן סַיַּאר אלוַרּאק מן המאה העשירית, ושל מֻחַמַּד בן אלחַסַן אלבגדאדי מן המאה ה–13), הוא מתבלט על רקע חיבורים אחרים בהיקפו (הוא כולל יותר מ–750 מתכונים) ובמגוון...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו