לוח שנה: העונה הנכונה לכל חומר גלם

בעולם המודרני העונתיות הולכת ונכחדת. ובכל זאת, ישנם חומרי גלם מן החי והצומח שאפשר וכדאי לצרוך רק בעונתם. הנה הם לפניכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איור של פירות מעונות שונות
איור: דורון פלם

העונתיות הולכת ונכחדת מהעולם המודרני. יש חקלאים ויצרנים קטנים שמנסים לשמר אותה, אבל קשה לתת בה סימנים כי כמעט כל חומרי הגלם — מן החי ומן הצומח — זמינים היום לכל אורך השנה: בעולם הישן נהנה האדם ממוצרי חלב טריים רק באביב, סמוך לעונת ההמלטות, היום הוא אוכל אותם לכל אורך השנה; עד לא מזמן היה תות שדה בישראל סימן מובהק לבוא החורף, אך היום באמצעות גידול בחממות מתוחכמות ובאזורים גאוגרפיים שונים, אפשר לאכול תות שדה במשך 12 חודשים. ההתקדמות הטכנולוגית — פיתוח זנים שיש להם תכונות רצויות למתיחת העונה הטבעית, גידול תעשייתי אינטנסיבי ושינוע ממקום למקום — כמעט ומסכלת את האפשרות ליצור מפה של חומרי גלם בעונתם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ