הקבב, המרציפן ובית המרזח: בתי האוכל שנולדו לפני המדינה וקיימים עד היום - ישן בעולם חדש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקבב, המרציפן ובית המרזח: בתי האוכל שנולדו לפני המדינה וקיימים עד היום

לכתבה
יוסף פינקוס בהעוגן. שריד לבתי מרזח בסגנון מזרח־ אירופרמי שלוש

קונדיטוריה קטנה שפועלת בתל אביב החל מ–1935, קבב רומני במסעדה החיפאית שקיימת מאז קום המדינה, והקיוסק שנפתח בנהריה על גדות הגעתון והפך למסעדה הומה

24תגובות

שולף מרציפן מהכובע | קונדיטוריית אלברט, מאז 1935 אלברט יהודה היה קונדיטור שהתמחה בהפיכת שקדים למרציפנים ולעוגיות בסלוניקי. לאחר עלייתו ארצה פתח ב–1935 קונדיטוריה קטנה בשכונת פלורנטין בתל אביב ובחלוף 26 שנה העתיק את מיקומה לפאתי שוק לוינסקי, שם היא פועלת עד היום. בזמן שהיום כל קונדיטוריה נהפכת לפטיסרי, אצל אלברט דבר לא השתנה כמעט מאז ועד עכשיו — לא הוויטרינה, לא קילוף השקדים ובטח לא התפריט. גם עם חילופי הדורות שמר בנו של אלברט, יעקב יהודה, על מורשת אביו. לצד עוגות כמו שטרודל ועוגיות כמו מעמול, הוא המשיך לייצר את גולת הכותרת של המקום: בז'ס — נשיקות המרנג הבלתי נשכחות, שהן פריכות בחוץ ורכות...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות