דיבוק המרציפן: מתכונים מודרניים לחומר גלם עתיק - ישן בעולם חדש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דיבוק המרציפן: מתכונים מודרניים לחומר גלם עתיק

לכתבה
המאפים של הקונדיטורית נעמה גאוןדן פרץ

בתחילה, המרציפן נראה לה חדגוני וגולמי, אבל כשהקונדיטורית נעמה גאון החליטה לחקור אותו ברצינות, הוא התגלה כשותף מלהיב להרפתקאות מתוקות־מלוחות. וגם: ארבעה מתכונים

2תגובות

מדי כמה חודשים אני מגלה פתאום חומר גלם שמוצא חן בעיני ומתחילה לשלב אותו באפייה, באופן אובססיבי ממש... מאז ומתמיד אהבתי את טעם השקדים העמוק של המרציפן, אבל רק לאחרונה הוא קפץ לראש הרשימה, ונהפך לכוכב של אינספור ניסיונות וניסויים. קשה להסביר את התהליך, אבל אפשר אולי לדמות אותו לשילוב צבעים בציור. אני חושבת על טעמו של חומר הגלם הספציפי ומנסה לחשוב על טעמים אחרים שישלימו אותו; על מרקמים חדשים; ועל צורות הכנה שונות. לפעמים אני משלבת את מושא התשוקה החדשה במתכונים שאני מכינה זה שנים, ולפעמים אני מעזה ומנסה שילובי טכניקות וטעמים נועזים יותר. הניסיונות מסתיימים לעתים בהצלחות גדולות, ולעתים תכופות לא...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות