מתכון: פנקייקים ללא גלוטן אווריריים במיוחד

לא צריך לחכות לסוף השבוע כדי לפנק את הילדים בפנקייקים מקמח תפוחי אדמה ואורז ללא גלוטן מהמתכון של השפית עינת מזור

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

השפית עינת מזור מספרת כי "בסופי השבוע בבית אצלנו מתחילים תמיד עם הפנקייקים הטעימים האלה, שבלי ששמנו לב, כבר הפכו למסורת משפחתית אהובה. מגישים עם סירופ מייפל טהור או כמו שבני הצעיר אוהב - עם הרבה דבש".

נטולי גלוטן וממכריםצילום: עודד מרום, סטיילינג: אוריה גבע

אפשר להמיר את הקמחים הללו לפנקייק בקמח שקדים וקמח קוקוס.

שימו לב: כדי להבטיח פנקייקים אווריריים, מערבבים את החומרים רק עד שהתערובת מתאחדת.

מתכון לפנקייקים ללא גלוטן (כ-12 יחידות)

חומרים:

3/4 כוס (120 גרם) קמח אורז לבן

1/2 כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה

1/2 כפית קסנטאן גאם (תחליף גלוטן שמקורו בסוכר תירס)

1 כפית זרעי פשתן טחונים

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

3 כפות סוכר

קורט מלח

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב

1 כפית חומץ

3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

להגשה:

סירופ מייפל טהור, דבש, פירות טריים חתוכים

לשימון:

מעט חמאה או שמן צמחי

ההכנה:

בקערה גדולה, מנפים את הקמחים, הקסנטאן גאם, זרעי הפשתן, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.

בקערה אחרת, מערבבים את החלב, החומץ, החמאה, הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערה עם הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה. 

משמנים מחבת רחבה ומחממים על אש בינונית. באמצעות מצקת קטנה, יוצקים למחבת מהבלילה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות מכל צד, עד ששני הצדדים מזהיבים. חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.

מגישים עם סירופ מייפל, דבש ופירות טריים חתוכים.

_________

השפית עינת מזור, התמחתה באפייה ובישול בריא לבעלי רגישויות למזון בעבקות ביתה הצליאקית, הוציאה בשנת 2013 את הספר "לא חייבים גלוטן" בהוצאת ידיעות ספרים.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ