לוח שנה: העונה הנכונה לכל חומר גלם - מטבח מקומי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לוח שנה: העונה הנכונה לכל חומר גלם

לכתבה

בעולם המודרני העונתיות הולכת ונכחדת. ובכל זאת, ישנם חומרי גלם מן החי והצומח שאפשר וכדאי לצרוך רק בעונתם. הנה הם לפניכם

2תגובות

העונתיות הולכת ונכחדת מהעולם המודרני. יש חקלאים ויצרנים קטנים שמנסים לשמר אותה, אבל קשה לתת בה סימנים כי כמעט כל חומרי הגלם — מן החי ומן הצומח — זמינים היום לכל אורך השנה: בעולם הישן נהנה האדם ממוצרי חלב טריים רק באביב, סמוך לעונת ההמלטות, היום הוא אוכל אותם לכל אורך השנה; עד לא מזמן היה תות שדה בישראל סימן מובהק לבוא החורף, אך היום באמצעות גידול בחממות מתוחכמות ובאזורים גאוגרפיים שונים, אפשר לאכול תות שדה במשך 12 חודשים. ההתקדמות הטכנולוגית — פיתוח זנים שיש להם תכונות רצויות למתיחת העונה הטבעית, גידול תעשייתי אינטנסיבי ושינוע ממקום למקום — כמעט ומסכלת את האפשרות ליצור מפה של חומרי גלם...