מתכון: קרקרים של תפוחי אדמה

מי אמר שקרקרים לא יכולים להיות מושחתים? הכירו את המתכון לקרקרים מתפוחי אדמה עם הרבה פרמזן מעל

חיים כהן ואלי לנדאו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרקרים של תפוחי אדמה
קרקרים של תפוחי אדמהצילום: דניאל לילה
חיים כהן ואלי לנדאו
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

רכיבים

3-4 תפוחי אדמה (כ-350 גרם) קלופים ופרוסים דק דק במנדולינה או במקלף
כוס קמח

4 כפות פרמזן מגוררת

מלח ופלפל

שמן זית

הוראות הכנה

טורפים נמרצות בקערה גדולה שתי כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל. מוסיפים כוס וחצי מים וטורפים עד לקבלת נוזל אחיד. מוסיפים בהדרגה, תוך טריפה, את הקמח וממשיכים בעבודה עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים שתי כפות פרמזן וממשיכים בטריפה. מכניסים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים עד שכל הפרוסות מצופות בבלילה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את תערובת הבלילה/תפוחי אדמה לתבנית ומשטחים אותה לשכבה דקה ואחידה. בוזקים מעליה שתי כפות פרמזן, מלח ופלפל. מזליפים מעט שמן זית ואופים כחצי שעה (או עד שהמאפה משחים) בתנור שחומם ל-180 מעלות.

ממתינים עד שהמאפה יתקרר ואז חותכים אותו למרובעים או מעוינים או כל צורה חביבה אחרת ומניחים על צלחת הגשה.

פטנט - אפשר להכין בצורה זהה קרקרים של קישואים או זוקיני.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ