פיצה קטוגנית מבצק מוצרלה וללא גלוטן

יש אנשים שאינם אוכלים קמח חיטה כל השנה, מבחירה. השף הקטוגני עודד טלמור מציע בצק קל וטעים לפיצה ללא גלוטן מבצק מוצרלה

עודד טלמור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה הקטוגנית מבצק מוצרלה
עודד טלמור, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(18)
דרגת קושי:
קל
מנות:
3 פיצות אישיות

טיפ: את הפיצה מומלץ לאפות בשני שלבים. בשלב הראשון את הבסיס בלבד, נטול תוספות, לאפייה קצרה של כשמונה דקות עד להזהבה. מצננים מעט, מפזרים גבינה ותוספות רצויות ושוב אופים עד להזהבה.

רכיבים

לבצק:

  • 300 גרם מוצרלה מגוררת

  • 100 גרם פרמזן מגוררת

  • 100 גרם גבינת שמנת 30%

  • 300 גרם (3 כוסות) קמח שקדים

  • 3 ביצים

  • 10 גרם אבקת אפייה

  • מלח, פלפל שחור, תבלין אחר לפי הטעם

לתוספות:

  • גבינת מוצרלה מגוררת

  • פטריות טריות פרוסות

  • שיני שום או שום קונפי

  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר או ידנית.

יוצרים מהבצק שלושה כדורים לפיצות אישיות. עם מערוך משטחים כל כדור בין שני ניירות אפייה משומנים בשמן זית לקוטר של 30 ס"מ בערך.

אופים אפייה ראשונית בחום של 200 מעלות כ-8 דקות על נייר האפייה עד לקבלת גוון זהוב.

כעת ניתן לצנן מעט את הבצק ולהתחיל במלאכת ההרכבה של הפיצה. אם לא אוכלים מידית ניתן לצנן ולשמור במקרר עד 48 שעות או במקפיא.

להכנת הפיצה:

מפזרים את הגבינה על הבסיס האפוי קלות.

פיצה קטוגנית מבצק מוצרלה צילום: איתי סליקטר

פורסים את הפטריות ומפזרים על המוצרלה (אפשר כמובן תוספות אחרות רצויות ואהובות), מעטרים בשיני שום או שום קונפי ואופים על נייר אפייה בתנור בחום גבוה (250 מעלות בתנור ביתי) עד שהגבינה מבעבעת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ