מתכונים

מסיבת חנוכה בלי סופגניות, אבל איזה לביבות!

מטוגנות או אפויות, מלוחות או מתוקות, שמנמנות או דקיקות: הקונדיטורית מיכל רכלבסקי (מהקונדיטוריה משק 41) חוזרת אל לביבות ילדותה עם שלושה מתכונים מנצחים (שטעים לאכול כל השנה) ואל מסיבות חנוכה נטולות סופגניות

מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים11
מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת

עזבו אתכם מסופגניות! חנוכה בשבילי זה לביבות. האמת? אני יכולה לאכול לביבות כל השנה - יש בהן משהו מאד ביתי ומאד מנחם והכי טעים לאכול אותן חמות חמות היישר מהמחבת או מהתנור (בעיקר מהמחבת). הבעיה היא שאף פעם אי אפשר להסתפק בלביבה אחת.

יש אצלנו במשפחה מסורת ארוכת שנים של מסיבת חנוכה הידועה בכינויה "חנוכה פרטי" (Chanukah Party). היא החלה כאשר קרובי משפחה מקנדה עלו לישראל והזמינו פעם בשנה משפחה וחברים להדלקת נרות. חוץ מהמון מתנות מתחת לחנוכיה (חג המולד סטייל), היה גם המון אוכל כשהדגש היה על טרייפל אנגלי מסורתי לקינוח ולביבות תפוחי אדמה קטנות כשלידן מוגשים רסק תפוחים ושמנת חמוצה. אין דרך לתאר אותן מאשר ערימות קטנות ומזמינות של לטקעס.

כמספר המשפחות המכינות לטקעס, כך מספר הטכניקות ללטקעס - לביבות תפוחי אדמה. במשפחה שלי יש את אלו שמגררים את תפוח האדמה בצורה גסה, יש כאלו שמגררים על החורים הקטנים בפומפיה ואני דווקא טוחנת את תפוחי האדמה במעבד מזון עד שהוא הופך למעיין עיסה פירורית. מה שיוצא זה לאטקעס עסיסיים מבפנים ופריכים מבחוץ. בדיוק כמו אלו מה"חנוכה פרטי". אני אוהבת להגיש אותם עם שמנת חמוצה או עם רוטב יוגורט ושום קליל. המדקדקים יגידו כי רחמנא ליצלן - אסור לפזר סוכר מעליהן ולאכול.

לטקעס מסורתיים
לטקעס מסורתיים צילום: אמיל סלמן

לביבות גזר ושקדים
לביבות גזר ושקדים צילום: אמיל סלמן

לביבות תפוחי עץ מתוקות
לביבות תפוחי עץ מתוקות צילום: אמיל סלמן

מיכל רכלבסקי היא הקונדיטורית של הקונדיטוריה משק 41 במבשרת ציון

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ