ארבע לביבות חורגות מהשגרה לחנוכה

עוד פעם לביבות עם תפוחי אדמה? השף קובי אוחיון ממסעדת הרברט סמואל הכשרה מציע מציע לקחת אותן לכיוון קצת אחר ומוסיף כרוב, דגים ועדשים

קובי אוחיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי אוחיון, שף אורח

כשף במסעדה כשרה אתה ער במיוחד לחגי ישראל. הקהל, בחלקו הגדול שומר כשרות או מסורתי ומציין את החגים, מחפש למצוא לזה סממנים בארוחה שלו. לכן לחיפוש המתמיד אחר השראה ממטבחי העולם ומחומרי הגלם המתחלפים עם עונות השנה מצטרף מקור השראה נוסף: חגי ישראל.

כשלוקחים השראה מחג למשל, חייבים להביא דרך יצירתית לצלחת, לא לשעמם ולהפתיע. על כן, אני אוהב מאוד את הרעיון של משחק עם לביבות מירקות וקטניות לכבוד חנוכה, כאופציה ללביבות מעניינות יותר מאלה המוכרות לנו. הירקות והקטניות נהנים מתוספת התיבול וגם מהטיגון ומעצימות את הטעמים.

אבל לא צריך להמתין לחנוכה, בשביל ליהנות מלביבות. גם בימים שגרה רגילים אני משתמש בלביבות כתוספת למנות קיימות, כמו למשל לביבות הכרוב שמתלוות בצורה נהדרת לסטייק טונה, והן גם מנה נפלאה כלביבה קצת אחרת בחנוכה.  

לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטה
לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטהצילום: דודו בכר

לביבות דג ובטטה
לביבות דג ובטטהצילום: דודו בכר

לביבות פראסה ( כרישה)
לביבות פראסה צילום: דודו בכר

לביבות כרוב
לביבות כרובצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ