בין אדם למקום: מתכונים מירושלים, טבריה, כפר מסריק ועכו - מטבח מקומי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בין אדם למקום: מתכונים מירושלים, טבריה, כפר מסריק ועכו

לכתבה
פטאייר סבאנח (תרד בר) של כפר משהדגיל אליהו

הקוגל הירושלמי נוצר בחצרות משותפות לאשכנזים וספרדים, קובה הדגים העכואי נולד על שפת הים. מסע בין מטבחי הארץ מגלה את אחורי הקלעים של המתכונים המקומיים

2תגובות

מדרוטה טבריינית מתכון של אביגיל אהרון בעיר העתיקה שלחוף הכנרת - בדומה לירושלים ולערים קדושות אחרות ומוקפות חומה שגרו בהן יהודים, נוצרים ומוסלמים בשכנות לאורך מאות שנים - התקיימה מסורת קולינרית שהושפעה מהמטבח הערבי המקומי ומתתי-מטבחים שהביאו עמם עולים יהודים. השפית אביגיל אהרון, המנסה לשמר את מורשת המטבח הטברייני, סבורה שמקורה של המדרוטה – תבשיל בשר וחצילים קלויים – באזור הבלקן (למרות שאפשר למצוא מתכונים דומים לו גם במטבח הערבי המקומי). "התבשיל הגיע לכאן בשנות הארבעים של המאה ה-17 יחד עם חסידי הרב חיים אבולעפיה, שכיהן גם כרב של איזמיר. החסידים, שהגיעו לארץ כדי לחדש את היישוב העברי...