שפים ואנשי אוכל ממפים את גבולות המטבח הישראלי - מטבח מקומי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שפים ואנשי אוכל ממפים את גבולות המטבח הישראלי

לכתבה
דן פרץ

תגובות

האם יש מטבחים אזוריים בישראל? האם יש מטבח דרוזי, חיפאי או תל אביבי? ומה היא המנה שאפשר לקרוא לה ישראלית? 8 שפים ואנשי אוכל מנסים למצוא תשובה. *** הקולינריה הישראלית במשא ומתן הסוציולוג רפי גרוסגליק מאוניברסיטת ברנדייס מנתח את התשובות ומציע פן אחר לקולינריה הישראלית האנתרופולוג סידני מינץ, שהתייחס בהרחבה למושג המורכב "מטבח", מסביר כי הוא אינו רק אסופת מתכונים, מנות או שילוב של חומרי גלם, וכי יהיה זה מוטעה לייחס אותו באופן ישיר לקבוצה לאומית או אתנית. לטעמו "מטבח" הוא ביטוי לקשר הנוצר בין חומרי גלם וידע קולינרי לבין מערכות פוליטיות וכלכליות ספציפיות. ייתכן ובעבר ניתן היה לזהות ביתר...