מתיקות אין קץ: מתכוני פירות קיץ של ארז קומרובסקי - מטבח מקומי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתיקות אין קץ: מתכוני פירות קיץ של ארז קומרובסקי

לכתבה
מבחר זני שזיפים בביתו של ארז קומורובסקי במתת דן פרץ

ארז קומורובסקי מתגעגע לשזיפים הקטנים והמתוקים של ילדותו. המתכונים הבאים עשויים לעורר גם בכם נוסטלגיה לימים שבהם פירות קיץ באו באינסוף גדלים, טעמים ודרגות הבשלה. גזרו ושמרו כדי להכין בשנה הבאה את מה שלא הספקתם השנה

3תגובות

מגוון מיני השזיפים על שולחן העץ מסחרר את ראשו של מי שהורגל במבחר החד־גוני המוצע בשווקים וברשתות השיווק: שזיפים יפניים סגולי חמוקים בגדלים שונים; שזיפים אירופיים חמצמצים צהובים וירוקים; ובעיקר עשרות תתי מינים של קרסיה, מין מקומי של פרי זעיר בגודלו ונפלא בטעמו (הידוע גם כשזיף סורי). העצים שהניבו את המבחר הנפלא של שזיפים מקומיים, ונטועים היום במטעי תחנת המחקר נוה יער (של מכון וולקני), נאספו מרחבי הארץ. רבים מהם, מכיוון שהתאימו פחות לדרישות מגדלים וצרכנים מודרניים, נותרו בין האחרונים מבני מינם. "את זה אספתי ברמת הגולן, באחד מכפרי הדרוזים", אומר שר היער כאמל חטיב. "כשהוא מבשיל ומשחיר יש לו טעם גן...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון