גם צמחים הם מהגרים: איך השפיעה נדידת צמחי המאכל על התפריט שלנו - מטבח מקומי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם צמחים הם מהגרים: איך השפיעה נדידת צמחי המאכל על התפריט שלנו

לכתבה
חקלאית עובדת בשדה אורז בדרום מזרח סין. ההערכה היא, שגידול של עשירית מיבול האורז בעולם באמצעות טפטוף יהיה שקול למניעת פליטת גזי חממה מ–40 מיליון כלי רכב פרטייםבלומברג

מה משותף לתפוזים "תוצרת הארץ", לשדות תירס איקוניים בארצות הברית ולשדות תפוחי אדמה באירופה? כולם מזוהים עם אזורים רחוקים ממקום הולדתם. מחקר חדש מראה שמרבית אוכלוסיית העולם ניזונה מצמחי 
מאכל מהגרים

3תגובות

שיטוט ברחובות רומא יזמן מפגש עם לא מעט מנות פסטה, רביולי ופיצות, כשרובן מתהדרות במרכיב מרכזי אחד: רוטב עגבניות איטלקי מסורתי. אלא שאף שהרוטב עשוי להיות ייחודי לארץ המגף ולהתבסס על מתכונים בני עשרות שנים, ולמרות שהעגבניות עצמן נקטפו בשדות המוריקים של המדינה — זהו אינו הבית הטבעי של העגבניות. הן מהגרות. למעשה, לולא עשו את דרכם בני אדם מדרום אמריקה לחבל ארץ זה לפני מאות שנים, ייתכן שאיש לא היה ממציא את הפיצה, לפחות לא באיטליה. ארצות המקור של צמחי המאכל: "יותר משני שלישים מהדגנים, הקטניות, הפירות, הירקות והגידולים החקלאיים האחרים שנאכלים על ידי אנשים במקום מסוים על פני הגלובוס, מולדתם...