הקבב, המרציפן ובית המרזח: בתי האוכל שנולדו לפני המדינה וקיימים עד היום

קונדיטוריה קטנה שפועלת בתל אביב החל מ–1935, קבב רומני במסעדה החיפאית שקיימת מאז קום המדינה, והקיוסק שנפתח בנהריה על גדות הגעתון והפך למסעדה הומה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוסף פינקוס בהעוגן. שריד
לבתי מרזח בסגנון מזרח־
אירופ
יוסף פינקוס בהעוגן. שריד לבתי מרזח בסגנון מזרח־ אירופצילום: רמי שלוש
רותם מימון
רותם מימון

שולף מרציפן מהכובע | קונדיטוריית אלברט, מאז 1935

אלברט יהודה היה קונדיטור שהתמחה בהפיכת שקדים למרציפנים ולעוגיות בסלוניקי. לאחר עלייתו ארצה פתח ב–1935 קונדיטוריה קטנה בשכונת פלורנטין בתל אביב ובחלוף 26 שנה העתיק את מיקומה לפאתי שוק לוינסקי, שם היא פועלת עד היום. בזמן שהיום כל קונדיטוריה נהפכת לפטיסרי, אצל אלברט דבר לא השתנה כמעט מאז ועד עכשיו — לא הוויטרינה, לא קילוף השקדים ובטח לא התפריט. גם עם חילופי הדורות שמר בנו של אלברט, יעקב יהודה, על מורשת אביו. לצד עוגות כמו שטרודל ועוגיות כמו מעמול, הוא המשיך לייצר את גולת הכותרת של המקום: בז'ס — נשיקות המרנג הבלתי נשכחות, שהן פריכות בחוץ ורכות ונמסות בפנים; מרוצ'ינוס — עוגיות השקדים היווניות המעודנות; ובעיקר מרציפן — שמוכיח עד כמה הוא יכול להיות ממתק נהדר.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ