מתכון

קרקרים נטולי גלוטן

קרקרים ללא גלוטן בגרסה שכוללת שיפורים ושכלולים שנוספו במשך השנים. את המתכון וגם את השכלולים יצרה דפנה גולן לטובת כל הרגישים והאלרגיים (לגלוטן, לביצים, לחלב)

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרקרים ללא גלוטן מכוסמת
קרקרים ללא גלוטן מכוסמתצילום: Getty Images IL
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

תוספת מומלצת לצד כל מרק, סלט וכל מנה שעיקרה ירקות. טעים מאוד גם למי שכלל לא רגישים.

רכיבים

  • ¼ ק"ג קמח כוסמת
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן (אבוקדו או קנולה)
  • מים לפי הצורך

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים לפי הטעם: קצת מלח, שומשום מלא, קצח, ואם רוצים - גם גרעיני חמנית וגרעיני דלעת.

מוסיפים מים לאט עד שמתקבלת עיסה נוזלית צמיגה, כך שאפשר למרוח אותה על דף אפייה.

אפשר גם למלא בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים מאוד. הכמות מספיקה לארבעה מגשי אפייה גדולים לפחות. אחרי שני המגשים הראשונים, מומלץ להוסיף לעיסה סלק מאודה טחון מעורבב בכף טחינה וכך לקבל גם שני מגשים של קרקרים אדומים.

אופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד הזהבה.

אם מכינים על דף אפייה צריך, אחרי 10 דקות, להוציא ולסמן את ריבועי הקרקרים, ואז להחזיר לתנור.

תגובות