קרקרים נטולי גלוטן - ללא גלוטן - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרקרים נטולי גלוטן

קרקרים ללא גלוטן בגרסה שכוללת שיפורים ושכלולים שנוספו במשך השנים. את המתכון וגם את השכלולים יצרה דפנה גולן לטובת כל הרגישים והאלרגיים (לגלוטן, לביצים, לחלב)

דרגת קושי: קל
קרקרים ללא גלוטן מכוסמת
Getty Images IL

תוספת מומלצת לצד כל מרק, סלט וכל מנה שעיקרה ירקות. טעים מאוד גם למי שכלל לא רגישים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

¼ ק"ג קמח כוסמת

3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן (אבוקדו או קנולה)
מים לפי הצורך

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים לפי הטעם: קצת מלח, שומשום מלא, קצח, ואם רוצים - גם גרעיני חמנית וגרעיני דלעת.

מוסיפים מים לאט עד שמתקבלת עיסה נוזלית צמיגה, כך שאפשר למרוח אותה על דף אפייה.

אפשר גם למלא בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים מאוד. הכמות מספיקה לארבעה מגשי אפייה גדולים לפחות. אחרי שני המגשים הראשונים, מומלץ להוסיף לעיסה סלק מאודה טחון מעורבב בכף טחינה וכך לקבל גם שני מגשים של קרקרים אדומים.

אופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד הזהבה.

אם מכינים על דף אפייה צריך, אחרי 10 דקות, להוציא ולסמן את ריבועי הקרקרים, ואז להחזיר לתנור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות